Η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Χάρι στο παρελθόν είχαν μία πολύ στενή φιλία.

Ωστόσο, μετά την απόφαση του δούκα του Σάσσεξ να εγκατασταθεί με την οικογένειά του στις ΗΠΑ, οι δυο τους έχουν απομακρυνθεί. Η φιλία τους, όμως δεν έχει τελειώσει και συνεχίζεται να υπάρχει ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές. Με τον Βενιαμίν της βασιλικής οικογένειας να ανησυχεί για τα όσα συμβαίνουν στο Παλάτι και να σχεδιάζει την επιστροφή του.

Η τελευταία εξέλιξη

Απαντήσεις στις φήμες για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον δίνει το Παλάτι με βίντεο που είδε την Παρασκευή 22/03 το φως της δημοσιότητας και ανακοινώνει πως η πριγκίπισσα της Ουαλίας πάσχει από καρκίνο. Σε δήλωση της, ανέφερε πως είναι καλά και αναρρώνει μέρα με τη μέρα, ενώ βρίσκεται στα πρώτα στάδια της θεραπείας κατά του καρκίνου.

Οι ανησυχίες του Χάρι για την Κέιτ

Πηγές από τον κύκλο του πρίγκιπα Χάρι αναφέρουν πως ο ίδιος έχει ανησυχήσει αρκετά για την κατάσταση της υγείας της Κέιτ Μίντλετον. Τα πρωτοσέλιδα που κυκλοφορούν με επίκεντρο την «εξαφανισμένη» πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν προκαλέσει ερωτηματικά και στο δούκα του Σάσσεξ.

Η επιλογή, αλλά και ανάγκη της ίδιας, να αποχωρήσει από τα φώτα της δημοσιότητας δείχνουν πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, τελικά. Και αυτό είναι που προβληματίζει τον Βενιαμίν της βασιλικής οικογένειας.

Η πηγή, επίσης ανέφερε πως ο πρίγκιπας Χάρι πιστεύει ότι «κάθε υποψία σκανδάλου είναι αναληθής». Ο δούκας του Σάσσεξ δείχνει σοκαρισμένος από την ασταμάτητη αναπαραγωγή φημών και θεωριών συνωμοσίας για την Κέιτ Μίντλετον. Αλλά το θεωρεί και αναμενόμενο, αφού και ο ίδιος έχει δεχτεί «πόλεμο» από τα μέσα, το οποίο δεν έχει διστάσει να περιγράψει και δημοσίως.

Η επιστροφή στη Μεγάλη Βρετανία

Μετά από τέσσερα χρόνια στην απομόνωση, ο πρίγκιπας Χάρι σκέφτεται να επιστρέψει στη Μεγάλη Βρετανία. Όπως αναφέρουν πηγές από το στενό του κύκλου, ο ίδιος φαίνεται να το συζήτησε ήδη με τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ. Εκείνη φέρεται να σοκαρίστηκε από την επιθυμία του.

Ο δούκας του Σάσσεξ κατανοώντας την κρίση που επικρατεί στο Παλάτι, είναι σε δίλημμα για το επόμενο βήμα του. Η διάγνωση του βασιλιά Καρόλου με καρκίνο, καθώς και η απομάκρυνση της Κέιτ Μίντλετον έχουν δημιουργήσει ένα «κενό» στα βασιλικά καθήκοντα.

Ο ίδιος αναλογίζεται το πρόβλημα και δείχνει διατεθειμένος να βοηθήσει τον αδερφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ και τη μητριά του, βασίλισσα Καμίλα, σε όλες τις παραπανίσιες υποχρεώσεις τους. Παράλληλα, πηγές από τον περίγυρό του δήλωσαν ότι ο πρίγκιπας Χάρι νιώθει μία νοσταλγία μακριά από τους δικούς του, ιδίως σε τόσο δύσκολες στιγμές.

