Με εξώδικο απάντησε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι στις αναρτήσεις που έκανε εις βάρος της η Έλενα Ακρίτα. Συγκεκριμένα πρόκειται για τοποθετήσεις που έγιναν στη σελίδα της στο Facebook στις 31 Μαρτίου και την 1η Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του πρωθυπουργού δεν άφησε κανένα σημείο των εν λόγω αναρτήσεων ασχολίαστο, απαντώντας με λεπτομέρειες και απτά αποδεικτικά στοιχεία που καταρρίπτουν όλους τους ανυπόστατους ισχυρισμούς της.

Επιπλέον, επισήμανε και τον προσωπικό και όχι πολιτικό χαρακτήρα της επίθεσης που δέχεται από την κ. Έλενα Ακρίτα, τα σχόλια της οποίας, «είναι προσβλητικά και ανήθικα και τη θίγουν ως άνθρωπο, επαγγελματία αλλά κυρίως ως γυναίκα».

Το χρονικό της διαμάχης

Όλα άρχισαν από την ανάρτηση που έκανε η Έλενα Ακρίτα την Δευτέρα στην οποία έγραφε: «Tο λάθος του Τάιλερ είναι ότι δε γεννήθηκε Μαρέβα. Ο Τάιλερ δεν έχει σπίτι Βολταίρου. Δεν έχει 40 ακίνητα που δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους. Δεν κάνει περίεργες μπίζνες με μεγάλες εταιρίες. Δεν αναλαμβανει χαριστικά αναθέσεις κοστουμιών όπως της Aegean και των στολών-εκτρωμάτων των ταξιθετών/τριών στην Λυρική. Δεν κάνει πολιτικό παιχνίδι με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

Δεν καταχράται τη θεσμική θέση του συντρόφου του. Δεν παραγοντίζει με sms και τηλεφωνήματα σε επιχειρηματίες και μεγαλοεκδότες. Δεν παίζει παιχνιδάκια με τα Πόθεν Εσχες, δεν κάνει τίποτα παρανομο, τίποτα ύποπτο.
Εχω γνωρίσει καλά τον Τάιλερ Μακμπέτ. Έχω κουβεντιάσει πολύ μαζί του και σάς βεβαιώνω πώς πρόκειται για ένα άτομο σοβαρό, με ενσυναίσθηση, πολιτική σκέψη και αυτόνομες απόψεις.

Δεν είναι ουραγός του Στέφανου, δεν είναι ακόλουθος, δεν είναι διακοσμητικός. Και σίγουρα δεν επιδίδεται σε υπόγειους βυζαντινισμούς όπως η εν λόγω κυρία. Ο Τάιλερ στηρίζει τον άνθρωπο του και τον στηρίζει επί της ουσίας, διατηρώντας παράλληλα ακέραιη την αυτονομία της προσωπικότητας του. Γι’ αυτό Τάιλερ, ευτυχώς που δε γεννήθηκες Μαρέβα».

Απαντά με μήνυση και αγωγή η Μαρέβα Γκραμπόφσκι

Μήνυση και αγωγή κατά της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Ελενας Ακρίτα, αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες ώρες η Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Η πρόθεση προσφυγής στη δικαιοσύνη της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη προέκυψε μετά από ανάρτηση της βουλεύτριας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξαπολύοντας επίθεση εναντίον της κυρίας Γκραμπόφκσι.

Η απόφαση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι είχε προαναγγελθεί από τη Δευτέρα (1/4), αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Μάλιστα, ο ίδιος προχώρησε και σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την ιδιότητα του συζύγου και όχι του πρωθυπουργού, όπως ο ίδιος επισήμανε.

