Η σπουδαιότητα της άσκησης στη γενικότερη υγεία και την ευζωία του ανθρώπου μπορεί να είναι γνωστή σε όλους μας, αλλά δεν είναι το ίδιο γνωστό το γεγονός ότι πλέον επιστημονικές εξελίξεις και σύγχρονα ερευνητικά και κλινικά δεδομένα, φωτίζουν τον ρόλο της σωματικής άσκησης στην πρόληψη και τη θεραπεία χρόνιων μη μεταδιδόμενων νοσημάτων (όπως καρδιαγγειακά και μεταβολικά νοσήματα, αναπνευστικές παθήσεις, νευροεκφυλιστικές νόσοι και καρκίνο).

Αυτά παρουσιάσθηκαν στο 1o Πανελλήνιο Συνέδριο “Exercise is Medicine” που πραγματοποιήθηκε στις 6 & 7 Απριλίου στην Ιατρική Σχολή Αθηνών με Χρυσό Χορηγό την Technogym, παραμένοντας πιστή στο όραμά της να βοηθήσει να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο και πιο υγιή κόσμο. Εκεί παρευρέθηκαν και παρουσίασαν τις έρευνές τους ομιλητές παγκοσμίου κύρους στο πεδίο της έρευνας και της εφαρμογής της άσκησης σε κλινικούς πληθυσμούς, ένας εκ των οποίων ήταν και ο Zanuso Silvano, Technogym Scientific & Research Manager.

Το βράδυ της πρώτης μέρας του συνεδρίου, η  Technogym φιλοξένησε τους ομιλητές στο Experience Center της στον Άλιμο, για δείπνο και networking, παρουσιάζοντας παράλληλα τις λύσεις που προσφέρει η εταιρεία, με τη δημιουργία εξατομικευμένων προγραμμάτων προπόνησης που μπορούν ουσιαστικά να συνδράμουν στην πρόληψη και θεραπεία χρόνιων νόσων.

Συγκεκριμένα, η Tehcnogym μάς προτείνει τα προηγμένα μηχανήματα της σειράς Biostrength™, τα οποία ξεχωρίζουν, καθώς προσαρμόζονται σύμφωνα με την εξέλιξή μας, και μάς καθοδηγούν καθώς προοδεύουμε, ωθώντας τη δύναμή μας σε νέο επίπεδο. Αυτό επιτυγχάνεται με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και την ειδική τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Technogym, ώστε όλοι μας να μπορούμε να υπολογίσουμε την wellness ηλικία μας και έτσι, σε συνεννόηση με τον γυμναστή μας να δημιουργήσουμε ένα προσωποποιημένο πρόγραμμα άσκησης, που να ανταποκρίνεται απόλυτα στις προσωπικές ανάγκες μας. Τελικός στόχος; Η συνεχής και ουσιαστική βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης.

Πώς προκύπτει όμως η wellness ηλικία; Με το Technogym Checkup, το νέο, πιο ολοκληρωμένο εργαλείο ολιστικής αξιολόγησης που χάρη στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, και μέσα από 6 ειδικές μετρήσεις: σύσταση σώματος, κινητικότητα, ισορροπία, δύναμη, αντανακλαστικότητα και αερόβια ικανότητα, μπορεί μέσα σε λίγα λεπτά να υπολογίσει την wellness ηλικία μας και να δημιουργήσει εξατομικευμένα προγράμματα προπόνησης.

Αυτό το μοναδικό και πρωτοπόρο εργαλείο, τεστάρει την ισορροπία και υπολογίζει τη σύνθεση του σώματος, ώστε να επιτύχουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τόσο την αύξηση μυϊκής μάζας όσο και τη μείωση του λίπους. Ακολουθεί ο έλεγχος των γνωστικών λειτουργιών και ο υπολογισμός της δύναμης, ο οποίος προκύπτει από δοκιμές σε συνδεδεμένο εξοπλισμό προπόνησης.

Είναι ιδανικό για γυμναστήρια, personal studios, κέντρα διορθωτικής άσκησης, φυσικοθεραπευτήρια, καθώς και εταιρείες.

Το παραπάνω αποτελεί τη βάση για όλο αυτό που πρόκειται να χτίσουμε με τα πρωτοπόρα μηχανήματα της σειράς Biostrength™ που μας δίνουν πολλές επιλογές προγραμμάτων, τα οποία προσαρμόζονται και ακολουθούν την εξέλιξή μας. Κατά αυτόν τον τρόπο μπορούμε να απολαμβάνουμε κάθε φορά μία ασφαλή, εξατομικευμένη, αποτελεσματική και αναζωογονητική προπόνηση.

Περισσότερα για τη νέα ΑΙ εποχή της γυμναστικής που προσφέρει πλέον μία πρωτόγνωρη εμπειρία προπόνησης, στην ιστοσελίδα της Technogym .

Η Technogym Greece ανήκει στο brand portfolio του Ομίλου Φάις.