ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα) 50 γρ. φρέσκο βούτυρο, τύπου Κερκύρας 6 μεγάλες φέτες ψωμί ολικής άλεσης, κομμένες στη μέση 2 ροδάκινα Νάουσας ΠΟΠ, κομμένα κυδωνάτα 100 ml μέλι 250 γρ. ανεβατό 8-10 φύλλα δυόσμου, για τη διακόσμηση EKTEΛΕΣΗ Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το μισό βούτυρο και ροδίζουμε τις φέτες του ψωμιού. Τις […]
ΥΛΙΚΑ (για 6-10 άτομα) 100 ml γλυκό κρασί Σάμου 10 αποξηραμένα σύκα «Ταξιάρχης Β. Ευβοίας» 2 κλωνάρια φασκόμηλο 10 κόκκους πιπεριού 10 φέτες προσούτο Ευρυτανίας 1 ματσάκι ρόκα, τα φύλλα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το κρασί, τα σύκα, το φασκόμηλο και το πιπέρι και τα βράζουμε έως ότου εξατμιστεί το […]
Η φάβα κάνει καλή παρέα µε τα θαλασσινά, τα μανιτάρια, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, τις µελιτζάνες στον φούρνο και µε τα παραδοσιακά αλλαντικά
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 60 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 200 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα 200 γρ. μέτριο κριθαράκι 1 λίτρο ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου αλάτι, πιπέρι 100 γρ. αβγοτάραχο Μεσολογγίου, σε φέτες 1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο EKTEΛΕΣΗ Σε μια ρηχή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο […]
ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα) 1 κιλό τσακώνικες μελιτζάνες 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο και λίγα επιπλέον φύλλα, για το γαρνίρισμα 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση 30 ml λευκό ξίδι 70 ml έ.π. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι 200 γρ. φέτα, σε κυβάκια ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες. […]
Το ανεβατό είναι ένα μαλακό, σαν αλοιφή, τυρί από τη Δυτική Μακεδονία που ταιριάζει με φρούτα, φρέσκα και αποξηραμένα