Ροφός στη γάστρα με μπάμιες
Σπιτικό και ιδιαίτερο πιάτο.

Σπιτικό και ιδιαίτερο πιάτο.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
15λΧρόνος Μαγειρέματος:
60λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 4 μερίδες
- 1½ κιλό ροφό σε ροδέλες
- 500 γρ. μπάμιες
- 1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 καρότο σε ροδέλες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης σε καρέ
- Λίγο μπούκοβο
- 1 κούπα ε.π. ελαιόλαδο
- 500 γρ. πατάτες χοντροκομμένες
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 3 ντομάτες τριμμένες
- 1-2 φύλλα δάφνης
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά και το καρότο. Προσθέτουμε τον πελτέ και τα κομμάτια του ροφού.
Ροδίζουμε για λίγο το ψάρι από τη μία πλευρά και στη συνέχεια το γυρίζουμε να πάρει χρώμα και από την άλλη. Σβήνουμε με το κρασί.
Μεταφέρουμε το ψάρι και τα σοταρισμένα λαχανικά σε γάστρα. Προσθέτουμε τις πατάτες, τις μπάμιες, τη δάφνη, την τριμμένη ντομάτα, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Συμπληρώνουμε 500 ml νερό, κλείνουμε το σκεύος με το καπάκι του και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 45-60 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού).