5 το πρωί: Συλλήψεις για τα συμβόλαια θανάτου – Σε ισχύ η επιστολική ψήφος – Μοιραίοι Καρβάλιο και Καμαρά στο Κύπελλο

Οι αλλαγές στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας συνέπεσαν με τις πρώτες μεγάλες επιτυχίες στην εξιχνίαση πρόσφατων δολοφονιών μελών του οργανωμένου εγκλήματος - Ποιοι έπεσαν στα χέρια των Αρχών.

1

Εξιχνιάζονται οι δολοφονίες της Greek Mafia

  • Οι συλλήψεις: Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες έγινε γνωστό πως η Ελληνική Αστυνομία έφτασε στα ίχνη και συνέλαβε εμπλεκόμενους στις εκτελέσεις των Γιάννη Σκαφτούρου και Βασίλη Ρουμπέτη, όπως επίσης και στην απόπειρα δολοφονίας του Μαυρόπουλου στην Πιερία. Πρόκειται για δράστες που εκπλήρωσαν συμβόλαια θανάτου των μελών της Greek Mafia.
  • Τα πρόσωπα: Οι συλλήψεις που έγιναν αφορούν δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι βρίσκονται πλέον στα χέρια των διωκτικών Αρχών και θ’ ανακριθούν. Παράλληλα έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα τρία άτομα που, κατά την ΕΛΑΣ, είχαν παίξει ρόλο στις εν λόγω υποθέσεις.
  • Συμβόλαια θανάτου: Η δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου είχε γίνει τον Απρίλιο του 2022. Τον είχαν εκτελέσει στο εξοχικό του στη Βοιωτία. Η δολοφονία του Ρουμπέτη είχε συμβεί τον Ιούνιο του 2023, στην πυλωτή πολυκατοικίας στον Κορυδαλλό, μετά από καλά οργανωμένο σχέδιο.
2

Νέα δεδομένα για την εξαφάνιση στο Μεσολόγγι

  • Ανακρίνεται ξανά ο κρεοπώλης: Εντολή για νέα προσαγωγή του 50χρονου που αποτελεί ένα από τα πρόσωπα – κλειδιά στην εξαφάνιση του Μπάμπη στο Μεσολόγγι έδωσαν χθες οι Αρχές. Ο άνδρας πρόκειται να εξεταστεί από τους αστυνομικούς, καθώς υπάρχουν ακόμη σκοτεινά σημεία προς διερεύνηση και αναζητούνται απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα. Ούτως ή άλλως έχει ήδη πέσει σε αντιφάσεις ως τώρα.
  • Οι άλλοι εμπλεκόμενοι: Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, εκτός του 50χρονου ρόλο στη σκοτεινή αυτή υπόθεση έχουν δεδομένα ο 36χρονος φίλος του αγνοούμενου, που παρέδωσε το κινητό του, η σύζυγός του, όπως επίσης κι ένας 35χρονος που φιλοξένησε τον κρεοπώλη στην ορεινή Ναυπακτία πριν γίνει γνωστή η εξαφάνιση.
  • Τι είπε φίλος του Μπάμπη: «Όλοι τον έψαχναν κι αυτός ήταν χαλαρός, αν και ήταν ο τελευταίος που βρέθηκε μαζί του», υποστήριξε άνθρωπος του περιβάλλοντος του 31χρονου στο Live News για τον κρεοπώλη, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την εκδοχή των χρημάτων που οφείλονταν από τον έναν στον άλλον.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Με επιστολική ψήφο οι Ευρωεκλογές

  • Η ψηφοφορία στη Βουλή: Εγκρίθηκε επί της αρχής το σχέδιο νόμου από το υπουργείο Εσωτερικών που προβλέπει την επιστολική ψήφο στην εκλογική διαδικασία. Η νέα διάταξη θα τεθεί σε ισχύ από τις Ευρωεκλογές, τον προσεχή Ιούνιο, δίνοντας το δικαίωμα συμμετοχής σε όσους δεν είναι δυνατόν να ψηφίσουν διαφορετικά, κυρίως δε στους Έλληνες ομογενείς ανά τον κόσμο.
  • Τα «ναι» και τα «όχι» των κομμάτων: Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠαΣοΚ και της Πλεύσης Ελευθερίας. Αντιθέτως καταψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και Νίκη, ενώ επιφύλαξη δήλωσαν οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης.
  • Ποιους αφορά η διάταξη: Δικαίωμα επιστολικής ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες ψηφοφόροι στη χώρα και στο εξωτερικό. Οι εκλογείς που επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους οφείλουν να το δηλώσουν ως και 40 ημέρες πριν. Οι κάτοικοι του εξωτερικού θα ψηφίζουν μόνο με επιστολική ψήφο. Η υπουργός Νίκη Κεραμέως διαβεβαίωσε ότι η ψήφος δια αλληλογραφίας θα είναι απολύτως διασφαλισμένη.
4

