Ψάρι μπιάνκο από την Κέρκυρα

Μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή ενός παραδοσιακού πιάτου της Κέρκυρας που ξεχωρίζει για την απλότητά του και την πλούσια γεύση του. Το όνομά του προέρχεται από τη λέξη «bianco» που σημαίνει «λευκό» στα ιταλικά, αναφερόμενη στην λευκή σάλτσα που συνοδεύει το ψάρι.

Μαρία Καρύδη
Ψάρι μπιάνκο από την Κέρκυρα

Μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή ενός παραδοσιακού πιάτου της Κέρκυρας που ξεχωρίζει για την απλότητά του και την πλούσια γεύση του. Το όνομά του προέρχεται από τη λέξη "bianco" που σημαίνει "λευκό" στα ιταλικά, αναφερόμενη στην λευκή σάλτσα που συνοδεύει το ψάρι.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

10λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

25λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 4 μερίδες

  •  4 φρέσκα ψάρια (μπακαλιάρο ή κέφαλο)
  •  6 μεγάλες πατάτες
  •  1 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  •  Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  •  6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (ή παραπάνω αν θέλουμε)
  •  Χυμό από 2 λεμόνια
  •  Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες πάχους 1½ εκ. Τις βάζουμε σε πλασωτέ κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με νερό.

  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.

  3. Ακουμπάμε τα ψάρια πάνω στις πατάτες. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 10 λεπτά.

  4. Αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά για 5 λεπτά ακόμα, να σωθούν τα πολλά υγρά. Το ψάρι μπιάνκο δεν πρέπει να είναι πολύ νερουλό.

  5. Αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά για 5 λεπτά ακόμα, να σωθούν τα πολλά υγρά. Το ψάρι μπιάνκο δεν πρέπει να είναι πολύ νερουλό.

Μικρά Μυστικά

Συνδυάστε το ψάρι μπιάνκο με μια σαλάτα από φρέσκα λαχανικά για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.

Απόρρητο