Οι άνδρες του Ανθρωποκτονιών, με μία μεγάλη επιχείρηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κατάφεραν το βράδυ της Τετάρτης 17/1 να αιφνιδιάσουν και να περάσουν χειροπέδες σε δύο μέλη της Greek Mafia δολοφόνους, του Γιάννη Σκαφτούρου, του Βασίλη Ρουμπέτη και του γαμπρού του Διονύση Μουζακίτη.

Ο τρίτος που συνελήφθη βαρύνεται μόνο με τα πλημμελήματα της λαθρεμπορίας και της παράνομης οπλοκατοχής και δε φέρεται να έχει εμπλοκή στις δολοφονίες. Σε κατ’ οίκον έρευνα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν γεμιστήρες από καλάσνικοφ, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι δε γνωρίζει τους συγκατηγορούμενούς του.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τα «πιστόλια», τους φυσικούς δηλαδή αυτουργούς, ωστόσο άγνωστο παραμένει το πρόσωπο που έδωσε την εντολή για τα συμβόλαια θανάτου.

Πρόκειται για έναν 39χρονο Γεωργιανό και έναν 20χρονο. Μάλιστα το αποτύπωμα του 39χρονου, σύμφωνα με το Mega, είχε εντοπιστεί στη μπαταρία της μοτοσικλέτας που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου και εγκατέλειψαν άρον άρον 1 χιλιόμετρο από το σημείο της δολοφονίας λόγω μηχανικής βλάβης.

Ο 39χρονος, σκληρό μέλος της γεωργιανής μαφίας, δήλωνε υδραυλικός και διέμενε άλλοτε στα Μουδανιά Θεσσαλονίκης και άλλοτε στον Ασπρόπυργο. Είχε κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών, μεταφορά μεταναστών αλλά και για τραυματισμό δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι 2 συλληφθέντες φέρονται να εμπλέκονται σε δύο εμπρησμούς που έγιναν αρχές του περασμένου Ιουνίου στις εγκαταστάσεις εταιρειών που είναι συμφερόντων της οικογένειας Σκαφτούρου, αλλά και σε έναν εμπρησμό σε βιομηχανική αποθήκη στον Ασπρόπυργο. Παράλληλα, κατηγορούνται και για προπαρασκευαστικές ενέργειες τέλεσης κακουργήματος στο Μαυροβούνιο.

Για την εμπλοκή τους στα ακριβοπληρωμένα συμβόλαια θανάτου ταυτοποιήθηκαν άλλα 2 άτομα που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό και για τα οποία εκδόθηκαν διεθνή εντάλματα σύλληψης, ένα άτομο που βρίσκεται στις φυλακές Λάρισας και ένας ακόμη που είναι έγκλειστος στις φυλακές στο Μαυροβούνιο.

Το βαρύ κατηγορητήριο

Εννέα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα είναι ο ποινικός απολογισμός για την τους τρεις συλληφθέντες που φέρονται μέλη της Greek Mafia. Ο εισαγγελέας με βάση τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του 39χρονου και του 21χρονου.

Το βαρύ κατηγορητήριο με βάση το οποίο θα απολογηθούν τη Δευτέρα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων αξιόποινες πράξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ληστεία, εγκληματική οργάνωση , διακεκριμένη οπλοφορία, εμπρησμό, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών.

Το συμβόλαιο θανάτου στη Βοιωτία

Ένα από τα βασικά μέλη της Greek Μafia, ο Γιάννης Σκαφτούρος, είχε δολοφονηθεί τον Απρίλιο του 2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Οι εκτελεστές, που ήταν 4 και επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες, του αφαίρεσαν τη ζωή με 15 σφαίρες. Σταμάτησαν κοντά στο σπίτι και οι δύο, που φορούσαν κράνη, μπήκαν στην αυλή, όπου βρισκόταν ο Σκαφτούρος με συγγενείς και φίλους και τον γάζωσαν με τα καλάσνικοφ μπροστά στην οικογένεια του.

Από τις σφαίρες ο 55χρονος έπεσε νεκρός, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά η 22χρονη κόρη του, αλλά και ο 45χρονος συμπέθερός του.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την εκτέλεση του και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2023 στον Κορυδαλλό έπεσε νεκρός ο Βασίλης Ρουμπέτης μέσα στο θωρακισμένο του αυτοκίνητο. Δολοφονήθηκε με δεκάδες σφαίρες από καλάσνικοφ έξω από το γκαράζ του σπιτιού του. Νεκρός από τα πυρά των εκτελεστών είχε πέσει τότε και ο γαμπρός του.

Οι δράστες που επέβαιναν σε ένα τζιπ, αμέσως μετά την διπλή εκτέλεση, εξαφανίστηκαν και στο Σκαραμαγκά έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Και από εκεί ωστόσο οι αστυνομικοί είχαν καταφέρει να συλλέξουν σημαντικά στοιχεία.

