Έφεση κατά του βουλεύματος με το οποίο αποφυλακίστηκε ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος αναμένεται να ασκηθεί σύμφωνα με πληροφορίες από τον εισαγγελέα εφετών Λαμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελικός λειτουργός είχε τη γνώμη ότι τυπικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος διέθετε τις προϋποθέσεις του νόμου για να βγεί , αλλά κατά την κρίση του εξέλειπαν οι ουσιαστικές προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν και πάλι στην ελευθερία.

Στην αρνητική εισαγγελική εισήγηση, κατά τις ίδιες πληροφορίες, αξιολογήθηκε η μη ύπαρξη μεταμέλειας και ηθικής βελτίωσης του αιτούντος, παραθέτοντας εκτεταμένη αρθρογραφία μέσα από την οποία εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.

«Προσβολή στα θύματα της Χρυσής Αυγής»

Ως «προσβολή στα θύματα της Χρυσής Αυγής και των οικογενειών τους» χαρακτηρίζουν, με δήλωσή τους, οι συνήγοροι της οικογένειας του Παύλου Φύσσα την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, Θοδωρής Θεοδωρόπουλος, Χρύσα Παπαδοπούλου, Ελευθερία Τομπατζόγλου, Μαρίνα Δαλιάνη και Αργύρης Συρίγος.

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την οικογένεια του 34χρονου μουσικού αναφέρουν: «Η αποφυλάκιση, με χρήση των ευεργετικών διατάξεων έκτισης ποινής, του νεοναζί αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία «μάτωσε» την ελληνική κοινωνία και δημοκρατία διαπράττοντας συστηματικά κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις, συνιστά μέγιστη προσβολή των θυμάτων της Χρυσής Αυγής και των οικογενειών τους καθώς και για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».