Στη σύλληψη ατόμων οι οποίοι εμπλέκονται στις δολοφονίες του Γιάννη Σκαφτούρου και του Βασίλη Ρουμπέτη και στην απόπειρα δολοφονίας κατά του Μαυρόπουλου προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Ουσιαστικά πρόκειται για άτομα που εκπλήρωσαν συμβόλαια θανάτου της Greek Mafia.

Οι Αρχές βρίσκονταν εδώ και καιρό στα ίχνη των δραστών και με συντονισμένες ενέργειες προχώρησαν στη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στις δύο δολοφονίες, ενώ έχουν εκδοθεί και διεθνή εντάλματα σύλληψης και για άλλους.

Οι δύο που συνελήφθησαν σήμερα το απόγευμα και τρεις ακόμα, εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται στις ελληνικές φυλακές για άλλα αδικήματα, ενώ οι άλλοι δύο έχουν διαφύγει κατά πληροφορίες στο εξωτερικό.

Οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στην Ασφάλεια Αττικής, όπου ανακρίνονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ένας από τους δύο είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης στο παρελθόν.

Οι δολοφονίες που εξιχνιάζονται

Η δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου έγινε τον Απρίλιο του 2022. Τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες πήγαν στο εξοχικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας. Οι δύο από αυτούς κατέβηκαν, μπήκαν στην αυλή φορώντας κράνη και πυροβόλησαν προς την πλευρά του Σκαφτούρου και των συγγενών που βρίσκονταν στο σημείο.

Το αποτέλεσμα ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του Γιάννη Σκαφτούρου και ο τραυματισμός της κόρης και του συμπέθερού του. Ο Σκαφτούρος ήταν από τους παλιούς της Greek Mafia και είχε απασχολήσει τις Αρχές για την εμπλοκή του σε πολλές υποθέσεις.

Η δολοφονία του Ρουμπέτη έγινε τον Ιούνιου του 2023. Τότε οι δράστες οι οποίοι επέβαιναν σε μαύρο τζιπ πυροβόλησαν και σκότωσαν τόσο τον Βασίλη Ρουμπέτη, όσο και τον κουμπάρο του, Διονύση Μουζακίτη.