Από την άλλη πλευρά, η Μέγκαν Μαρκλ δεν μπορεί να διανοηθεί πώς ο σύζυγός της σκέφτεται κάτι τέτοιο. Ενώ δε φαίνεται ιδιαίτερα πρόθυμη να τον ακολουθήσει.

Υπενθυμίζεται ότι το λαμπερό ζευγάρι ζει αυτή τη στιγμή στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνιας με τα παιδιά του πρίγκιπα Άρτσι και πριγκίπισσα Λίλιμπετ.

Ο πρίγκιπας Χάρι επισήμανε, σε συνέντευξή του στο Good Morning America, πως «σε όλες τις οικογένειες, το βλέπω σε καθημερινή βάση, τη δύναμη της οικογενειακής επανένωσης. Νομίζω ότι οποιαδήποτε ασθένεια φέρνει κοντά τις οικογένειες».

Η επιστροφή που θα σώσει το Παλάτι;

Η Κέιτ Μίντλετον, αφού υποβλήθηκε στη χειρουργική επέμβαση, δε συνεχίζει τα βασιλικά της καθήκοντα. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Παλατιού, μέχρι το Πάσχα τουλάχιστον, η πριγκίπισσα της Ουαλίας δε θα επιστρέψει. Ο βασιλιάς Κάρολος επίσης έχει μειώσει σε σημαντικό βαθμό τις υποχρεώσεις του.

Από εκεί και πέρα, άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν αναλάβει να εκτελούν τα καθήκοντά τους. Πολλές από τις υποχρεώσεις τους, έχουν αναλάβει η βασίλισσα Καμίλα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η αδερφή του μονάρχη, πριγκίπισσα Άννα.

Ωστόσο, λόγω των αυξημένων ευθυνών, πριν λίγες μέρες η σύζυγος του βασιλιά Καρόλου δεν άντεξε και διέκοψε για μία εβδομάδα τις εμφανίσεις της. Από το γεγονός αυτό προέκυψε το εξής ερώτημα, «μήπως τελικά οι τρεις τους δεν είναι αρκετοί και θα έπρεπε να ενταχθεί ακόμα ένα πρόσωπο στους βασιλικούς εργαζόμενους;».

Έτσι, ξεκίνησαν και διάφορα σενάρια για την επιστροφή του «ασώτου», δηλαδή του πρίγκιπα Χάρι. Υπενθυμίζεται ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, έχουν εγκαταλείψει τη Μεγάλη Βρετανία και τις βασιλικές τους υποχρεώσεις, για να ζήσουν «ελεύθεροι και ανεξάρτητοι». Όμως, ποτέ δεν απέρριψαν το ενδεχόμενο να επιστρέψουν, ιδίως σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για το Στέμμα, όπως αυτή.

Ακόμα, βέβαια οι εικασίες περί επιστροφής του Βενιαμίν της βασιλικής οικογένειας δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Ο δεύτερος γιος του βασιλιά Καρόλου έκανε μία μοναδική επίσκεψη στο Λονδίνο, μετά τη διάγνωση του πατέρα του. Όμως, η επίσκεψή του έγινε χωρίς να δει τον αδερφό του ή την επίσης άρρωστη, Κέιτ Μίντλετον, η οποία κάποτε υπήρξε στενή φίλη του.

Προμηνύματα διαδοχής από το πριγκιπικό ζεύγος της Ουαλίας

Το πριγκιπικό ζεύγος της Ουαλίας πολύ πιθανό να μην αργήσει να ανέβει στο θρόνο. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον μετά από την ασθένεια του βασιλιά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει -σύμφωνα με τα όσα λέγονται και ακούγονται-  αναμένεται να πάρουν τους τίτλους του βασιλιά και της βασίλισσας αντίστοιχα.

Το ζευγάρι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και οι υποστηρικτές του Στέμματος θέλουν πολύ να το δει να φέρει τους ανώτερους τίτλους της μοναρχίας.

