Αν και όλα τα μέχρι στιγμής στοιχεία από το οικογενειακό δράμα της Ηλιούπολης δείχνουν πως ο 36χρονος γιος σκότωσε τη μητέρα του με καραμπίνα και ώρες αργότερα αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο, οι δικοί τους άνθρωποι πιστεύουν ακόμα πως πρόκειται για έγκλημα.

Οι άντρες του Ανθρωποκτονιών ίσως έχουν ακόμα και εντός της ημέρας το αποτέλεσμα της εξέτασης που θα δείξει αν στα χέρια του 36χρονου γιου, βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας. «Ήταν λίγο μη χαρούμενη οικογένεια, να το πω έτσι. Ο Γ… ήταν κλειστός μετά τον θάνατο του πατέρα του», σχολίασε φίλος του 36χρονου.

Κάτοικοι της περιοχής έχουν αναφέρει πως το τελευταίο διάστημα οι καυγάδες ανάμεσα σε μάνα και γιο ήταν συχνοί. Ο 36χρονος, όπως λένε, είχε κλειστεί στον εαυτό του και τις περισσότερες μέρες τον έβλεπαν να βγαίνει από το σπίτι και να κατευθύνεται σε κοντινό φαρμακείο για να ζυγιστεί.

Στενοί συγγενείς και φίλοι των δύο θυμάτων, περιμένουν όπως μας λένε μια επίσημη ενημέρωση από τις Αρχές, για να μάθουν υπεύθυνα τι συνέβη στο σπίτι.

Τι πιστεύει η αστυνομία

Το σκηνικό στο σπίτι παρέπεμπε αρχικά σε διπλή δολοφονία. Η γυναίκα έφερε τραύματα στην κροταφική χώρα και βρισκόταν νεκρή σε πολυθρόνα, ενώ ο γιος της είχε τραύματα από καραμπίνα στο κεφάλι και ήταν νεκρός χωρίς ρούχα στο κρεβάτι της μητέρας του.

Η αστυνομία αποκλείει το ενδεχόμενο της ληστείας επειδή η πόρτα της κουζίνας ήταν ξεκλείδωτη και όχι παραβιασμένη και επειδή από το σπίτι δεν έλειπαν χρήματα, τιμαλφή και αντικείμενα αξίας.Με βάσει τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο γιος φέρεται να σκότωσε την μητέρα του και στην συνέχεια να αυτοκτόνησε, μετά από ένα διάστημα που κυμαίνεται από τις 15 ώρες έως και τις δυο μέρες.

Αναφορικά με το όπλο που βρέθηκε μακριά από τον 36χρονο, εκτιμάται πως όταν αυτοπυροβολήθηκε δεν πέθανε ακαριαία. Πήγε σε άλλο δωμάτιο και ξεψύχησε στο κρεβάτι της μητέρας του.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, που έχει αναλάβει την υπόθεση, έχει στείλει στα εγκληματολογικά εργαστήρια την καραμπίνα και εξετάζει τα κινητά τηλέφωνα μητέρας και γιου, σε μια προσπάθεια να έρθουν στο φως κρίσιμα στοιχεία για την τραγωδία.

Η ανατρεπτική μαρτυρία

Η γυναίκα που ειδοποίησε την αστυνομία και είναι θεία του 36χρονου μίλησε στο Live News για την σχέση που είχε ο 36χρονος ανιψιός της με την μητέρα του.

Από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας αναμένεται ότι θα γραφτεί η τελευταία λέξη στο διπλό φονικό της Ηλιούπολης, όπου μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί μέσα σε διαμέρισμα το βράδυ της Τετάρτης.

