Στα προημιτελικά του Κυπέλλου προκρίθηκε ο Άρης, ο οποίος επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι της ΑΕΚ με 4-2. Η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-1, ενώ στην τριαντάλεπτη παράταση οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι και εκεί μίλησε ο Χουλιάν Κουέστα. Ο Ισπανός τερματοφύλακας απέκρουσε τα πέναλτι των Πόνσε και Βίντα (για τον Άρη αστόχησε ο Φετφατζίδης) για να στείλει την ομάδα του στον τελικό.

Η διαδικασία των πέναλτι

  • 1-0 Εύστοχη εκτέλεση Φαμπιάνο
  • 1-0 Απόκρουση Κουέστα σε εκτέλεση του Βίντα
  • 2-0 Εύστοχη εκτέλεση Μορόν
  • 2-1 Εύστοχη εκτέλεση Φαν Φερτ
  • 2-1 Άστοχη εκτέλεση Φετφατζίδη
  • 2-1 Απόκρουση Κουέστα σε εκτέλεση Πόνσε
  • 3-1 Εύστοχη εκτέλεση Νταρίντα
  • 3-2 Εύστοχη εκτέλεση Πινέδα
  • 4-2 Εύστοχη εκτέλεση Βερστράτε

Μπήκε δυνατά η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με μεγαλύτερη ορμή το παιχνίδι, δείχνοντας αποφασισμένη για την πρόκριση και βάζοντας πίεση στους παίκτες του Αρη, που από νωρίς βρέθηκαν σε φάση άμυνας.

Πολύ νωρίς, μόλις στο 11′ η ΑΕΚ βρήκε δίχτυα με τον Βίντα, αλλά τελικά το γκολ ακυρώθηκε με παρέμβαση του VAR. Το πρέσινγκ στον Αρη συνεχίστηκε για ώρα με την αμυντική γραμμή να είναι στατική, με λάθη και χωρίς ταχύτητα και τον Κουέστα να κρατάει το μηδέν. Μάλιστα ο Βίντα εγκαταστάθηκε στην περιοχή του Αρη και έχανε την μία ευκαιρία μετά την άλλη, καθώς η μπάλα δεν έφτανε στον Μορόν και είχε την άνεση να ανέβει ψηλά.

Ο Άρης έψαχνε τις κόντρα επιθέσεις και σε μία από αυτές ο Λόρεν Μορόν σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Εκείνη που βρήκε τελικά το γκολ πρώτη ήταν η ΑΕΚ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκατσίνοβιτς κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Απάντησε ο Άρης με τον Μορόν

Ο Αρης μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο γνωρίζοντας πως πρέπει να ανεβάσει απόδοση, αλλά και να ανέβει ψηλά για να διεκδικήσει την ισοφάριση. Ο Μάντζιος που στο πρώτο μέρος δέχτηκε το πλήγμα με τον τραυματισμό του Μπράμπετς, έριξε στο ματς τους Φετφατζίδη και Σαμόρα σε μια προσπάθεια να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και ο Αρης απάντησε με τον ίδιο τρόπο, με στατική φάση όπως και η ΑΕΚ. Στο 58′ ο Σουλεϊμάνοφ με φάουλ βρήκε το κεφάλι του Μορόν και ο Ισπανός βρήκε δίχτυα για το 1-1.

Η μεγάλη φάση έγινε στο 86′, ο Αρης ζήτησε έντονα πέναλτι για τράβηγμα του Πήλιου στον Σουλεϊμάνοφ, αλλά ο Νταμπάνοβιτς δεν έδειξε τίποτε και συνέχισε το παιχνίδι! Δεν έγινε καν check από τον Κροάτη Ζέμπετς στο VAR και ο Αρης έμεινε να φωνάζει και το παιχνίδι να πηγαίνει στην παράταση.