Οι ίδιοι μάλιστα έχουν αρχίσει και προβαίνουν σε μία σειρά κινήσεων, οι οποίες δείχνουν πως αυτή η ώρα δε θα αργήσει.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον είναι πολύ κοντά στο να απαλλαγούν από το μεγαλύτερο «αγκάθι» του Παλατιού. Και αυτό δεν είναι άλλο  από τη γεφύρωση του χάσματος με το ζευγάρι του Σάσσεξ, δηλαδή με τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ.

Μετά από την κυκλοφορία του βιβλίου «Endgame» η κρίση μεταξύ του πρώην πριγκιπικού ζεύγους και του Παλατιού κορυφώθηκε. Μετά τις προτροπές του βασιλιά Καρόλου, η Κέιτ Μίντλετον, διατελώντας χρέη ειρηνοποιού ανάμεσα στα μέλη της βασιλικής οικογένειας, τηλεφώνησε στη Μέγκαν Μαρκλ.

Οι τεταμένες σχέσεις επήλθαν, καθώς η πρώην δούκισσα του Σάσσεξ, ισχυρίστηκε ότι η Κέιτ Μίντλετον και ο βασιλιάς Κάρολος έτρεφαν ανησυχίες για το χρώμα του δέρματος του μικρού Άρτσι.

Παρόλα αυτά, η λογική πρυτάνευσε. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, η οποία γνωρίζει ότι η ειρήνη μεταξύ των μελών της βασιλικής οικογένειας είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του θεσμού αλλά και επειδή έχει πλήρη γνώση των καθηκόντων που προκύπτουν από τη θέση της, αποφάσισε να τηλεφωνήσει στη Μέγκαν, και να λύσουν τις διαφορές τους.

Η επιστροφή του ασώτου

Μετά το ζήτημα της διαδοχής σειρά έχει η γεφύρωση του χάσματος της βασιλικής οικογένειας με τους Σάσσεξ. Όπως φαίνεται προς την κατεύθυνση αυτή έχει γίνει μία πρώτη κρούση από το πριγκιπικό ζεύγος της Ουαλίας.

Συνάμα από την άλλη πλευρά, παραμένει το πάγωμα των σχέσεων της Κέιτ Μίντλετον με τον άλλοτε πολύ καλό της φίλο, πρίγκιπα Χάρι. Ο θείος της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Γκάρι Γκόλντσμιθ δε δίστασε να προβλέψει, πως στο ενδεχόμενο της διαδοχής, ο μικρός γιος του βασιλιά Καρόλου θα θελήσει να επιστρέψει στα καθήκοντά του. Το ενδεχόμενο αυτό δεν είναι απίθανο.

Την ίδια στιγμή, η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Χάρι δε φαίνεται να έχουν επικοινωνήσει μετά την περιπέτεια της υγείας της. Ο Κρίστοφερ Άντερσον, συγγραφέας του βιβλίου «William and Kate: A Royal Love Story», εξήγησε ότι ο δούκας του Σάσσεξ ενδεχομένως να φοβάται.

Αναλυτικότερα, όσες φορές εκείνος βρέθηκε στη γενέτειρά του και  στο πατρογονικό του σπίτι, ένιωσε ανεπιθύμητος. Η ψυχρότητα αυτή, όμως μεγεθύνει το χάσμα των Σάσσεξ με το Μπάγκιγχαμ. Μπορεί όμως η αλλαγή του μονάρχη να επιφέρει την ειρήνη;

Σε αυτό δεν μπορεί να απαντήσει κανείς με βεβαιότητα. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επιχείρησε πολλές φορές να σταθεί στο πλάι του αδερφού του ως σύμβουλος. Όμως ο Βενιαμίν της βασιλικής οικογένειας υπήρξε αρκετά ατίθασος στη ζωή του, όπως λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε.

