Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δέχθηκε μόλις ένα γκολ στο πρώτο μέρος, αλλά σκόραρε στην εκπνοή του, λαμβάνοντας την απαιτούμενη ώθηση για την ανατροπή επί της Λαμίας στο δεύτερο.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Κατά τα 7/11 διαφοροποιημένο από το ντέρμπι της Λεωφόρου, ήταν το αρχικό σχήμα του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος είδε τους Χάρη Τσιγγάρα και Γιάννη Μιχαηλίδη να επιστρέφουν.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά για να βρουν το γρήγορο γκολ, αντ’ αυτού όμως, η Λαμία σκόραρε με τον Μαρτίνες στο 7′, απόρροια ασυνεννοησίας μεταξύ Κοτάρσκι και Κεντζιόρα.

Οκτώ λεπτά αργότερα, η Λαμία ξαναβρήκε δίχτυα, αυτή τη φορά με σπουδαίο πλασέ του Τσιλούλη, ωστόσο υπήρξε υπόδειξη για οφσάιντ. Το πρώτο ημίχρονο ανήκε πλήρως στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι άγγιξαν το δεύτερο γκολ στο 18′ με κεφαλιά του Σλίβκα που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Σλίβκα βρήκε ιδανικά τον Τσιλούλη, εκείνος γύρισε ωραία στον Λέικ, το πλασέ του οποίου όμως δεν ήταν καλό.

Τσιγγάρας και Οζντόεφ κινήθηκαν σε πολύ ρηχά νερά, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μεταφέρονται άνετα από τη μεσαία γραμμή προς την περιοχή του ΠΑΟΚ.

Η Λαμία απείλησε ξανά στο 40′, όταν ο Σίντκλεϊ έκανε το γύρισμα, ο Τσιλούλης… όπλισε και ο Κεντζιόρα πρόλαβε την τελευταία στιγμή να απομακρύνει την μπάλα.

Στην πρώτη, ουσιαστικά, αξιόλογη φάση του στο α’ ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με κεφαλιά του Μιχαηλίδη (αφιέρωσε το γκολ στον πατέρα του, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα), έπειτα από σέντρα του Ζίβκοβιτς στο 45+3′.

Ο «δικέφαλος» παρατάχθηκε με τους Μπάμπα, Τάισον και Μεϊτέ αντί των Σοάρες, Ντεσπόντοφ και Τσιγγάρα στο δεύτερο μέρος.

Η εικόνα διαφοροποιήθηκε, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεση και στο 61′ προσέγγισαν την ανατροπή με προσπάθεια του Σαμάτα που πέρασε λίγο άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Κοσέλεφ εξουδετέρωσε το γύρισμα του Ζίβκοβιτς και αμέσως μετά το σουτ του Τάισον.

Στο 65′ ο Λουτσέσκου έκανε κίνηση-ματ, βάζοντας τον Σβαμπ αντί του Οζντόεφ, ώσπου στο 70′ ο νεοεισελθών ανέτρεψε τα δεδομένα με σουτ εκτός περιοχής.

Τρία λεπτά νωρίτερα, ο Κοσέλεφ είχε σταματήσει εντυπωσιακά το σουτ του Ζίβκοβιτς, όμως, ήταν θέμα χρόνου να δεχθεί γκολ, όπερ και εγένετο.

Η καλή δουλειά του Μεϊτέ στη μεσαία γραμμή απέδωσε καρπούς, αλλά το σκορ παρέμενε εύθραυστο μέχρι το 86′, όταν ο Σαμάτα κέρδισε πέναλτι από τον Κορνέζο.

Οι φίλαθλοι αξίωσαν να το εκτελέσει ο ίδιος, αντ’ αυτού όμως, ο Σβαμπ έστησε την μπάλα και δικαιώθηκε στο 88′, ρίχνοντας τίτλους τέλους.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε εκ νέου στο 90+2′ με φάουλ του Τάισον που έβγαλε ο Κοσέλεφ και σημάδεψε δοκάρι στο 90+4′ με τον Μπάμπα, όταν όλα πια είχαν κριθεί.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (81′ Σάστρε), Σοάρες (46′ Μπάμπα), Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Οζντόεφ (65′ Σβαμπ), Τσιγγάρας (46′ Μεϊτέ), Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ (46′ Τάισον), Σαμάτα.

ΛΑΜΙΑ: Κοσέλεφ, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Σιμόν, Σίντκλεϊ, Μαρτίνεθ (87′ Τόσιτς), Τζανδάρης (90′ Βασιλαντωνόπουλος), Σλίβκα (78′ Μάλτσι), Τσιλούλης, Λέικ (78′ Στάνκο), Νούνιες (46′ Σαντάνα).

Κοινό