Η General Mills είναι η 6η εταιρεία τροφίμων στον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα έχει ηγετική παρουσία στις κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιείται (Ηäagen-Dazs παγωτά, ζύμες Pillsbury κ.ά.). Η General Mills Hellas είναι υπερήφανη για το κλίμα και την κουλτούρα που σταδιακά διαμόρφωσε. Κάθε δύο χρόνια διενεργείται από ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών σε όλες τις General Mills ανά τον κόσμο έρευνα εργασιακού κλίματος, με πολύ μεγάλη βαρύτητα για όλους. Οι εργαζόμενοι κάθε μονάδας της General Mills έχουν την ευκαιρία να αξιολογήσουν πώς βιώνουν το τοπικό εργασιακό τους περιβάλλον, να δουν πώς η αξιολόγησή τους συγκρίνεται με την προηγούμενη φορά, να συγκριθούν με τις αξιολογήσεις των συναδέλφων τους ανά τον κόσμο, αλλά και με αντίστοιχες εταιρείες στον ελληνικό χώρο, σε αντίστοιχες κατηγορίες. Υστερα από κάθε έρευνα κλίματος, διατμηματική ομάδα αναλαμβάνει, μέσω ομάδων εστίασης, να αναλύσει σε βάθος σημεία και προτάσεις περαιτέρω βελτίωσης. To action plan (πλάνο δράσης) καθορίζεται αποκλειστικά από τους εργαζομένους. Στην τελευταία έρευνα κλίματος τον Νοέμβριο του 2010 η General Mills Hellas είχε διεθνώς τα καλύτερα αποτελέσματα με στατιστικά σημαντική διαφορά, κάτι για το οποίο βραβεύθηκε από τα κεντρικά γραφεία της General Mills.
Οι αξίες της εταιρείας γίνονται πράξη. Υπάρχουν πολλές ιστορίες από όλον τον κόσμο τις οποίες η εταιρεία μοιράζεται με τους υπαλλήλους της και οι οποίες αποδεικνύουν την έλλειψη οποιασδήποτε ανοχής σε θέματα ακεραιότητας, καθώς πρόκειται για τη βασική αρχή διοίκησης της εταιρείας.
Στους ετήσιους στόχους των γενικών διευθυντών, διευθυντών εργοστασίου και όλης της διοικητικής ομάδας κάθε χώρας, το κομμάτι Ανάπτυξη Ανθρώπων έχει βαρύτητα 50%. Δηλαδή, το 50% των ετησίων στόχων της ανώτατης διοίκησης επικεντρώνεται σε επίτευξη των εταιρικών και οικονομικών στόχων και το 50% σε ενέργειες ανάπτυξης των εργαζομένων. Αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο και δείχνει την αξία που δίνει η εταιρεία στους αθρώπους της, όχι μόνο στα λόγια αλλά έμπρακτα. Πρέπει να τονιστεί ότι την General Mills Hellas χαρακτηρίζει η «εξαγωγή ταλέντων», καθώς πολλά στελέχη της έχουν προαχθεί σε υψηλές θέσεις στο εξωτερικό, κάτι που πιστοποιεί την έμφαση που δίνεται στην ανάπτυξή τους.
Ο εθελοντισμός και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο είναι άρρηκτα δεμένα με την κουλτούρα της εταιρείας διεθνώς. Στην Αμερική υπάρχει το General Mills Foundation που ενισχύει με πολλούς τρόπους διάφορες μη κερδοσκοπικές προσπάθειες ή καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ανά τον κόσμο, διαθέτοντας ετησίως πάνω από 100 εκατ. δολάρια. Επιπλέον, υπάρχει μια διεθνής προσπάθεια της General Mills με το σλόγκαν «σκεφθείτε τον κόσμο μας, δράστε σε τοπικό επίπεδο», όπου εντάσσονται πολλές φιλανθρωπικές και οικολογικές δραστηριότητες της General Mills Hellas, όπως είναι για παράδειγμα η εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων της σε καθαρισμό παραλίας, σε αναδάσωση στην Πεντέλη, καθώς και η εθελοντική εργασία στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