Αναλυτικά το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Γράφω αυτήν την ανάρτηση ως σύζυγος και όχι ως Πρωθυπουργός. Από την ημέρα της εκλογής μου ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας η Μαρέβα έχει στοχοποιηθεί βάναυσα για έναν και μόνο λόγο. Γιατί είναι γυναίκα μου και έτσι θεωρούσαν κάποιοι ότι θα μου έκαναν ζημιά. Ένας βαθιά καλός και ηθικός άνθρωπος, με τελείως αυτόνομη επαγγελματική διαδρομή, τσαλαπατήθηκε και έγινε πρωτοσέλιδα. Η οικογενειακή μας συνοχή δοκιμάστηκε. Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε και με τα παιδιά μας αν αξίζει να πληρώνει κανείς αυτό το οικογενειακό τίμημα για να ασχολείται με τα κοινά.

Όμως αντέξαμε, και προς στιγμήν νομίσαμε ότι τουλάχιστον αυτή η φάση της πολιτικής τοξικότητας έχει παρέλθει. Μέχρι που η Μαρέβα ξαναέγινε πρωτοσέλιδο με ένα τελείως ψευδές και ανυπόστατο δημοσίευμα. Για να ακολουθήσει μια χυδαία και απρόκλητη ανάρτηση της βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται μεγάλο συγγραφικό ταλέντο για να χωρέσει τόσα ψέματα και τόση κακία σε μία ανάρτηση.

H Μαρέβα θα κινηθεί νομικά. Και εγώ θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο να την υπερασπιστώ. Όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου πολιτικά, είναι ελεύθερος να το κάνει. Όμως ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου.

Η απάντηση της Ελενας Ακρίτα

«Η Μαρέβα Μητσοτάκη δήλωσε ότι θα με μηνύσει για την ανάρτηση μου που ήταν αμιγώς πολιτική και όχι προσωπική και γι’ αυτό δεν αλλάζω ούτε «και». Την περιμένω και της λέω από τώρα ότι θα ζητήσω την άρση ασυλίας μου. Εγώ δεν είμαι δειλή, δεν ιδρώνει το αυτί μου από απειλές και δεν κρύβομαι από κανέναν», αναφέρει η Έλενα Ακρίτα σε ανάρτησή της στο Facebook.

Η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσθέτει: «Ίσα ίσα. Ανυπομονώ να βρεθούμε με την σύζυγο του πρωθυπουργού και να μάς αποκαλύψει επιτέλους την προέλευση των 40 ακινήτων, όλη την αλήθεια για το σπίτι Βολταίρου και αν γνωρίζει πώς και πού κατασπαταλήθηκαν τα σχεδόν 500.000.000 χρέος της ΝΔ πού από την τσέπη μας πληρώσαμε οι Έλληνες φορολογούμενοι.

A bientot, madame»

Η άρση ασυλίας της Ακρίτα

Όπως τονίζεται από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, «σε συνέχεια της χθεσινής συκοφαντικής ανάρτησης της Βουλευτού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενας Ακρίτα, το περιεχόμενο της οποίας επανέλαβε και σήμερα, η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη θα προβεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα στις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά το αστικό και ποινικό δίκαιο, με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας και της προσωπικότητάς της».

Ακολούθως προστίθεται καταληκτικά από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού πως «θεωρούμε αυτονόητο πως το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδεχθεί την άρση της ασυλίας της κυρίας Ακρίτα, προκειμένου να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για τους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς».

Διαδικτυακή κόντρα Πολάκη – Καρανίκα για την Ακρίτα

Ωστόσο αυτή η κόντρα είχε και προεκτάσεις. Όλα άρχισαν από την ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα ο οποίος έγραψε: «Ευγένεια. Πολιτική θέση. Ο Μισογυνισμός μιας γυναίκας είναι χειρότερο φαινόμενο από τον σωβινισμό του άντρα φαλοκράτη που εκφράζει τον μισογυνισμό του και δεν σβήνει με καμία και από καμία έδρα, είτε ακαδημαϊκή είτε κοινοβουλευτική.

