«Κλέβω, πυροβολάω, σκοτώνω, δύο φορές σκοτώνω». Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι των μελών της  Greek Mafia, στον μετά τις συλλήψεις των εκτελεστών των συμβολαίων θανάτου.

Στον διάλογο που δόθηκε στη δημοσιότητα, αποκαλύπτεται ο κυνισμός με τον οποίο αντιμετώπιζαν τα θύματά τους οι εκτελεστές της Greek Mafia. Συγκεκριμένα, ο 21χρονος φέρεται να υπερηφανεύεται ότι σκότωσε και πυροβόλησε κάποιον.

Ο διάλογος

  • 21χρονος: Κλέβω, πυροβολάω, σκοτώνω, δύο φορές σκοτώνω.
  • Φίλος: Εσύ τα κάνεις όλα αυτά ε;
  • 21χρονος: Ναι εγώ.
  • Φίλος: Και;
  • 21χρονος: Αυτά.
  • Φίλος: Πώς αισθάνεσαι;
  • 21χρονος: Πολύ καλά.
  • Φίλος: Μπράβο, μπράβο.

Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στις συλλήψεις – Τα στοιχεία κλειδιά

Οι Αρχές άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της οργάνωσης καταφέρνοντας να φτάσουν στον εντοπισμό των υπόπτων μέσα από ένα αποτύπωμα του ενός 39χρονου που βρέθηκε στη μοτοσικλέτα, που έπαθε βλάβη και εγκατέλειψαν στα Σκούρτα Βοιωτίας, μετά τη δολοφονία Σκαφτούρου.

Παράλληλα, σε ένα κινητό τηλέφωνο ανακαλύφθηκε στίγμα GPS από την Οδησσό. Η εν λόγω συσκευή βρέθηκε σε κλεμμένο ΙΧ στον Ασπρόπυργο, λίγο μετά τη δολοφονία του Ρουμπέτη.

Η ΕΛ.ΑΣ. φρόντισε να προχωρήσει σε παρακολουθήσεις τόσο στο σπίτι του Αζωϊδη, στο πατρικό του Ρουμπέτη, στο σπίτι της δολοφονίας των δύο ημεδαπών στον Κορυδαλλό, όσο και σε έρευνες στο βενζινάδικο του Ρουμπέτη, σε περιοχή στο γήπεδο Καραϊσκάκη και σε κρυσφήγετο της συμμορίας.

Το κατηγορητήριο

Με εννέα κακουργήματα, για εκτέλεση συμβολαίων θανάτου στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης και 7 πλημμελήματα είναι αντιμέτωποι οι δύο συλληφθέντες για τις δολοφονίες των Σκαφτούρου, Ρουμπέτη και Μουζακίτη, και τις απόπειρες δολοφονίας δύο συγγενικών προσώπων του Σκαφτούρου και ενός αλλοδαπού στην Κατερίνη.

Για λαθρεμπορία και παράνομη οπλοκατοχή κατηγορείται ο τρίτος συλληφθείς. Οι δύο συλληφθέντες απολογούνται την Δευτέρα, ενώ ακόμη πέντε άτομα έχουν ταυτοποιηθεί.

Ελέγχεται η δράση 10 ακόμη ατόμων – Τι είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

«Γι΄ αυτή την υπόθεση υπήρξε συνδυαστική μελέτη, όλες οι υπηρεσίες εργάζονταν ταυτόχρονα. Ξεκίνησαν με περιστατικό από τον Απρίλη του 2022 με την ανθρωποκτονία στην Εύβοια, και μετά υπήρξε διαδοχή περιστατικών. Υπήρχε δραστηριότητα στα λαθραία καπνικά προϊόντα και οι αστυνομικοί είκαζαν πως η δραστηριότητα της μίας ομάδας ενοχλούσε την δραστηριότητα της άλλης, και έτσι προχωρήσαμε στην εξιχνίαση 3 αποπειρών ανθρωποκτονιών, υπάρχουν 2 επιθέσεις με εκρήξεις και ένας εμπρησμός», δήλωσε μιλώντας στο Mega η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ κ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Η έρευνα δεν σταματάει εδώ γιατί μιλάμε για 5 ακόμη κατηγορούμενους και ελέγχεται η δράση 10 ακόμη ατόμων», συμπλήρωσε η κ. Δημογλίδου.

Υπενθυμίζεται ότι οι άνδρες του Ανθρωποκτονιών, με μία μεγάλη επιχείρηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κατάφεραν το βράδυ της Τετάρτης 17/1 να αιφνιδιάσουν και να περάσουν χειροπέδες σε δύο μέλη της Greek Mafia δολοφόνους, του Γιάννη Σκαφτούρου, του Βασίλη Ρουμπέτη και του γαμπρού του Διονύση Μουζακίτη.
Ο τρίτος που συνελήφθη βαρύνεται μόνο με τα πλημμελήματα της λαθρεμπορίας και της παράνομης οπλοκατοχής και δε φέρεται να έχει εμπλοκή στις δολοφονίες. Σε κατ’ οίκον έρευνα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν γεμιστήρες από καλάσνικοφ, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι δε γνωρίζει τους συγκατηγορούμενούς του.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τα «πιστόλια», τους φυσικούς δηλαδή αυτουργούς, ωστόσο άγνωστο παραμένει το πρόσωπο που έδωσε την εντολή για τα συμβόλαια θανάτου.

Η «πυραμίδα» εκτελεστών

Ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, σύμφωνα με πληροφορίες, διαμένει στην Οδησσό της Ουκρανίας και καταζητείται.

Ο επικεφαλής στην Ελλάδα φαίνεται πως είναι ένας 40χρονος από το Ουζμπεκιστάν, με τα αρχικά Σ.Λ. και καταζητείται.

Ο εκτελεστής της οργάνωσης είναι ο 40χρονος Κ.Δ., ο οποίος κατάγεται από την Γεωργία και βρίσκεται στις φυλακές Λάρισας, καθώς προφυλακίστηκε για πλαστά έγγραφα.

Το αποτύπωμα στην μηχανή που χρησιμοποιήθηκε στο συμβόλαιο θανάτου στη Βοιωτία ανήκει στον 39χρονο Α.Σ., ο οποίος κατάγεται από τη Γεωργία και συνελήφθη στον Ασπρόπυργο.

Άλλο μέλος του κυκλώματος, ο 20χρονος Δ.Δ., συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχε σε εμπρησμούς και βομβιστικές επιθέσεις.