Σκληρά λόγια για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου χρησιμοποίησε ο Τζο Μπάιντεν σε μια ιδιωτική του συνομιλία όσον αφορά την στρατιωτική τακτική του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο NBC, ο Μπάιντεν φέρεται να χαρακτήρισε τον Νετανιάχου «μ@@@@κα».

Οι πηγές φέρονται να έχουν γνώση των δηλώσεων από πρώτο χέρι και τόνισαν ότι ο Μπάιντεν είπε ότι προσπαθεί να πείσει το Ισραήλ να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός, αλλά ο Νετανιάχου του «κάνει τη ζωή κόλαση» και είναι αδύνατο να διαπραγματευτεί μαζί του.

Ο Τζο Μπάιντεν προέτρεψε την Κυριακή τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να μην προχωρήσει σε στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, εντός της Λωρίδας της Γάζας, «χωρίς αξιόπιστο και εφικτό σχέδιο» για την προστασία του πληθυσμού, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας, ο Αμερικανός πρόεδρος «επανέλαβε την άποψή του, σύμφωνα με την οποία μια στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα δεν θα πρέπει να διεξαχθεί χωρίς αξιόπιστο και πραγματοποιήσιμο σχέδιο ώστε να εγγυηθεί την ασφάλεια του ενός και πλέον εκατομμυρίου ανθρώπων που έχουν βρει καταφύγιο εκεί», αναφέρει η αμερικανική κυβέρνηση σε ανακοίνωση.