Καμιά επικράτεια, καμία συλλογικότητα και ιδιότητα δεν έδωσε δικαίωμα στον μισογυνισμό όπως και στον ρατσισμό. Μπλέξαμε με το θέαμα και θα μας φάει η πολιτική δηθενιά του ινφλουενσερισμού. Άλλο πράγμα η βουλευτική και ακαδημαϊκή ιδιότητα και άλλο πράγμα ο πολίτης. Παρόλα αυτά ο Μισογυνισμός δεν είναι πολιτική και άλλο τόσο δεν ανήκει στην αριστερά. Αλληλεγγύη. Μπλέξαμε με το απολίτικο και όχι με το μεταπολιτικό. Το πολιτικό κριτήριο δυστυχώς δεν κληρονομείται αλλά εύκολα διασύρεται».

Ο Παύλος Πολάκης του ζήτησε διευκρινίσεις γράφοντας: «Ποιος είναι ο μισογυνισμος Νίκο και ποιος τον εκφράζει;;;; Δεν σε πιάνω!!! Για εξήγησε το περισσότερο !»

Αμέσως μετά ο Νίκος Καρανίκας του παρέθεσε την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα με τον Παύλο Πολάκη να του απαντά: «Αν την πολιτική απάντηση της Ακρίτα που αναδεικνύει τη δράση της Μαρεβα Μητσοτακη αυτά τα χρόνια τη λες μισογυνισμό τοτε ζούμε σε παράλληλα σύμπαντα για να μην πω τίποτα βαρύτερο!»

Ο Νίκος Καρανίκας αντέδρασε σε αυτή την απάντηση γράφοντας: «Όπως εξήγησα απάντησε στη χυδαιοτητα του Δημάδη με την ίδια χυδαιοτητα.Τα σπίτια της Μαρεβας είναι πολιτική ; Το ότι είναι σύζυγος είναι πολιτική;»

Φάμελλος: «Δεν θέλω να πάρω θέση»

Για την ανάρτηση που έκανε η Έλενα Ακρίτα ρωτήθηκε και ο Σωκράτης Φάμελλος. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο Action 24 ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Δεν θέλω να πάρω θέση για την ανάρτηση της κ. Ακρίτα, γιατί πιστεύω ότι η ουσιαστική συζήτηση είναι τα Τέμπη και γιατί πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αλλάξει την ατζέντα».

Στη συνέχεια παρέπεμψε στη δήλωση Κασσελάκη τονίζοντας: «Επαναλαμβάνω. Ο Σ. Κασσελάκης τοποθετήθηκε και είπε ότι καλά κάνει ο πρωθυπουργός και θέλει να υπερασπιστεί την οικογένειά του στο δικαστήριο, το ίδιο πρέπει να επιτρέψουμε να κάνουν και οι οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών στα Τέμπη».

Μαρινάκης: «Ανατριχιαστική η ανάρτηση Ακρίτα»

Ο Παύλος Μαρινάκης ρωτήθηκε και εκείνος για την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα. Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς μιλώντας στο Action 24: «Η ανάρτηση της κ. Ακρίτα είναι ανατριχιαστική. Δεν είναι απλά ψέματα. Είναι πράγματα που δεν έχουν απασχολήσει καμία διαδικασία.  

Υπάρχει η πολιτική αντιπαράθεση …υπάρχει η σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση με σφοδρές κατηγορίες και υπάρχει και η απογείωση της χυδαιότητες που είναι οι προσωπικές υποθέσεις. Είναι όταν αυτές οι επιθέσεις είναι εναντίον της συζύγου του πρωθυπουργού.

Δεν είναι ένα ανώνυμο τρολ του διαδικτύου. Δεν υπάρχει περίπτωση οτιδήποτε απειλεί το πολίτευμα να πέσει κάτω. Δεν μπορεί κάποιοι κρυπτόμενοι να σπιλώνουν ανθρώπους. Γνωρίζουν ότι αυτή η αρένα είναι επικίνδυνη».