Κανταΐφι αμυγδάλου για απίστευτη γλύκα

Εύκολο και νόστιμο γλυκό που θα σας γεμίσει γλύκα και απόλαυση. Μια ιδιαίτερη συνταγή για κανταΐφι αμυγδάλου.

Κανταΐφι αμυγδάλου για απίστευτη γλύκα

Εύκολο και νόστιμο γλυκό που θα σας γεμίσει γλύκα και απόλαυση. Μια ιδιαίτερη συνταγή για κανταΐφι αμυγδάλου.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

40λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

810λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 18-20 μερίδες

  •  500 γρ. φύλλο κανταΐφι
  •  200 γρ. αιγοπρόβειο βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση

  •  300 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα τους ψιλοκομμένα (όχι τριμμένα)
  •  1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  •  ¼ κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
  •  50 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Για το σιρόπι

  •  1 λίτρο νερό
  •  800 γρ. ζάχαρη
  •  1 ξύλο κανέλας
  •  ½ λεμόνι, χυμό και φλούδα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC. Βουτρώνουμε ένα ταψί 25 x 35 εκ. περίπου. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης.

  2. Αφρατεύουμε το κανταΐφι με τα χέρια μέχρι να διαχωριστούν καλά οι ίνες του. Το περιχύνουμε με το μισό λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με τα χέρια να πάει παντού.

  3. Παίρνουμε μια ποσότητα φύλλο κανταΐφι, όση να σκεπάζει τη χούφτα μας, βάζουμε στο κέντρο 1 κ.σ. γέμιση αμυγδάλου και τυλίγουμε σε ρολό. Αραδιάζουμε τα ρολά στο ταψί, σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο.

  4. Ζεσταίνουμε ξανά καλά το υπόλοιπο βούτυρο και περιχύνουμε το γλυκό. Ψήνουμε το κανταΐφι στους 150οC για μιάμιση ώρα περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

  5. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι: Ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και τη λεμονόφλουδα και το μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση το μείγμα, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.

  6. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και, μόλις πάρει μια βράση ακόμα, αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

  7. Βγάζουμε το κανταΐφι από το φούρνο και το αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί. Κατόπιν το περιχύνουμε με τη βοήθεια μιας κουτάλας με το κρύο σιρόπι. Χωρίς να το σκεπάσουμε, το αφήνουμε όλο το βράδυ να τραβήξει το σιρόπι μέχρι μέσα.

Μικρά Μυστικά

Καλό είναι να μην σκεπάσετε το γλυκό ώστε να μη μαλακώσει το φύλλο.

Απόρρητο