Το σήμα της εκκίνησης δόθηκε και επίσημα για τους υποψηφίους με την προχθεσινή ανακοίνωση των ψηφοδελτίων των κομμάτων, τα οποία έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό την ανανέωση σε πρόσωπα και την ένταξη στους συνδυασμούς ατόμων από όλους τους κοινωνικούς και εργασιακούς χώρους.
Η ΝΔ έκανε ανοίγματα και σε πρόσωπα εκτός από τον χώρο της Κεντροδεξιάς, ανανέωσε κατά 55% τα ψηφοδέλτιά της και συμπεριέλαβε στις λίστες της αυτοδιοικητικά στελέχη, πρόσωπα από το πεδίο της οικονομίας, των επιστημών. Μόνο αρνητικό σημάδι για μία ακόμη φορά είναι ότι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ υπάρχει πληθώρα γόνων πολιτικών οικογενειών.
Στον ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση ήταν αρκετά περίπλοκη. Κύριο χαρακτηριστικό ήταν η μη συμμετοχή του Μανώλη Γλέζου στα ψηφοδέλτια, αλλά και η απόσυρση της ομάδας της Λούκας Κατσέλη, η ένταξη στα ψηφοδέλτια προσώπων με αιρετικές απόψεις, όπως ο Κώστας Λαπαβίτσας, ενώ προκλήθηκαν εντάσεις με την απόφαση να συμπεριληφθούν στις λίστες βουλευτές όπως η Ραχήλ Μακρή και η Θεοδώρα Τζάκρη.
Το άλλοτε κραταιό ΠαΣοΚ υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο έχει επηρεάσει αρκετά ο «αδελφοκτόνος» πόλεμος με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) του Γιώργου Παπανδρέου. Η ραχοκοκαλιά της δημοκρατικής παράταξης έμεινε ανέγγιχτη, εμπλουτίστηκε με νέα πρόσωπα, ενώ όπου αποχώρησαν βουλευτές για το κόμμα του κ. Παπανδρέου, οι απώλειες καλύφθηκαν με ισχυρούς συνδυασμούς. Στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού, τέλος, εκτός από τα γνωστά πρόσωπα, υπάρχουν νέα ονόματα εκτός της πολιτικής που προέρχονται από όλους τους κοινωνικούς και εργασιακούς χώρους, δίνοντας το σήμα της φρεσκάδας.

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ: Γκρίνιες για το άνοιγμα σε άλλους χώρους

ΣΥΡΙΖΑ: Αναβολή της διεύρυνσης και συμβιβασμοί

ΠαΣοΚ: Δυνατά μετά την αιμορραγία

Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών: Αρκετά τα νέα ονόματα

ΠΟΤΑΜΙ: Στη Β’ Αθήνας ο Στ. Θεοδωράκης

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