Μητρότητα ή καριέρα; Ιδού η απορία

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου ασχολείται με το δίλλημα μητρότητα ή καριέρα.

Μητρότητα ή καριέρα; Ιδού η απορία

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου ασχολείται με το δίλλημα μητρότητα ή καριέρα.

Αυτή την εβδομάδα, στο νέο επεισόδιο του «Από πού να αρχίσω», η Ελιάνα Χρυσικοπούλου μιλά για τις δύο full-time δουλειές που απαρτίζουν τη ζωή μιας γυναίκας: μητρότητα και καριέρα. Πώς αλληλεπιδρούν και πώς επηρεάζουν την καθημερινότητα; Μπορούν να συμβαδίσουν ή το ένα εξαφανίζει αμέσως το άλλο;

Στο επεισόδιο «Μητρότητα ή καριέρα; Ιδού η απορία» θα ακούσετε μεταξύ άλλων:

  • 1:01 Η δήλωση της τραγουδίστριας Lily Allen για το ασυμβίβαστο μητρότητας-καριέρας και ο λόγος που η Ελιάνα κάνει το συγκεκριμένο podcast.
  • 4:31 Η ανισότητα μεταξύ γυναικών και αντρών στο κομμάτι της εργασίας και η έλλειψη παιδικής μέριμνας που περιορίζει τις εργαζόμενες μητέρες.
  • 6:33 Τα πιλοτικά προγράμματα που υπάρχουν στην Ελλάδα για να βοηθήσουν νέες μητέρες, σε αντίθεση με την πραγματική εικόνα που επικρατεί εντός των οικογενειών.
  • 9:18 Τι σημαίνει η ποινή της μητρότητας και πώς μεταφράζεται με δεδομένα αλλά και προσωπικές ιστορίες.
  • 10:44 Η πλασματική άποψη των εργοδοτών για τις γυναίκες που είναι και μητέρες, σχετικά με την επαγγελματική τους απόδοση.
  • 12:35 Τα υψηλά ποσοστά υπογεννητικότητας, η κοινωνική πίεση που συνοδεύει η αναβολή μιας εγκυμοσύνης και η εξήγησή τους.
  • 13:01 Η προσωπική εμπειρία της Ελιάνας όσον αφορά το πώς κατάφερε να συνδυάσει την ανατροφή των παιδιών της και τη δουλειά της.

Κάθε Παρασκευή, η έμπειρη δημοσιογράφος Ελιάνα Χρυσικοπούλου θα μιλά για θέματα της επικαιρότητας – αλλά και της καθημερινότητας – που μας προβληματίζουν και μας κάνουν να σκεφτόμαστε, μέσα από το νέο αυτό podcast.

Κάνε εγγραφή στο Podcast «Από πού να αρχίσω» στο Spotify και Apple Podcasts και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να ακούς κάθε ημέρα πρώτος/η τα νέα επεισόδια!

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr