Για πολύ καιρό το TikTok ήταν δαιμονοποιημένο στο μυαλό του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν καθώς ανησυχούσε ότι η κυβέρνηση του Πεκίνου (το TikTok ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance) θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στα δεδομένα των αμερικανών χρηστών και να αποτελέσει αντικείμενο προπαγάνδας της κινεζικής κυβέρνησης.

Έτσι το 2022 υπέγραψε νομοθεσία με την οποία απαγόρευε την πρόσβαση στους εργαζόμενους των κυβερνητικών υπηρεσιών, με αρκετές πολιτείες να υιοθετούν το συγκεκριμένο μέτρο.

Τώρα ο Τζο Μπάιντεν άλλαξε ρότα καθώς οι αμερικανικές εκλογές έρχονται σε περίπου 9 μήνες (5 Νοεμβρίου 2024) και η ανάγκη να προσελκύσει νέους ψηφοφόρους, που λατρεύουν το TikTok, είναι μεγάλη.

O 81χρονος προέδρος των ΗΠΑ άνοιξε λογαριασμό με όνομα @bidenhq και πήρε το βάπτισμα του πυρός με αφορμή το Super Bowl. Ερωτηθείς στο βίντεο της έναρξης αν υποστηρίζει τους Kansas City Chiefs ή τους San Francisco 49ers, ο Μπάιντεν απάντησε τους Philadelphia Eagles, διότι διαφορετικά «θα κοιμόμουν μόνος μου», καθώς «η γυναίκα μου είναι κορίτσι από τη Φιλαδέλφεια».

Ρωτήθηκε επίσης για την Taylor Swift και τη θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφορεί σύμφωνα με την οποία η σχέση της τραγουδίστριας με τον αστέρα των Kansas City Chiefs, Travis Kelce έγινε για να στηθεί ο αγώνας πρωταθλήματος του NFL και να βοηθήσει τον Μπάιντεν να επανεκλεγεί τον Νοέμβριο. «Θα έμπαινα σε μπελάδες αν σας έλεγα» για τη συνωμοσία, αστειεύτηκε ο κ. Μπάιντεν.

Το λογαριασμό του Μπάιντεν στο TikTok θα τον διαχειρίζεται η ομάδα της προεκλογικής του εκστρατείας.

@bidenhqlol hey guys

♬ Fox nfl theme – Notrandompostsguy

Με το βλέμμα στραμμένο στους νέους ψηφοφόρους

Σύμφωνα με το BBC ο Michael Starr Hopkins, στρατηγικός σύμβουλος των Δημοκρατικών που εργάστηκε στις εκστρατείες του Μπαράκ Ομπάμα και της Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε ότι πολλοί Δημοκρατικοί δίστασαν να χρησιμοποιήσουν το TikTok για να συνδεθούν με τους ψηφοφόρους, δεδομένων των ανησυχιών για την ασφάλεια των δεδομένων.

Στόχος της εκστρατείας του Μπάιντεν το 2024 είναι να αναζωπυρώσει το ρεκόρ υψηλής συμμετοχής των νέων, που τον βοήθησε να φτάσει στη νίκη στις προηγούμενες αμερικανικές εκλογές. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι οι νεότεροι ψηφοφόροι, οι οποίοι είναι πιθανότερο να θεωρούν τον αμερικανό πρόεδρο υπερβολικά φιλοϊσραηλινό, έχουν δυσαρεστηθεί με τους χειρισμούς του στον πόλεμο στη Γάζα. Άλλοι θεωρούν ότι δεν έχει κάνει αρκετά για τη διαγραφή των φοιτητικών δανείων.

Το πιο ανησυχητικό για τους στρατηγικούς αναλυτές των Δημοκρατικών είναι ότι ορισμένες έρευνες έχουν βρει τον Μπάιντεν να υπολείπεται ακόμη και του αντιπάλου του, του 77χρονου πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μεταξύ των νεότερων ψηφοφόρων.

Η ηλικία του 81χρονου προέδρου έχει επίσης γίνει αντικείμενο προβληματισμού ανησυχία για τους ψηφοφόρους όλων των ηλικιών και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έως και το 75% όσων αναμένεται να ψηφίσουν τον Νοέμβριο πιστεύουν ότι είναι πολύ μεγάλος για τη θέση του.