Ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου τη μέρα που οι υπόλοιποι έψαχναν το εισιτήριο για την προημιτελική φάση, επικρατώντας στις Σέρρες του Πανσερραϊκού με 0-4, έχοντας ισάριθμους διαφορετικούς σκόρερ.

Οι Σερραίοι είχαν ήδη προαναγγείλει ροτέισον έχοντας ρίξει το βάρος τους στην επικείμενη αναμέτρηση πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιαννινα, που ακολουθεί το Σάββατο, με τον Δικέφαλο να κάνει το γνωστό του ροτέισον μέχρι τη μεσοεπιθετική γραμμή.

Υπόθεση 15 λεπτών

Όλα έγιναν μέσα σε διάστημα ενός λεπτού, καθώς στο 7′ ο Μούργος γλίστρησε μπροστά στον Ζίβκοβιτς, λίγα δευτερόλεπτα αφότου ο Σέρβος τερματοφύλακας του έδωσε τη μπάλα, κάνοντας λάθος πάσα, με αποτέλεσμα η μπάλα να στρωθεί στα χέρια του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Στην επόμενη φάση, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ μετά από κόρνερ, με τον Ιβάν Νάσμπεργκ να μπαίνει στη μακρά λίστα των σκόρερ του φετινού ΠΑΟΚ, όταν ο 20ος διαφορετικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει.

Ο Δικέφαλος ήταν εκείνος που εξ’ αρχής έλεγχε τον ρυθμό, έχοντας τη μπάλα στην κατοχή του και έψαχνε τρόπο να απειλήσει την εστία των Σερραίων. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους προσπαθούσαν με κάποια βαθιά γεμίσματα να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο, χωρίς να το καταφέρουν.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 22′ με σκόρερ τον Σάστρε, ένα γκολ που έφερε και την πτώση του ρυθμού, με τους Σερραίους να δείχνουν να έχουν αποδεχθεί το… μοιραίο, και τον ΠΑΟΚ να μη δείχνει διάθεση να τρέξει, ιδίως μεσοεπιθετικά.

Η επιστροφή του Ζίβκοβιτς συνδυάστηκε με γκολάρα

Το βλέμμα πολλών έπεσε στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, καθώς ο Σέρβος επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ για πρώτη φορά μετά από 1,5 μήνα. Η τελευταίο του εμφάνιση το βασικό σχήμα είχε καταγραφεί στα τέλη Νοεμβρίου, με τον «Ζίλε» να δείχνει δραστήριος.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φάσεις ήταν μετρημένες και κυρίως καταγράφηκαν όταν ο ΠΑΟΚ πατούσε γκάζι. Ο Δικέφαλος έχασε πέναλτι στο 59′ με τον Κατσίκα ν αποκρούει το πέναλτι του Τόμας.

Οι ασπρόμαυροι βρήκαν τρίτο γκολ, στο 67′ με εκτός περιοχής σουτ του Μάρκος Αντόνιο, ενώ στο 78′ ο Ζίβκοβιτς με σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το τελικό 0-4.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Κατσίκας, Θυμιάνης, Διαμαντής (60′ Μπέργκστρεμ), Πηλέας, Ντανκερλούι, Μορέιρα (60′ Στάικος), Οικονόμου, Μούργος (70′ Τομάς), Σοφιανός (46′ Ουάρντα), Μασκανάκης, Γούλερι (60′ Μπετανκόρ).

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς. Σάστρε (80′ Κεντζιόρα), Νάσμπεργκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (80′ Μεϊτέ), Τσιγγάρας (70′ Τάισον), Α. Ζίβκοβιτς (80′ Μουργκ), Αντόνιο, Κωνσταντέλιας, Τόμας (70′ Τζίμας).