Δεκατρείς μέρες μετά την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι οι έρευνες παραμένουν άκαρπες. Τα στοιχεία που ανακτούν και αξιολογούν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών πληθαίνουν, αλλά πουθενά για την ώρα δεν εντοπίζεται ένα ίχνος του αγνοούμενου. Κομβικής σημασίας για την εξαφάνιση φαίνεται να είναι ένα «τρίτο πρόσωπο», την εμπλοκή του οποίου εξετάζει η Αστυνομία.

Νέο πρόσωπο στο «μικροσκόπιο» των Αρχών

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πρόκειται για στενό φίλο του 50χρονου κρεοπώλη. Συγκεκριμένα βρέθηκε στίγμα του κινητού του 36χρονου, όπως και του 50χρονου κρεοπώλη σε περιοχή που την περασμένη Παρασκευή ερεύνησαν οι αστυνομικοί.

Ο κρεοπώλης είχε κλειστό το τηλέφωνό του και το άνοιξε μόνο για να κάνει διαδικτυακή κλήση στον 36χρονο και στη συνέχεια το κλείνει και πάλι.

Το LIVE NEWS επικοινώνησε με τον 36χρονο φίλο του. «Παρέδωσα το κινητό ώστε οι Αρχές να ερευνήσουν αν θέλουν κάτι ,καθώς έχω μωρό παιδί και δεν έχω την δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να είμαι διαθέσιμος. Έχουμε καταθέσει στις Αρχές όσες φορές μας κάλεσαν, με τελευταία φορά την Τρίτη 16/1. Δεν γνωρίζουμε τι έχει γίνει, δεν μας λένε από τις αρχές κάτι, αναμένουμε κι εμείς. Μας είπαν ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις».

Τα πρόσωπα «κλειδιά»

Μέχρι και αυτή την ώρα, τα πρόσωπα «κλειδιά» στην υπόθεση του αγνοούμενου Μπάμπη, συμπεριλαμβανομένου του ιδίου, είναι πέντε.

  • Ο 50χρονος κρεοπώλης που βρίσκεται διαρκώς στο κάδρο της μεγάλης έρευνας,
  • Ο 36χρονος φίλος του, που παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο στην αστυνομία, και η σύζυγός του
  • Ένας 35χρονος άνδρας, που φιλοξένησε τον κρεοπώλη στην ορεινή Ναυπακτία, λίγες ώρες από τη νύχτα που χάθηκαν τα ίχνη του 31χρονου Μπάμπη.

Όλοι τους έχουν δεχθεί ερωτήσεις για τη δραματική υπόθεση, με τους αστυνομικούς να αξιολογούν τις απαντήσεις, σε αντιδιαστολή με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους.

Μια σειρά από βασικά ερωτήματα, όμως, παραμένουν αναπάντητα και η αγωνία για τον αγνοούμενο βρίσκεται σταθερά στο κόκκινο.

Υπενθυμίζεται πως ο 50χρονος κρεοπώλης είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Μπάμπη ζωντανό. Επικαλείται ένα κενό μνήμης 50 λεπτών και έχει διαπιστωθεί πως διέγραψε μια σειρά από μηνύματα και συνομιλίες, τη μέρα της εξαφάνισης.

Αν και είχε πει πως τον κάλεσε ο 31χρονος για να τον μεταφέρει στο σημείο που είχε ραντεβού για κυνήγι, διαπιστώθηκε πως συνέβη το αντίστροφο. Τηλεφώνησε εκείνος στον Μπάμπη και του ζήτησε να συναντηθούν, κάτι που έγινε λίγες ώρες αργότερα.

Μετά την εξαφάνιση, ο κρεοπώλης ανέφερε στους αστυνομικούς ότι επέστρεψε απευθείας στο σπίτι του, γεγονός που διαψεύδουν οι κάμερες ασφαλείας καθώς έφυγε ξανά με προορισμό ένα ψιλικατζίδικο. Aν και είχε αποκρύψει ότι μίλησε με φίλο του πριν και μετά την εξαφάνιση, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι το έκανε, ενώ όπως διαπιστώθηκε ο κρεοπώλης είχε μαζί το κινητό του τηλέφωνο, παρά τις αντίθετες αρχικές του δηλώσεις.

Φίλος 31χρονου: «Ξέρει όλο το Μεσολόγγι ότι του χρώσταγε χρήματα»

Η εκπομπή του Live News επικοινώνησε με ένα φίλο του αγνοούμενου Μπάμπη, όπου οι δύο άνδρες είχαν επικοινωνία λίγο πριν την εξαφάνισή του.

Η επικοινωνία των δύο φίλων έγινε περίπου στις 18.30 το απόγευμα της ημέρας που χάθηκαν τα ίχνη του Μπάμπη. Στην επικοινωνία που είχε ο αγνοούμενος ανέφερε στον φίλο του ότι σκόπευε να πάει για κυνήγι με τον κρεοπώλη και να ζητήσει τα χρήματα που του είχε δανείσει.

«Απλά τον είχα καλέσει να έρθει για ψήσιμο και μου είχε πει ότι θα πήγαινε για κυνήγι με το συγκεκριμένο άτομο. Αυτό είχε γίνει στις 18.30, είχε γίνει νωρίς. Ήρεμος ήτανε, το μόνο του άγχος ήτανε αυτό με τα χρήματα. Δεν είχε κάποιο άλλο άγχος. Εγώ δεν κυνηγάω καν, δεν είμαι καν στην παρέα, εγώ είμαι παρέα του Μπάμπη ξεχωριστή από τους κυνηγούς. Δεν έχω σχέση εγώ με τα άτομα εκείνα.»

