5 το πρωί: Η κατακραυγή έφερε «ξηλώματα» στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων – Το 61% θέλει προανακριτική για τα Τέμπη – «Φωτιά» στην κορυφή της Super League

Ο Διοικητής και τέσσερις αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων μετά την κατακραυγή για τους λανθασμένους χειρισμούς τους το μοιραίο βράδυ. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση, το 61% του κόσμου ζητά προανακριτική για τα Τέμπη. «Φωτιά» στην κορυφή της Super League.

1

Καρατομήσεις αστυνομικών στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων για τη δολοφονία της 28χρονης

  • Εισαγγελική έρευνα: Ο Διοικητής και οι τέσσερις αστυνομικοί που είχαν υπηρεσία εκείνο το μοιραίο βράδυ απομακρύνθηκαν από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον αστυνομικό τηλεφωνητή που είχε τη συνομιλία με την 28χρονη την ώρα της δολοφονικής επίθεσης από τον δράστη ο οποίος είναι υπό έρευνα από την ΕΛΑΣ και αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες.
  • Οργή με το ηχητικό: Το ηχητικό ντοκουμέντο από το τηλεφώνημα της 28χρονης στο «100» προκάλεσε οργή και αγανάκτηση. «Tο περιπολικό δεν είναι ταξί» άκουσε το θύμα να της λέει αστυνομικός στην κλήση που έκανε ζητώντας βοήθεια λίγα δευτερόλεπτα πριν δεχτεί την επίθεση έξω από το αστυνομικό τμήμα.
  • Επίσημο «όχι» από την κυβέρνηση: «Ναι» σε διακομματικό διάλογο για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της αύξησης των δολοφονιών γυναικών, δήλωσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, απορρίπτοντας παράλληλα τις τροπολογίες που κατέθεσαν στη Βουλή, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά για την νομική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία».
2

Προανακριτική για τα Τέμπη θέλει η πλειοψηφία των Ελλήνων - Μεγαλύτερο πρόβλημα η ακρίβεια

  • Η προανακριτική: Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που διεξήχθη το διάστημα 1-3 Απριλίου, με νωπές τις μνήμες από τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά και όσων εκτυλίχθηκαν στη Βουλή με την πρόταση δυσπιστίας, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων επιθυμεί την πραγματοποίηση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη. Αθροιστικά, το 61% επιθυμεί να γίνει προανακριτική επιτροπή, ενώ το 28% είναι αρνητικό σε αυτό το ενδεχόμενο.
  • Η ακρίβεια: Παράλληλα, η δημοσκόπηση καταδεικνύει πως η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους Έλληνες πολίτες, καθώς συγκεντρώνει το 44% των επιλογών. Στη δεύτερη θέση έρχεται η εγκληματικότητα με 7%, ενώ από 5% συγκέντρωσαν η υγεία και η δικαιοσύνη.
  • Η πρόθεση ψήφου: Όσον αφορά το κόμμα προτίμησης των ερωτηθέντων, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στην πρώτη θέση με 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δεύτερος με 13%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠαΣοΚ με 11. Ακολουθούν Ελληνική Λύση με 8%, ΚΚΕ με 7,5%, Πλεύση Ελευθερίας και ΝΙΚΗ με 3%.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στα γραφεία του ΟΣΕ - Ξανά στο Ευρωκοινοβούλιο η Καρυστιανού

  • Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ: Σε κατάσχεση των σκληρών δίσκων με τις πρωτότυπες ηχογραφημένες συνομιλίες τη νύχτα της τραγωδίας των Τεμπών, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Η έφοδος στα γραφεία του ΟΣΕ έγινε έπειτα από παραγγελία του Εφέτη Ανακριτή, που διενεργεί τη δικαστική έρευνα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, με σκοπό την αντιπαραβολή των διαλόγων με τα ηχητικά που παραδόθηκαν στους δικαστικούς λειτουργούς στην αρχή της έρευνας.
  • Δειγματοληψία στα χώματα: Με παραγγελία του εφέτη ανακριτή, Σωτήρη Μπακαΐμη, θα μεταβεί την Παρασκευή 5/4 κλιμάκιο Χημικών της Χημικής Υπηρεσίας από κοινού με πραγματογνώμονες και εισαγγελικό λειτουργό στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου φυλάσσονται τα χώματα από τον τόπο του δυστυχήματος, προκειμένου να διενεργηθεί δειγματοληπτικός έλεγχος.
  • Ξανά στο Ευρωκοινοβούλιο: Ενώπιον των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βρέθηκε για μια ακόμη φορά η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της αδικοχαμένης Μάρθης και πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023». Η κα Καρυστιανού εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή, λέγοντας ότι αδιαφόρησε για την ασφάλεια των πολιτών και επιλέγει να κρύβεται πίσω από την ασυλία του.
4

Τουλάχιστον 9 νεκροί και 800 τραυματίες από σεισμό στην Ταϊβάν

  • Ο σεισμός: Στιγμές τρόμου έζησαν οι κάτοικοι της Ταϊβάν από τον σεισμό των 7,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε σε βάθος μόλις 15,5 χλμ. κοντά στις ανατολικές ακτές. Ακολούθησαν μάλιστα τουλάχιστον 25 μετασεισμοί, οι πέντε περίπου 5 βαθμών την πρώτη ώρα μετά τον σεισμό.
  • Ο τραγικός απολογισμός: Οι προσπάθειες διάσωσης ανθρώπων βρίσκονται σε εξέλιξη. Τουλάχιστον εννέα άτομα έχουν σκοτωθεί ενώ ακόμα 800 τραυματίστηκαν. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 127 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί σε σήραγγες που κατέρρευσαν και σε ορεινούς δρόμους κατά μήκος της ακτογραμμής. Τα κτίρια που έπεσαν είναι 26, με τους παγιδευμένους να είναι τουλάχιστον 20.
  • Η βοήθεια: Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν την Ταϊβάν σε αυτήν τη δύσκολη ώρα. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να προσφέρουν κάθε απαραίτητη βοήθεια», δήλωσε σε ανακοίνωση η Αντριεν Γουάτσον, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, διευκρινίζοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση «παρακολουθεί» τις συνέπειες του σεισμού στην Ταϊβάν «και τον ενδεχόμενο αντίκτυπό του στην Ιαπωνία».
5

Χαμός στην κορυφή της Super League

  • Πήρε το ντέρμπι ο Παναθηναϊκός: Ο Φώτης Ιωαννίδης ήταν κορυφαίος και σκόρερ στη νίκη 2-1 του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου, διατηρώντας τους «πράσινους» ζωντανούς στη μάχη του τίτλου. Ο Τάσος Μπακασέτας είχε ισοφαρίσει το γρήγορο γκολ του Βίντα.
  • Στην κορυφή ο ΠΑΟΚ: Αφού στάθηκε τυχερός στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-1 της Λαμίας στο γήπεδο της Τούμπας με πρωταγωνιστή τον Στέφαν Σβαμπ, ο οποίος έβαλε δύο γκολ. Έτσι, ο Δικέφαλος εκμεταλλεύτηκε την ήττα της ΑΕΚ και ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
  • Σε απόσταση βολής ο Ολυμπιακός: Με πρώτο βιολί τον Γιόβετιτς, σκόρερ τους Ελ Καμπί, Ποντένσε, Καρβάλιο και «μηχανάκια» για ακόμη ακόμη φορά τους Εσε, Τσικίνιο, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 3-0 του Αρη με μία επιβλητική και γεμάτη εμφάνιση. Έμειναν σε απόσταση βολής από την κορυφή οι ερυθρόλευκοι.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr