5 το πρωί: Επιστροφή στα θρανία με μέτρα – Πρώτη δίκη στην υπόθεση του Κολωνού – Αλλοίωση αποτελέσματος στο «Γ.Καραϊσκάκης»

Για «Εγκληματική Οργάνωση» στο ποδόσφαιρο κάνει λόγο επισήμως ο Ολυμπιακός μετά τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και η πολιτική ηγεσία της χώρας καλείται πλέον να λάβει γενναίες αποφάσεις, πριν επέλθει περαιτέρω απαξίωση στο πιο δημοφιλές σπορ.

1

Πώς θα ανοίξουν σήμερα τα σχολεία

  • Οι συστάσεις του ΕΟΔΥ: Aύξηση καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα στα κρούσματα τόσο του κορωνοϊού, όσο και των υπόλοιπων αναπνευστικών λοιμώξεων με τους μαθητές να επιστρέφουν σήμερα (8/1) στα θρανία με συστάσεις για τακτικό πλύσιμο των χεριών, αερισμό των αιθουσών και τήρηση αποστάσεων.
  • Τι γίνεται αν ένας μαθητής βγει θετικός; Εάν κάποιος μαθητής παρουσιάζει συμπτώματα όπως πονόλαιμο, βήχα, καταρροή ή έχει θετικό τεστ συστήνεται να παραμένει στο σπίτι μέχρι την βελτίωση των συμπτωμάτων και την ολοκλήρωση τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού.
  • Τι ισχύει με τις απουσίες; Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες έως 5 ημερών, που οφείλονται στη νόσηση από COVID-19. Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών μαζί με την οποία προσκομίζεται σχετική υπεύθυνη δήλωση και το θετικό τεστ.
2

Αρχίζει η δίκη για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό

  • Το βαρύ κατηγορητήριο: Αρχίζει σήμερα (8/1) η δίκη για την υπόθεση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης της 12χρονης στον Κολωνό. Στο εδώλιο θα καθίσουν συνολικά 28 πρόσωπα, που κατά περίπτωση είναι «φορτωμένα» με βαριά κακουργήματα, όπως βιασμός, μαστροπεία, πορνογραφία και ασελγείς πράξεις με ανήλικη.
  • Ο βασικός κατηγορούμενος: Βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ο 55χρονος Ηλίας Μίχος ο οποίος κατηγορείται ότι υποδυόταν την ανήλικη σε διαδικτυακές εφαρμογές ή χρησιμοποιούσε κατευθείαν το κινητό τηλέφωνό της και έστελνε βίντεο και γυμνές φωτογραφίες της σε άνδρες που θα συνευρίσκονταν ερωτικά μαζί της έναντι αμοιβής.
  • Ο ρόλος της μητέρας: Αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται και η μητέρα της ανήλικης, η οποία φέρεται ότι όχι μόνο γνώριζε πως η 12χρονη κόρη της συνευρισκόταν έναντι αμοιβής με ενήλικους άνδρες, αλλά και με την όλη στάση της διευκόλυνε το παιδί της στο κλείσιμο των ραντεβού.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Πεδίο πολέμου και η Ερυθρά Θάλασσα

  • Κλιμάκωση της κρίσης στη Μ.Ανατολή: Κλιμακώνεται η ένταση στη Μ.Ανατολή με την σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ να επιτίθεται από τον Νότιο Λίβανο προς τα εδάφη του Ισραήλ και απειλεί με πόλεμο πλήρους κλίμακας και τους αντάρτες Χούθι να εξαπολύουν δεκάδες επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.
  • Γιατί επιμένουν οι Χούθι; Οι επιχειρήσεις τους αντηχούν το φιλοπαλαιστινιακό αίσθημα στην Υεμένη, όπου μεταξύ των ισλαμιστικών οργανώσεων θεωρούνται ήρωες. Οι ίδιοι πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο ενισχύουν την αναγνώρισή τους στην περιοχή, καθώς θεωρούν ότι μπορούν να μετατραπούν σε σημαντικό παγκόσμιο παράγοντα.
  • Οι νέες ισορροπίες δυνάμεων: «Ο πόλεμος έχει ξεφύγει από τα όρια της Γάζας. Δεν είναι πλέον ένας πόλεμος Ισραήλ -Χαμάς. Είναι ένας πόλεμος περιφερειακός και, μάλιστα, σε μέγεθος πρωτοφανές στα χρονικά, που δεν έχουμε ξαναδεί από το ’67 ή το ’73, όσον αφορά στις περιφερειακές δυνάμεις που συμμετέχουν σε αυτόν», επισημαίνει στο ΒΗΜΑ ο Νικόλας Κοσματόπουλος, επίκουρος καθηγητής στα Τμήματα Πολιτικών Σπουδών και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού.
4

Ο διαιτητής Μαρέβκα έκρινε το ντέρμπι

5

Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις

  • Πόσο θα διαρκέσουν; Ξεκινούν σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν έως και το τέλος Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τους εμπόρους, μετά από μια σχετικά ικανοποιητική γιορτινή περίοδο, η εκπτωτική περίοδος θα δώσει νέα ώθηση στις πωλήσεις και ο τζίρος του φετινού διμήνου αναμένεται να ξεπεράσει τα περίπου 6 δισ. ευρώ του αντίστοιχου περσινού.
  • Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά; Τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά τις Κυριακές 14 και 21 Ιανουαρίου.
  • Eλεγχοι και πρόστιμα: Σε περίπτωση ελέγχου πρέπει οι έμποροι να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση που οι εκπτώσεις αποδειχθεί ότι είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι μικρότερο των 20.000 ευρώ.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr