Μοσχάρι σούπα

Η φημισμένη μοσχαρόσουπα από το αθηναϊκό Εστιατόριο Φιλίππου.

Εστιατόριο Φιλίππου
Μοσχάρι σούπα

Η φημισμένη μοσχαρόσουπα από το αθηναϊκό Εστιατόριο Φιλίππου.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

60λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

45λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 6-8 μερίδες

  • 2 κιλά μοσχάρι ποντίκι σε κομμάτια
  • 1 μέτριο σέλερι ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα ψιλοκομμένα
  • 3 κολοκύθια σε κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα σε κομμάτια
  • 300 ml λεμόνι
  • 4 μέτριες πατάτες σε κομμάτια
  • 300 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. φυτικό βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα και σε μπόλικο νερό το μοσχάρι μέχρι να μαλακώσει καλά. Αφαιρούμε στη συνέχεια το κρέας και σουρώνουμε το ζωμό.

     

     

     

  2. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το σέλερι, το καρότο, το κρεμμύδι, το λάδι και το ζωμό από το μοσχάρι και βράζουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

  3. Προσθέτουμε την πατάτα, το κολοκυθάκι, την ντομάτα, το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και το βούτυρο και τα αφήνουμε να μαλακώσουν και αυτά.

  4. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα 4-5 κομμάτια μοσχάρι και ρίχνουμε από πάνω μια γενναία κουταλιά από τη σούπα με τα λαχανικά.

Απόρρητο