Ποιες οι προβληματικές και ποιες οι θετικές ρυθμίσεις στο νέο νομοσχέδιο για την Απονομή της Δικαιοσύνης
Μια κεντροαριστερή αντιπολίτευση η οποία θα επικεντρώνεται στα ατομικά δικαιώματα των πολιτών , των γυναικών, των εργαζόμενων σε επισφαλείς θέσεις κλπ.
Ολοι θυμόμαστε ότι η Χρυσή Αυγή (που αναγνωρίστηκε και καταδικάσθηκε ως εγκληματική οργάνωση από τα Ελληνικά Δικαστήρια) πριν από μερικά χρόνια αρνούνταν αναιδώς «το παραμύθι του Πολυτεχνείου και τους ψεύτικους νεκρούς του»
Υπάρχουν πολλοί πλούσιοι βουλευτές στην Ελλάδα ( από όλους τους πολιτικούς χώρους) , οι οποίοι με τα εισοδήματα τα οποία δηλώνουν βρίσκονται εξωφρενικά μακριά από την οικονομική κατάσταση του μέσου Έλληνα.
Η φοροδιαφυγή είναι ένα ευρύτερο ιδεολογικό ζήτημα, γιατί οι περισσότεροι που φοροδιαφεύγουν δεν νοιώθουν ότι είναι πολίτες αυτής της χώρας! Ότι πρέπει να πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν!
Θα ήταν ευκταίο να υπάρχει η μέγιστη κοινοβουλευτική συναίνεση σε ό,τι αφορά τα μέλη τα οποία στελεχώνουν τις Ανεξάρτητες Αρχές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ποτέ μια σαφή ιδεολογική ταυτότητα και αυτό ερμηνεύει εν πολλοίς γιατί νίκησε ο «κομήτης Κασσελάκης» (με τη συναίνεση πάντως και ενός μέρους της κομματικής ηγεσίας γύρω από τον κ. Τσίπρα).
«Είμαστε στη εποχή των τεράτων»;
«Νόμιζα ότι ήταν μαύρος, Πακιστανός»
Είναι δυνατό η θρησκευτική πίστη να είναι «πλαστικοποιημένη» και να αναγράφεται σε ένα ασήμαντο από θεολογική άποψη έγγραφο, όπως είναι η αστυνομική ταυτότητα;
Ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης μετά τη στυγερή δολοφονία του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή από Κροάτες νεοναζί πρότεινε ορισμένα μέτρα εντελώς ανεπαρκή .
Η δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή ήταν τεράστια επιχειρησιακή αποτυχία της Αστυνομίας και της Κυβέρνησης
Στα ελληνικά πανεπιστήμια ήδη παρατηρούνται ελλείψεις καθηγητών, πράγμα το οποίο οδηγεί σε μαζικές σχολές με χιλιάδες φοιτητές σε «συμπτύξεις τμημάτων», με αποτέλεσμα σε μια μικρή αίθουσα διδασκαλίας να συνωστίζονται 150 ή 200 φοιτητές.
Χωρίς αυξημένα έσοδα από τη φορολόγηση δεν είναι δυνατό να κτιστούν νέα δημόσια νοσοκομεία ή νέα σχολεία ή να βελτιωθούν οι δρόμοι της χώρας μας (που είναι σε χάλια κατάσταση)!
Η μεταπολεμική ιστορική εμπειρία έχει αποδείξει περίτρανα ότι μια δυτική δημοκρατία δεν μπορεί να επιβιώσει, αν δεν υπάρχει ένα υγιές τραπεζικό σύστημα.
Τον Ιούλιο του 2015, ο κ. Τσίπρας είχε ξεχάσει όλες αυτές τις προγενέστερες τοποθετήσεις του και προκήρυξε το επίμαχο δημοψήφισμα (γεγονός που συνιστούσε κατά την κρίση μου υποκρισία)!
Η φρικτή υπόθεση με τη 12χρονη κοπέλα θα πρέπει να μας κάνει να σκεφθούμε ορισμένα πράγματα για το πώς πρέπει να εκτελούνται οι ποινές στην Ελλάδα!
Η περίπτωση Πατέλη
Είναι δυνατόν ο Αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος και οι άλλοι να είναι υποψήφιοι στις εθνικές εκλογές, παρότι το Τριμελές Εφετείο Αθηνών τούς έκρινε ενόχους για Διεύθυνση Εγκληματικής Οργάνωσης (έγκλημα το οποίο προσβάλλει το έννομο αγαθό της Δημόσιας Τάξης και επισύρει μια ποινή κάθειρξης έως 15 έτη); Γράφει ο Γρηγόρης Καλφέλης.
Στις 7 Οκτώβρη αναμένεται να ανακοινωθεί η θεμελιώδης ποινική απόφαση για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και θα ήθελα πολύ σύντομα να θυμηθούμε τους πιο σημαντικούς δικονομικούς σταθμούς σε αυτή τη μακρόχρονη «πορεία» ανίχνευσης των ποινικών ευθυνών της εν λόγω οργάνωσης. 1. Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 δολοφονείται στυγερά ο Παύλος Φύσσας από το στέλεχος […]