Η Pulse διεξήγαγε δημοσκόπηση για τον ΣΚΑΙ το χρονικό διάστημα 1-3 Απριλίου. Σε αυτήν αποτυπώνεται η γνώμη όσων συμμετείχαν για τα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και για τις εξελίξεις στην τραγωδία των Τεμπών.

Με νωπές τις μνήμες από τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά και όσων εκτυλίχθηκαν στη Βουλή με την πρόταση δυσπιστίας, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων επιθυμεί την πραγματοποίηση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη.

Αθροιστικά το 61% επιθυμεί να γίνει προανακριτική επιτροπή, ενώ το 28% είναι αρνητικό σε αυτό το ενδεχόμενο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το τι ψηφίζουν οι ερωτηθέντες στο συγκεκριμένο ερώτημα. Από τους ψηφοφόρους της ΝΔ το 30% είναι θετικό στην σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ενώ το 57% είναι αρνητικό.

Στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠαΣοΚ τα ποσοστό είναι αντιστρόφως ανάλογα. Όπως μπορείτε να δείτε και στον πίνακα που ακολουθεί το 77% και το 76% των ψηφοφόρων αυτών των δύο κομμάτων είναι θετικό. Στα αξιοσημείωτα ότι και το 69% των αναποφάσιστων είναι και εκείνο θετικό σε αυτό το ενδεχόμενο.

Η ακρίβεια τσακίζει τα νοικοκυριά

Ένα άλλο ερώτημα που δεν χωρά παρερμηνείες είναι αυτό για το τι προβληματίζει περισσότερο τους Έλληνες στην καθημερινότητά τους. Η ακρίβεια και τα οικονομικά προβλήματα συγκέντρωσαν το 44% των ψήφων.

Στη δεύτερη θέση έρχεται η εγκληματικότητα με 7%, ενώ από 5% συγκέντρωσαν η υγεία και η δικαιοσύνη.

Αρνητικοί στις πρόωρες εκλογές

Την ίδια ώρα η πλειοψηφία των ερωτηθέντων βλέπει αρνητικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Συγκεκριμένα το 61% απάντησε ότι δεν βλέπει θετικά την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ θετικά την βλέπει το 35% όσων απάντησαν.

Στο συγκεκριμένο ερώτημα το 87% τον ψηφοφόρων της ΝΔ είναι αρνητικό, αντίθετα το 83% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι θετικό. Αρνητικοί σε αυτό το ενδεχόμενο είναι και οι ψηφοφόροι του ΠαΣοΚ κατά 58%.

Προβάδισμα ΝΔ και Μητσοτάκη, κερδίζει τη μάχη της δεύτερης θέσης για ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκη

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωσε την πλειοψηφία των προτιμήσεων φτάνοντας το 34%. Δεύτερος έρχεται ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση παρουσιάζει αύξηση της δημοτικότητας του κατά 2% φτάνοντας στο 12%.

Επιπρόσθετα ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην εκτίμηση ψήφου δείχνει να βγαίνει κερδισμένο στη μάχη για τη δεύτερη θέση σε σχέση με το ΠαΣοΚ. Η διαφορά τους κυμαίνεται στις 2 με 2,5 μονάδες.

Στα αξιοσημείωτα η άνοδος της Ελληνικής Λύσης η οποία είναι οριακά τέταρτο κόμμα προσπερνώντας το ΚΚΕ.