Σε ρυθμούς μείωσης τα επιτόκια των τραπεζών

  • Πώς έχει η κατάσταση: Τα περισσότερα δάνεια που έχουν χορηγήσει οι ελληνικές τράπεζες είναι συνδεδεμένα με τα επιτόκια euribor 1 και 3 μηνών. Όταν η ΕΚΤ ξεκινήσει τις περικοπές στους δικούς της δείκτες θα αναπροσαρμοστούν αναλόγως και τα εγχώρια. Εκτιμάται μάλιστα ότι η αποκλιμάκωση θα ξεκινήσει και νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο.
  • Τι ισχύει με τα στεγαστικά: Τα κυμαινόμενα επιτόκια είναι κλειδωμένα έως το καλοκαίρι, στη βάση του προγράμματος προστασίας των συνεπών δανειοληπτών που ενεργοποιήθηκε πέρυσι. Συγκεκριμένα, για τον υπολογισμό των δόσεων οι συνδεδεμένοι δείκτες έχουν παγώσει στη ζώνη του 3%. Ως εκ τούτου, για να υποστούν απώλειες οι τράπεζες θα πρέπει από τον Ιούνιο τα ευρωπαϊκά επιτόκια να βρίσκονται κάτω από αυτά τα επίπεδα.
  • Πώς θα επηρεαστούν οι καταθέσεις: Οι τράπεζες καλούνται να κάνουν σωστή διαχείριση του παθητικού τους για τον περιορισμό των επιτοκιακών τους εξόδων. Θεωρείται βέβαιο ότι τις προς τα κάτω αναπροσαρμογές των δεικτών της ΕΚΤ θα ακολουθήσουν ανάλογες περικοπές στις αποδόσεις των προθεσμιακών καταθέσεων.
5

Πρόκριση στα πέναλτι για Παναθηναϊκό και Άρη

  • Απέδρασε από το «Καραϊσκάκης»: Καρβάλιο και Καμαρά ήταν οι μοιραίοι για τον Ολυμπιακό στη διαδικασία των πέναλτι, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να είναι η ομάδα που κέρδισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν 7-6 στην ψυχοφθόρα διαδικασία, καθώς ο Πορτογάλος απέτυχε στο πέμπτο χτύπημα των «ερυθρόλευκων», κι ενώ ο Πασχαλάκης είχε αποκρούσει το σουτ του Μλαντένοβιτς, ενώ ο Αφρικανός σούταρε ψηλά άουτ στο τελευταίο. Κανονική διάρκεια και παράταση είχαν λήξει 0-0.
  • Θρίαμβος του Άρη: Η ομάδα του Άκη Μάντζιου κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει το γεγονός πως δεν είχε ηττηθεί στην Αθήνα και με το δικό της 4-2 από την άσπρη βούλα, ύστερα από το 1-1 στα 120 λεπτά, ν’ αφήσει εκτός συνέχειας την ΑΕΚ. Βίντα και Πόνσε δεν βρήκαν δίχτυα και υποχρέωσαν την ομάδα του Αλμέιδα σε πρόωρο αποκλεισμό από τη διοργάνωση.
  • «Περίπατος» για ΠΑΟΚ: Στις Σέρρες η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφερε να επικρατήσει 4-0 του Πανσερραϊκού κι έχοντας το δεύτερο παιχνίδι στην Τούμπα να μην κινδυνεύει να πέσει θύμα έκπληξης. Τυπική διαδικασία πλέον η ρεβάνς, αφού ο Δικέφαλος του Βορρά έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την παρουσία του στην τετράδα.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr