Με λυτρωτή τον Στέφαν Σβαμπ στο 89’ και τον Κωνσταντέλια να «κλειδώνει» τη νίκη με απίθανη λόμπα ο ΠΑΟΚ παρ’ ότι έφτασε μία ανάσα από την γκέλα, πήρε το τρίποντο στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, ο οποίος άντεξε σχεδόν σε όλο το ματς αλλά «λύγισε» στο τέλος.

Ο Δικέφαλος με αυτή τη νίκη παραμένει στην κορυφή του πρωταθλήματος λίγο πριν το μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 5ο λεπτό. Ο Μπράντον σούταρε στο δοκάρι και από πλεονεκτική θέση στην επαναφορά ο Σάστρε έστειλε την μπάλα πάνω απ’ το δοκάρι του Τσιντώτα. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πολιορκούν την εστία του Ατρομήτου και έφτασαν σε τελικές με τους Μεϊτέ και Μπάμπα ενώ ο Τάισον σημάδεψε το δοκάρι στο 18’ στη δεύτερη κλασική ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο ματς. Η πίεση της ομάδας του Λουτσέσκου ήταν συνεχής με τον Ατρόμητο να μην μπορεί να… ξεμυτίσει απ’ την περιοχή του και να δέχεται διαδοχικές τελικές και πολύ υψηλή πίεση αλλά όχι το γκολ.

Στο 41’ ο Οζντόεφ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά μετά από φάουλ του Ζίβκοβιτς αλλά μετά από 4λεπτη (!) εξέταση στο VAR ο Κουμπαράκης αποφάσισε πως υπάρχει οφσάιντ σε μία απολύτως οριακή φάση. Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου ο Μπράντον δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά και το 0-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου. Στο 56’ ο Μπράντον από το ύψος της μικρής περιοχής έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ καθώς το πλασέ του κατέληξε άουτ. Η ασφυκτική πίεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε αλλά το σύνολο του Λουτσέσκου δεν έβρισκε το γκολ.

Στο 70’ η κεφαλιά του Κουλιεράκη από πολύ δύσκολη θέση κατέληξε άουτ και οι «ασπρόμαυροι» παρά το γεγονός πως πίεζαν δεν είχαν βρει τον τρόπο να «ξεκλειδώσουν» την άμυνα των Περιστεριωτών. Οι ηρωικές άμυνες των παικτών του Ατρομήτου ήταν διαδοχικές αλλά στο 89’ ήρθε ο Στέφαν Σβαμπ να δώσει τη λύση για τον ΠΑΟΚ. Μετά από κεφαλιά του Αυστριακού, ο Σαμάτα του έστρωσε ξανά την μπάλα και από τη μικρή περιοχή ο Σβαμπ σκόραρε για να λυτρώσει τους «ασπρόμαυρους». Στο 90+3’ ο Γιάννης Κωνσταντέλιας «σφράγισε» τη νίκη του ΠΑΟΚ με απίθανη λόμπα μετά από λανθασμένη έξοδο του Τσιντώτα.

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώντας, Τσακμάκης, Ασεβέδο, Ντε Μποκ, Αθανασίου, Κούντε (68’ Φριντζόνσον), Έρλινγκμαρκ, Γιουμπιτάνα (61’ Έντερ), Ρομπάιγ (77’ Κούεν), Βέργος (77’ Αντζιέλσκι), Ντιρκς (61’ Βαλένσια).

ΠΑΟΚ (Ραζάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (77’ Σβαμπ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (71’ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Μουργκ (60’ Κωνσταντέλιας), Μπράντον (60’ Σαμάτα).