Το αδιαχώρητο επικρατεί από το πρωί στα λιμάνια, τις εθνικές οδούς και τους σταθμούς ΚΤΕΛ της Αττικής κατά την κορύφωση της εξόδου των Αθηναίων για το Πάσχα.

Από το λιμάνι του Πειραιά τα πλοία αναχωρούν γεμάτα, καθώς σε σχέση με πέρσι η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά περίπου 30%.

Σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων των εταιρειών, για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά είχαν προγραμματιστεί 22 δρομολόγια πλοίων με 25.574 αναχωρήσεις επιβατών, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας 10 απόπλοι με 10.870 επιβάτες.

Οι τιμές όμως τον ακτοπλοϊκών έχουν εκτοξευθεί και όσοι επέλεξαν τους νησιωτικούς προορισμούς για να γιορτάσουν, χρειάστηκε να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ουρές σε διόδια και ΚΤΕΛ

Με υπομονή χρειάστηκε να οπλιστούν όσοι εκδρομείς επέλεξαν να ταξιδέψουν οδικώς, αφού ήρθαν αντιμέτωποι με καθυστερήσεις και μεγάλες ουρές στις εθνικές οδούς.

Σε πολλά σημεία της χώρας η τιμή της βενζίνης έχει σπάσει το φράγμα των 2 ευρώ. Όποιος περάσει το Πάσχα στις Κυκλάδες καλείται να πληρώσει πάνω από 2,20 ευρώ το λίτρο ενώ και σε ηπειρωτικούς προορισμούς, όπως η Λακωνία, θα πληρώσει πάνω από 2.

Στα ΚΤΕΛ άλλοι παρέλαβαν τον οβελία που τους έστειλαν οι δικοί τους και άλλοι επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία προς τον τόπο καταγωγής τους όπου θα γιορτάσουν με φίλους και οικογένεια.

Η έξοδος αναμένεται να συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς και αύριο, Μεγάλη Παρασκευή.

«Μουδιασμένη» η αγορά

Με κόσμο γέμισαν τα μαγαζιά δώρων και παιχνιδιών αλλά και τα καταστήματα με λαμπάδες.

Η κίνηση στην αγορά πάντως, σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, είναι υποτονική όσον αφορά τις πωλήσεις, και μειωμένη από αυτή που ήλπιζαν.

Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι και αύριο ανοιχτά, Μεγάλη Παρασκευή, μέχρι τις επτά το απόγευμα και μέχρι τις τρεις το μεσημέρι το Μεγάλο Σάββατο.