5 το πρωί: Το τέλος των Πανελλαδικών, οι έρευνες για τους βομβιστές και οι ανένδοτοι αγρότες

Η Κυβέρνηση έχει πολλά ανοικτά μέτωπα με τις αλλαγές στην παιδεία, την εγκληματικότητα και τα μπλόκα των αγροτών να βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις της ατζέντας της. Την ίδια ώρα ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ μετρούν τις δημοσκοπικές «πληγές» τους ενόψει Ευρωεκλογών.

1

Έρχεται το τέλος των Πανελλαδικών

  • Έρχεται το Ακαδημαϊκό Απολυτήριο: Με «πυρήνα» την περίφημη Τράπεζα Θεμάτων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), πάνω στην οποία στήνεται ένας νέος, εθνικός, αδιάβλητος τρόπος εξέτασης των μαθητών στο Λύκειο, το υπουργείο Παιδείας ανοίγει θέμα Ακαδημαϊκού Απολυτηρίου.
  • Το σενάριο που εξετάζεται: Για την απόκτηση του Ακαδημαϊκού Απολυτηρίου, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα συνεκτιμώνται οι βαθμοί του Απολυτηρίου των τριών τάξεων του Λυκείου σε ένα ποσοστό για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο.
  • Η πιο μεγάλη μεταρρύθμιση: Την ίδια ώρα ο ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Μπαμπινιώτης, με άρθρο του στο «Βήμα» καταγράφει τη σημαντικότητα του «Ακαδημαϊκού Απολυτηρίου».
2

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες

  • Αποφασισμένοι να συνεχίσουν: Οι αγρότες είναι έτοιμοι να δώσουν σκληρές μάχες ενάντια σε μέτρα και τακτικές που απειλούν την επιβίωσή τους, όπως χαρακτηριστικά λένε, αλλά και κατά της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της οποίας ο συρρικνωμένος «κουμπαράς» τούς έχει φέρει στο «μη παρέκει».
  • Στο επίκεντρο ΚΑΠ και κόστος παραγωγής: Τα δύο βασικά προβλήματα που οδηγούν σε αδιέξοδο τους παραγωγούς είναι ο περιορισμός του ύψους των ενισχύσεων λόγω της ΚΑΠ και οι ανατιμήσεις σε καύσιμα, ζωοτροφές και πρώτες ύλες.
  • Συνεδριάζουν την Τρίτη: Την Κυριακή προχώρησαν σε αποκλεισμό της Εθνικής στον κόμβο των Μουδανίων. Την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσουν στο μπλόκο της Νίκαιας για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, όλες οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

 

 

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Στα ίχνη των βομβιστών

  • Προς τα πού κοιτάει η ΕΛ.ΑΣ: Τα στελέχη της εντοπίζουν αρκετές ομοιότητες με δύο κτυπήματα του 2016 και το προχθεσινό εναντίον του ίδιου στόχου. Στο μικροσκόπιο των ερευνών βρίσκεται το υλικό από κάμερες ασφαλείας από τις γύρω επιχειρήσεις.
  • Τι δείχνει το χτύπημα: Πρόκειται για μία βομβιστική επίθεση που δείχνει σημαντική προεργασία και εμπειρία των δραστών που φρόντισαν ώστε το ωστικό κύμα να εκτονωθεί και να προκαλέσει ζημιές στο υπουργείο Εργασίας και όχι σε γύρω κτίρια, ενώ υπήρχαν κι άλλες καλά μελετημένες ενέργειες.
  • Ξεκάθαρο μήνυμα Χρυσοχοΐδη: Για σοβαρή και βαριά εγκληματική ενέργεια στο κέντρο της πόλης, την ώρα που κυκλοφορούσαν νεαρά παιδιά για διασκέδαση, έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος επεσήμανε ότι «Δεν πρόκειται να αφήσουμε την τρομοκρατία να αναβιώσει».
4

Μπαίνουν σε ρυθμό Ευρωεκλογών

  • Ο ξεκάθαρος στόχος της ΝΔ: Οι Ευρωεκλογές δεν αντιμετωπίζονται ως μια χαλαρή διαδικασία από τους επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη. Βασικός εκλογικός στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να βρεθεί, όσο πιο κοντά γίνεται στα ποσοστά των εθνικών εκλογών.
  • Το δίλημμα του ΣΥΡΙΖΑ: Από την πλευρά της Κουμουνδούρου υπάρχει ένα τεράστιο δίλημμα σε σχέση με το δρόμο που θα ακολουθήσουν ενόψει των Ευρωεκλογών και γνωρίζουν ότι από την έκβαση εξαρτάται -ολωσδιόλου- το μέλλον της παράταξης.
  • Ο προβληματισμός του ΠΑΣΟΚ: Την ίδια ώρα στην Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει προβληματισμός για τις δημοσκοπήσεις, ωστόσο θεωρούν ότι μέσα από τις συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών το προσεχές διάστημα στη Βουλή θα βγουν κερδισμένοι.
5

Πράσινο το ντέρμπι, συνεχίζει στην κορυφή ο ΠΑΟΚ

  • Πήραν το αιώνιο ντέρμπι οι πράσινοι: Ενα γκολ ανά ημίχρονο πέτυχε ο Παναθηναϊκός στη νίκη του με 2-0 κόντρα στον Ολυμπιακό. Μπερνάρ και Γερεμέγεφ τιμώρησαν την άμυνα των ερυθρόλευκων και έβαψαν έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Τερίμ.
  • Παρέμεινε στην κορυφή ο ΠΑΟΚ: Με λυτρωτή τον Στέφαν Σβαμπ στο 89’ και τον Κωνσταντέλια να «κλειδώνει» τη νίκη (2-0) με απίθανη λόμπα ο ΠΑΟΚ πήρε το τρίποντο στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο και παρέμεινε στην κορυφή της Super League.
  • Εύκολο απόγευμα για την ΑΕΚ: Με το χορταστικό 4-2, η ΑΕΚ ξεπέρασε το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης. Ντεμπούτο για την Ένωση έκανε ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς, ενώ χρόνο συμμετοχής πήρε ο Λιβάι Γκαρσία.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr