«Είμαι καλά και δυναμώνω κάθε μέρα» ενημέρωσε η Κέιτ Μίντλετον αμέσως μετά την ανακοίνωσή της ότι πάσχει από καρκίνο και υποβάλλεται σε θεραπείες.

Λεπτομέρειες για τη μορφή του καρκίνου δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά από το παλάτι του Κένσινγκτον ανέφεραν πως η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα αναρρώσει πλήρως.

Στη δήλωσή της η Κέιτ Μίντλετον σημείωσε ότι όταν τον περασμένο Ιανουάριο χειρουργήθηκε στην κοιλιακή χώρα δεν είχε διαγνωσθεί με την πάθηση.

«Παρόλα αυτά οι εξετάσεις μετά την επέμβαση εμφάνισαν ότι υπήρχε καρκίνος. Ως εκ τούτου, η ιατρική ομάδα μου με συμβούλεψε να υποβληθώ σε προληπτική χημειοθεραπεία και τώρα είμαι στα πρώτα στάδια αυτής της» ανακοίνωσε σχετικώς η πριγκίπισσα.

«Για όλους όσους αντιμετωπίζουν αυτήν την ασθένεια, σε οποιαδήποτε μορφή, παρακαλώ μην χάσετε την πίστη ή την ελπίδα. Δεν είστε μόνοι», προέτρεψε επίσης όσους διάγουν μια ανάλογη περιπέτεια υγείας.

«Μας πήρε χρόνο για να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, στη Σάρλοτ και στον Λιούις»

Η Κέιτ Μίντλετον ανέφερε ακόμη ότι η ανάκαμψη μετά τη χειρουργική επέμβαση πήρε χρόνο και πως η προτεραιότητα ήταν εξ αρχής η οικογένειά της. «Ο Ουίλιαμ και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το διαχειριστούμε ιδιωτικά προς χάριν της οικογένειάς μας».

«Μας πήρε χρόνο για να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, στη Σάρλοτ και στον Λιούις με τρόπο που τους ταιριάζει και να τους καθησυχάσουμε ότι θα είμαι εντάξει», συμπλήρωσε αναφερόμενη ονομαστικά στα παιδιά της.

«Το να έχω τον Ουίλιαμ δίπλα μου είναι επίσης μια μεγάλη πηγή παρηγοριάς και σιγουριάς. Όπως και η αγάπη, η υποστήριξη και η καλοσύνη που έχετε δείξει από πολλούς από εσάς. Σημαίνει τόσα πολλά και για τους δύο μας», δήλωσε ακόμη.

Αυτό που ζήτησε πλέον η σύζυγος του διαδόχου του θρόνου είναι «λίγο χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα».

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Μπάκιγχαμ

Το βίντεο γυρίστηκε την Τετάρτη

Όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ του στο BBC, η Κέιτ και ο πρίγκιπας Γουίλιαμς δεν πρόκειται να εμφανιστούν με τη βασιλική οικογένεια την Κυριακή του Πάσχα, ούτε προβλέπεται άμεση επιστροφή της πριγκίπισσας στα καθήκοντά της. Το παλάτι είπε επίσης ότι η ξαφνική απουσία του πρίγκιπα Γουίλιαμ από μια τελετή μνήμης στα τέλη Φεβρουαρίου οφειλόταν στην ανακάλυψη της διάγνωσης καρκίνου της Αικατερίνης.

Το βίντεο γυρίστηκε την Τετάρτη σε συνεργασία με το BBC.

Περήφανο το Παλάτι για την Κέιτ

Σε μια σύντομη ανακοίνωση το Μπάκιγχαμ ανέφερε ότι ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα «θα συνεχίσουν να προσφέρουν την αγάπη και την υποστήριξή τους σε όλη την οικογένεια κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου».

Κατά το Παλάτι, ο βασιλιάς είναι πολύ «περήφανος για το θάρρος της Κέιτ να μιλήσει όπως μίλησε» και παραμένει σε «πολύ στενή επαφή με την αγαπημένη νύφη του».

Η αντίδραση του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ

«Οι σκέψεις μου είναι με την πριγκίπισσα της Ουαλίας, τη βασίλισσα οικογένεια και ειδικώς τα τρία παιδιά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει την αγάπη και την υποστήριξη όλης της χώρας ενόσω συνεχίζει τη θεραπεία της», έγραψε ο Ρίσι Σούνακ στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο.

«Επέδειξε τεράστια γενναιότητα με τη σημερινή ανακοίνωσή της», σημείωσε επίσης, κατηγορώντας όσα Μέσα ενημέρωσης επιχείρησαν τις προηγούμενες εβδομάδες να διασαλεύσουν την ιδιωτικότητά της.

«Απίστευτα λυπημένος ο Τζο Μπάιντεν»

Οι σκέψεις μας βρίσκονται με τη βασιλική οικογένεια ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του προέδρου, ο Τζο Μπάιντεν ένιωσε «απίστευτα λυπημένος» όταν έμαθε την είδηση. «Μόλις μάθαμε τα τρομερά νέα. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να σεβαστούμε την ιδιωτική ζωή τους, ειδικά αυτή τη στιγμή, οπότε δεν θα προχωρήσω περισσότερο», πρόσθεσε η Καρίν Ζαν-Πιερ.