Η «πυραμίδα» εκτελεστών

Ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, σύμφωνα με πληροφορίες, διαμένει στην Οδησσό της Ουκρανίας και καταζητείται. Ο επικεφαλής στην Ελλάδα φαίνεται πως είναι ένας 40χρονος από το Ουζμπεκιστάν, με τα αρχικά Σ.Λ. και καταζητείται.

Ο εκτελεστής της οργάνωσης είναι ο 40χρονος Κ.Δ., ο οποίος κατάγεται από την Γεωργία και βρίσκεται στις φυλακές Λάρισας, καθώς προφυλακίστηκε για πλαστά έγγραφα.

Το αποτύπωμα στην μηχανή που χρησιμοποιήθηκε στο συμβόλαιο θανάτου στη Βοιωτία ανήκει στον 39χρονο Α.Σ., ο οποίος κατάγεται από τη Γεωργία και συνελήφθη στον Ασπρόπυργο.

Άλλο μέλος του κυκλώματος, ο 20χρονος Δ.Δ., συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχε σε εμπρησμούς και βομβιστικές επιθέσεις.

Τα έσοδα από τα λαθραία τσιγάρα και τα καύσιμα το κίνητρο των δολοφόνων

Ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος μιλώντας στο Live News έκανε αποκαλύψεις για τις συλλήψεις που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ αναφορικά με τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη.

Τεράστια είναι τα έσοδα που προκύπτουν από το λαθρεμπόριο τσιγάρων και με τα συμφέροντα αυτά φαίνεται ότι συνδέει η Αστυνομία την δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου και του Βασίλη Ρουμπέτη, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι Έλληνες νονοί βρίσκονται σε κατάσταση αντιπαλότητας με συμμορίες από τον πρώην ανατολικό μπλοκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη η δικογραφία που έχει σχηματιστεί είναι σε βάρος τριών ατόμων από την Γεωργία, ένα από το Ουζμπεκιστάν , ένα από την Ρωσία, έναν από την Αλβανία κι έναν Έλληνα, με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη. Αυτά τα άτομα φέρεται να εμπλέκονται με την προστασία λαθρέμπορων τσιγάρων.

Σε έλεγχο που έκανε η ΕΛ.ΑΣ στα σπίτια των συλληφθέντων βρήκαν πιστόλια, περίστροφα, γεμιστήρες , φυσίγγια.

Η αστυνομία οδηγήθηκε στα χνάρια τους όταν ανακάλυψε ένα αποτύπωμα εξ αυτών στην δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη και διαμέσου αυτού «χαρτογράφησε» τους συνεργούς του. Ο άνθρωπος αυτός είναι 38 ετών με καταγωγή από την Γεωργία.

Το αποτύπωμα αυτού του ανθρώπου που βρέθηκε έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για ανθρωποκτονία, διακίνηση λαθρομεταναστών, ναρκωτικά, κατοχή οπλοστασίου, απόπειρα ανθρωποκτονίας και για τραυματισμό δύο αστυνομικών σε τροχαίο ατύχημα και εγκατάλειψη.

Καταλήγοντας ο Βασίλης Λαμπρόπουλος διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει μαρτυρία ότι κάποιος «άνοιξε» το στόμα του, αλλά τα στοιχεία προέκυψαν από έρευνες της Αστυνομίας.

Σκότωσαν τον λάθος άνθρωπο

Το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου αναφέρει ότι μέλη της Greek Mafia εκτέλεσαν συμβόλαιο θανάτου στην Αττική το 2022 από λάθος εκτίμηση.

Συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2022 είχε δολοφονηθεί ο Γιάννης Σκαφτούρος, δύο μήνες μετά δολοφονείται ένας επιχειρηματίας στον Γέρακα, που σχετιζόταν με εμπόριο καυσίμων.

Για την εκτέλεση στον Γέρακα τότε οι αστυνομικοί είχαν την εντύπωση ότι είχε γίνει σαν εκδικητική ενέργεια, καθώς οι εκτελεστές πίστευαν ότι ο δολοφονηθέντας σχετιζόταν με την εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρου. Με τα τωρινά δεδομένα που έχουν προκύψει όμως, εκτιμάται ότι η εκτέλεση του επιχειρηματία στον Γέρακα είχε γίνει κατά λάθος.

Στην δικογραφία επίσης περιλαμβάνεται και ένας διάλογος μεταξύ των μελών της Greek Mafia που αναφέρει ο ένας εξ αυτών χαρακτηριστικά: «Μου αρέσει πολύ να σκοτώνω και χωρίς να σκοτώνω δεν έχει νόημα η ζωή μου».

Τα όπλα των μελών της οργάνωσης

Η Αστυνομία, μετά τις επίσημες ανακοινώσεις, έδωσε στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες και βίντεο από τα ευρήματα.
Συνολικά από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 3 πιστόλια,
  • 1 περίστροφο,
  • πλήθος γεμιστήρων,
  • πλήθος κινητών τηλεφώνων και
  • σύστημα παρεμβολής σήματος κινητής τηλεφωνίας.