Για τον λόγο που έψαξε την οικογένεια εξήγησε: «Η γιαγιά είχε πολύ καιρό, κάποιες μέρες να μιλήσει μαζί τους και με πήραν τηλέφωνο να έρθω να δω τι γίνεται. Είχαμε να πάρουμε νέα τους από την Παρασκευή και ήρθα εδώ να δω τι συμβαίνει. Είδα ότι είχε φώτα μέσα το σπίτι, δεν απαντούσε κανένας ούτε στα κινητά, ούτε στα σταθερά και ειδοποίησα κλειδαρά και αστυνομία να έρθουν. Ήταν ανάστατο το σπίτι. Είχε αίματα ο χώρος του προθαλάμου. Δεν μπήκα πολύ πιο μέσα».

Το σκηνικό μέσα στο σπίτι σύμφωνα με την περιγραφή της θείας του 36χρονου ήταν: «Οι αστυνομικοί με ενημέρωσαν ότι μέσα τα δωμάτια, οι κρεβατοκάμαρες ήταν όλα ανακατωμένα τα πράγματα. Ο γιος ήταν ξαπλωμένος στην μικρή κρεβατοκάμαρα και η μητέρα του ήταν δίπλα στο πάτωμα. Ήταν δίπλα του, τα πτώματα ήταν το ένα δίπλα στο άλλο. Η καραμπίνα ήταν λίγο πιο έξω, στον διάδρομο.

Στο ισόγειο υπάρχει ακάλυπτος χώρος, από εκεί αν πατήσει κάποιος επάνω από το κάγκελο μπορεί να πιαστεί και να έρθει εδώ στο κάγκελο του ισογείου που λέμε εμείς. Και η πόρτα της κουζίνας ήταν ανοιχτή. Αυτό λέει πολλά. Εφόσον η αστυνομία δεν μας άφησε να μπούμε μέσα να δούμε αν λείπουν πράγματα και τι λείπουν, γιατί να το αποκλείσουμε αυτό;».

«Ήταν πάρα πολύ δεμένοι»

Και τονίζει: «Θέλω να βγει η αλήθεια πραγματικά. Να δούμε ακριβώς τι έχει γίνει και μήπως όλα αυτά τελικά ήταν φαντασία για αυτοκτονίες. Εάν ισχύει αυτό, υπάρχει και άλλη πιθανότητα, να καθάριζε το όπλο και να υπήρχε σφαίρα και να έγινε κάποιο ατύχημα και μετά εφόσον είδε ότι έγινε το ατύχημα, εκεί δεν θολώνει το μυαλό;».

Αναφορικά με τον 36χρονο είπε στην εκπομπή «Live News»: «Ήταν πολύ καλό παιδί, δεν μας είχε δώσει σημάδια ότι κάτι τρέχει, ότι κάτι συμβαίνει. Δεν είχε τίποτα. Ο ανιψιός μου ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά και στην παρέα και στο κέφι και στο γλέντι. Τώρα περισσότερα για την προσωπική του ζωή δεν γνωρίζω, αλλά ξέρω πολύ καλά ότι δεν είχε προβλήματα».

Ερωτηθείσα εάν υπήρχε περίπτωση να πάρει φάρμακα αναβολικά, όπως έχει ακουστεί  απάντησε: «Όχι. Δεν είχε μυς, δεν είχε γραμμώσεις το παιδί. Είχε παχύνει το παιδί. Το παιδί δούλευε κανονικά, με τηλεργασία από το σπίτι. Ο πατέρας ήταν πριν 4 χρόνια. Στον καθένα θα επηρέαζε όχι όμως βαθμό τέτοιο που να φτάσουμε σε αυτό το σημείο δεν το θεωρώ.

Την μητέρα του την υπεραγαπούσε, την λάτρευε την μητέρα του. Ήταν πάρα πολύ δεμένοι. Η μητέρα του ήταν παντού, στο Μεσολόγγι που σπούδαζε. Τις περισσότερες μέρες ήταν στο Μεσολόγγι. Πήγε φαντάρος ΕΛΔΥΚ. Ήταν στην Κύπρο μαζί του. Είχε παθολογική αγάπη στην μητέρα του».