Κριτική στη Κυβέρνηση άσκησε με τις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ– Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη συνάντηση του στη Βουλή με εργαζομένους στα Λιπάσματα Καβάλας.

«Μάλλον συνομιλεί με τον καθρέφτη του, διότι ο μοναδικός υπεύθυνος αυτής της τεράστιας κερδοσκοπίας εις βάρος του ελληνικού λαού από τις πολυεθνικές, τα σούπερ μάρκετ, τους μεγάλους παραγωγούς ενέργειας και τις τράπεζες, είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», υπογράμμισε.

«Από την πρώτη στιγμή το ΠΑΣΟΚ ένωσε τη φωνή του με τη δική σας» σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στον απόηχο της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Θράκης, με την οποία κρίθηκαν παράνομες και καταχρηστικές οι ομαδικές απολύσεις εργαζομένων με σύμβαση αορίστου χρόνου στην εταιρεία «Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE ΑΒΕΕ».

Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε το υψηλό κόστος στέγασης που αντιμετωπίζουν φοιτητές, νεαρά ζευγάρια και χαμηλόμισθοι.

«Τα προγράμματα, που έχει ανακοινώσει η Νέα Δημοκρατία, είναι παρηγοριά στον άρρωστο, διότι τα ενοίκια όχι μόνο δεν μειώνονται, αλλά συνεχίζουν να αυξάνονται ραγδαία. Δεν μπορεί, λοιπόν, να αφελληνίζεται η ελληνική οικονομία και τα παιδιά της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων οικονομικά να μην μπορούν να νοικιάσουν ένα σπίτι για να φτιάξουν με αξιοπρέπεια τη ζωή τους».

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «να καταργηθεί η Golden Visa -και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το πετύχουμε-, που δίνει τη δυνατότητα σε πλούσιους κατοίκους τρίτων χωρών να αγοράζουν τα σπίτια του ελληνικού λαού».

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