«Τον άλλο, τον κρεοπώλη, δεν τον ξέρω καν. Τον ξέρω φατσικά, σαν -να μη τον βρίσω τώρα τέλος πάντων- ρεμάλι. Δεν έχω εγώ πάρε δώσε με αυτούς. Δεν είναι κρυφό, το ξέρει όλο το Μεσολόγγι, που λέει ο λόγος, ότι του χρώσταγε χρήματα. Τον πήγαινε από μέρα σε μέρα, ότι θα του δώσει τα λεφτά.

«Τα χρήματα του τα είχε ζητήσει δύο φορές, από ό,τι ξέρω. Εμένα δε μου το πολυέλεγε, γιατί την πρώτη φορά τον έκραξα. Δε μου είπε δεύτερη φορά. Δεύτερη φορά, δηλαδή, άργησε να μου το πει όταν του ξανάδωσε χρήματα, γιατί την πρώτη τον έκραξα. Του είπα «δουλεύεις έξω μεροκάματο και ταλαιπωρείσαι για να δίνεις έτσι τα χρήματα σου;» Ξέρω ότι τα είχε δώσει δύο φορές. Δύο ή τρεις φορές. Τρείς έμαθα τώρα εγώ συγκεκριμένα.

«Όλοι τον ψάχνανε και αυτός ήταν χαλαρός, που ήταν ο τελευταίος μαζί του. Η μητέρα του κοντεύει να πεθάνει από τη στεναχώρια της».

Συγγενής κρεοπώλη: «Έχω ενημερώσει την αστυνομία γι’ αυτά που ξέρω»

Συγγενής του 50χρονου κρεοπώλη, οποίος βρίσκεται στο κέντρο των ερευνών για την εξαφάνιση του Μπάμπη, μίλησε στο LIVE NEWS.

«Για τον μοναδικό λόγο που πήγε μέσα ο κύριος ήταν μόνο γιατί κράτησε ένα μαχαίρι μέσα στο αυτοκίνητο του, τίποτα άλλο. Οι αστυνομικοί είναι εδώ, καλά θα κάνετε να αφήσετε τους αστυνομικούς να κάνουν την δουλειά τους. Το μόνο που με ενδιαφέρει, ο άνθρωπος αυτός να μην ενοχληθεί από κανέναν. Να τελειώσουν οι έρευνες», είπε αρχικά.

«Λένε ότι πήγε μέσα στο τμήμα ο άλλος, του είπε ότι έκανε έτσι. Εγώ ξέρω έναν που βγήκε από εκεί μέσα και πήγε σε έναν ξάδερφο του και λέει: «δεν το έκανε αυτός». Ήρθα ποτέ να το πω αυτό το πράγμα; Όχι. Εμείς αφήνουμε την αστυνομία να κάνει την δουλειά της. Να πούμε ότι είναι καλά. Έχω μιλήσει και με αστυνομικούς και οι περισσότεροι λένε ότι δεν το έκανε αυτός. Το παιδί ξέρουμε ότι έχει χαθεί. Το παιδί έκανε και άλλες δουλειές. Αυτός δεν περπατάει ποτέ και βρέθηκε στο δάσος. «Που πήγες;», για περπάτημα (λέει). Που; Δεν περπάταγε ποτέ. Εγώ έχω ενημερώσει την αστυνομία γι’ αυτά που ξέρω και μέχρι εκεί».

«Ένα κυριότερο πρόβλημα. Πες πως εγώ σου χρωστάω λεφτά, λέμε ένα παράδειγμα. Και μου κάνεις εκβιασμό και τέτοια. Παίρνεις το όπλο εσύ και έρχομαι εγώ και σε παίρνω για να πάμε που; Θα σε έβαζα μέσα στο αυτοκίνητο εγώ; Εσύ τι λες; Εγώ δεν θα σε έβαζα πάντως. Να με απειλείς εσύ με το όπλο και να σε βάλω μέσα στο αυτοκίνητο για να σε πάω και βόλτα.

«Ο κρεοπώλης έχει φτάσει σε σημείο να λέει «ε, τι άλλο να κάνω , πες μου εσύ τι άλλο να κάνω». Σε ερημική τοποθεσία τον άφησε. Ξέρετε ποιο είναι το σημείο; Στα 100 μέτρα από εκεί είναι τα πατρικά του παιδιού. Τον ρώτησα «που τον άφησες;» και απάντησε «εκεί», «ξέρεις ότι εκεί από κάτω είναι τα πατρικά του;» και είπε «όχι, δεν ξέρω τίποτα».

«Όποιος το έκανε το έχει προμελετήσει»

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν/α Αττικής, σχολίασε την πορεία των ερευνών.

«Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Μπάμπη. Σε αυτό που επικεντρώνεται η αστυνομία είναι να βρει το πτώμα, σε περίπτωση που υπάρχει. Όποιος το έκανε το έχει προμελετήσει, γιατί είχε προετοιμάσει και τον τρόπο που θα εξαφανίσει το πτώμα. Οι άνθρωποι εκε, που είναι κυνηγοί και ψαράδες ξέρουν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή, άρα γνωρίζουν πώς να αποκρύψουν ένα πτώμα. Θεωρώ ότι σε περίπτωση που έχουμε εγκληματική ενέργεια, ένας ξέρει πού είναι  κρυμμένο το πτώμα», ανέφερε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.