Η ΑΕΚ δίχως να συναντήσει ιδιαίτερη δυσκολία επικράτησε 4-2 του Αστέρα Τρίπολης για την  21η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Ντεμπούτο για την Ένωση έκανε ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς, ενώ χρόνο συμμετοχής πήρε ο Λιβάι Γκαρσία.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν μόλις στο 3′, όταν ο Γραμματικάκης έχασε το κοντρόλ λόγω της πίεσης του Ελίασον, όμως, πρόλαβε να απομακρύνει με τάκλιν λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Γραμματικάκης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ένα σουτ του Γραμματικάκη. Ο Αστέρας έβγαλε σφυγμό στο 11′, καθώς αναπτύχθηκε ωραία, προτού ο Λύρατζης πιάσει το σουτ και στείλει την μπάλα λίγο άουτ.

Ο Ραντόνια απάντησε στο 13΄με σουτ που μπλόκαρε ο Γραμματικάκης, ενώ στο 15′ το εκτός περιοχής σουτ του Τσούμπερ πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 25′ με κεφαλιά του Πόνσε (η μπάλα βρήκε και στο κεφάλι του Τζουκάνοβιτς, επομένως χρεώθηκε αυτογκόλ), έπειτα από κόρνερ του Μάνταλου στο πρώτο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ελίασον σέντραρε, ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά και έθεσε γερές βάσεις για τη νίκη των γηπεδούχων.

Το α’ ημίχρονο επεφύλασσε ακόμη ένα αυτογκόλ του Τζουκάνοβιτς, ο οποίος στο 43′ επιχείρησε τάκλιν σε παράλληλη μπαλιά του Ελίασον, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ο Πόνσε άγγιξε το δεύτερο γκολ στην εκπνοή με άστοχο πλασέ, ύστερα από σπουδαία πάσα του Άμραμπατ.

Το χορταστικό α’ μέρος ολοκληρώθηκε με ακόμη ένα γκολ, αυτή τη φορά από τον Αστέρα, καθώς ο Μήτογλου έκανε χέρι εντός περιοχής και στο 45+3′ ο Μπαρτόλο ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι.

Ακόμα δύο γκολ στο δεύτερο 45λεπτο

Παρά τον τραυματισμό του Λύρατζη, ο Αστέρας πήρε μέτρα στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου και είχε μία καλή στιγμή στο 63′, όταν η κεφαλιά του Τζουκάνοβιτς πέρασε άουτ. Πέντε λεπτά νωρίτερα, ο Άμραμπατ είχε επιχειρήσει ξαφνικό σουτ λίγο κάτω από τη σέντρα και είχε στείλει την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 67′ ο Μήτογλου έκανε σημαντικό τάκλιν, ανακόπτοντας παράλληλη μπαλιά του Ζουγλή που απειλούσε άμεσα την εστία του Στάνκοβιτς. Η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία στο 72′, όταν από σέντρα του Ελίασον στο δεύτερο δοκάρι, ο Γκαρσία πλάσαρε από το ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Γκαρσία πλάσαρε εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γραμματικάκη, έπειτα από βαθιά μπαλιά του Μάνταλου. Η δικαίωση για τον Γκαρσία ήρθε στο 76′, αφού είπε “ευχαριστώ” στον Μάνταλο για την τρομερή κάθετη μπαλιά, απέφυγε τον Γραμματικάκη και από πλάγια θέση έγραψε το 4-1.

Ο τελευταίος λόγος στο σκοράρισμα ανήκε στον Αστέρα, όταν στο 90′ ο Σίτο έκανε την μπαλιά, ο Μιριτέλο πετάχτηκε και βρήκε δίχτυα με κοντινό πλασέ. Οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμα μία ευκαιρία στις καθυστερήσεις με τον Κάλενς, η κεφαλιά του οποίου εξουδετερώθηκε εντυπωσιακά από τον Γραμματικάκη.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Μήτογλου, Κάλενς, Πήλιος, Πινέδα (78′ Λιούμπισιτς), Άμραμπατ (66′ Φερνάντες), Ελίασον, Μάνταλος (78′ Γαλανόπουλος), Τσούμπερ (72′ Αραούχο), Πόνσε (66′ Γκαρσία).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Γραμματικάκης, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Λύρατζης (50′ Άλβαρες), Γκος (65′ Σίτο), Γιαμπλόνσκι (79′ Αλάγκμπε), Μπαρτόλο (46′ Ζουγλής), Κρεσπί, Καλτσάς (65′ Βαλιέντε), Μιριτέλο.