Οι επιλογές του πρίγκιπα Χάρι λοιπόν, αν αναλάβει ο αδερφός του, μπορεί να τον απομακρύνουν μια για πάντα από τη Μεγάλη Βρετανία. Ή μπορεί η αδερφική αγάπη  να τον κάνει να επιστρέψει. Σε αυτό άλλωστε μπορεί να συμβάλλει  και η φιλία και η αγάπη της Κέιτ Μίντλετον.

Με τη συνταγή της Ελισάβετ

Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας προχώρησε στην προσθήκη ενός προσώπου στην ομάδα της που δείχνει την ανάγκη για την σταδιακή προετοιμασία της να αναλάβει το ρόλο της Βασίλισσας, εν μέσω δημοσιευμάτων που θέλουν τον Κάρολο να πάσχει από επιθετικό καρκίνο γεγονός που τον οδηγεί στην απόφαση να σχεδιάζει τη διαδοχή του θρόνου.

Η Κέιτ Μίντλετον αποφάσισε να διορίσει νέο προσωπικό γραμματέα, ένα νέο δεξί χέρι. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Τομ Γουάιτ, ο οποίος προστάτευε τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ μέχρι το θάνατό της.

Η επιλογή αυτή παρουσιάζει ενδιαφέρον καθώς φαίνεται ότι η Πριγκίπισσα ακολουθεί τα βήματα της αείμνηστης Βασίλισσας Ελισάβετ. Δεδομένου ότι θα γίνει κάποια στιγμή και η ίδια Βασίλισσα, φαίνεται πως θέλει να έχει δίπλα της του πιο έμπειρους και έμπιστους ανθρώπους.

… και το κρυφτό με το Χάρι

Σύμφωνα με τον royal expert και συγγραφέα Τομ Κουίν, ο βασιλιάς Κάρολος επικεντρώνεται γύρω από το ζήτημα της διαδοχής στο βασιλικό θρόνο και το γιο του πρίγκιπα Ουίλιαμ ενώ τον σχεδιασμό του αυτόν τον κρατά «μυστικό» από το δευτερότοκο γιο του, πρίγκιπα Χάρι καθώς διόλου δεν τον εμπιστεύεται.

Η δυσπιστία αυτή, όπως είναι φυσικό προέκυψε μετά τις συνεντεύξεις του Χάρι στα μέσα ενημέρωσης και τις επιθέσεις στη βασιλική οικογένεια στα απομνημονεύματά του, με τίτλο «Spare».

Σύμφωνα με τον Τομ Κουίν: «Ο Κάρολος γνωρίζει επίσης ότι, ως μελλοντικός βασιλιάς, ο Ουίλιαμ, βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδιασμού διαδοχής που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή. Οι αξιωματούχοι είχαν υποθέσει ότι ο Κάρολος θα παρέμενε υγιής τουλάχιστον μέχρι τα μέσα των 80 του πριν ο σχεδιασμός διαδοχής χρειαστεί να ξεκινήσει, αλλά στην πραγματικότητα τώρα έχει αρχίσει και δείχνει ίσως ότι ο καρκίνος του είναι πιο επικίνδυνος από ό,τι πιστεύουμε αρχικά».

«Ο σχεδιασμός διαδοχής είναι άκρως απόρρητος και κανείς δεν εμπιστεύεται τον Χάρι να είναι μέρος του για τον απλούστατο λόγο ότι αν αισθάνεται με οποιονδήποτε τρόπο περιφρονημένος ή δεν του δίνεται αυτό που πιστεύει ότι του αξίζει, θα τρέξει κατευθείαν στα μέσα ενημέρωσης». Ο Χάρι προκάλεσε σάλο όταν κυκλοφόρησε το «Spare» καθώς χτύπησε πολλά μέλη της οικογένειάς του», πρόσθεσε ο ειδικός στα θέματα της Βρετανικής βασιλικής οικογένειας.