Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα απέναντι στον μαχητικό Παναιτωλικό, αλλά τελικά επικράτησε 2-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους πράσινους ήταν ο Άντραζ Σπόραρ, ο οποίος πέτυχε κιαι τα δύο τέρματα της ομάδας του.

Ο Τερίμ κατέβασε τους «πράσινους» με 5 αλλαγές σε σχέση με τον ΠΑΣ, αλλά προκοπή δεν είδε στο πρώτο ημίχρονο. Η δημιουργία δεν υπήρχε, οι καθαρές φάσεις επίσης, ελάχιστες ήταν αυτές που έγιναν, ενώ ο Παναιτωλικός που πίεζε και είχε εγκλωβίσει τον Φώτη Ιωαννίδη, ήταν επικίνδυνος όταν έβρισκε τις φάσεις.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός και ανέβασε την απόδοσή του στο τελευταίο κομμάτι πριν από την ανάπαυλα, πιέζοντας τους φιλοξενούμενους και βάζοντας τον στα καρέ του, αλλά αδυνατούσε να βρει τελικές προς την εστία του Καπίνο.

Οι αλλαγές έφεραν τη λύση

Στο δεύτερο μέρος ο Φατίχ Τερίμ άλλαξε πρόσωπα και σύστημα βάζοντας Σπόραρ και Αϊτόρ αντί των Μαντσίνι και Βιλένα και χρησιμοποιώντας δίδυμο στην επίθεση.

Πέντε μόλις λεπτά μετά την έναρξη ο Τούρκος προπονητής δικαιώθηκε, αφού ο Σπόραρ με κεφαλια, μετά από σέντρα του Χουάνκαρ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έλυσε τον γόρδιο δεσμό για τους γηπεδούχους.

Το γκολ έλυσε τα πόδια του Παναθηναϊκού ενώ ο Γιάννης Πετράκης όχι μόνο δεν αποδέχθηκε τη μοίρα του, αλλά με τις αλλαγές έκανε πιο επιθετικό τον Παναιτωλικό αναζητώντας την ισοφάριση. Αυτό, βέβαια, έδωσε χώρους στους γηπεδούχους για να βρουν φάσεις για το δεύτερο γκολ που θα «κλείδωνε» το τρίποντο και θα έδιωχνε μια και καλή το άγχος.

Ο Παναιτωλικός έπαιξε με θάρρος και με θράσος, είχε τις ευκαιρίες του, ενώ και ο Παναθηναϊκός απείλησε για το 2-0 με το δοκάρι του Τζούρισιτς. Το ματς κρίθηκε λίγο πριν από το φινάλε με την ασίστ του Τζούρισιτς και το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Σπόραρ, ο οποίος διαμόρφωσε το 2-0 απέναντι στον εξαιρετικό Παναιτωλικό του Πετράκη, ο οποίος στις καθυστερήσεις βρήκε το γκολ που άξιζε με τον Σενγκέλια να διαμορφώνει το τελικό 2-1 με πολύ ωραίο τελείωμα.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Αράο, Γεντβάι, Χουάνκαρ (90′ Φικάι), Ζέκα, Τσέριν, Μαντσίνι (46′ Αϊτόρ), Τζούριτσιτς (90′ Γερεμέγεφ), Βιλένα (46′ Σπόραρ), Ιωαννίδης (75′ Μπερνάρ).

Παναιτωλικός: Καπίνο, Μλάντεν, Οικονόμου, Μαλής, Μαυρίας (78′ Μπελεβώνης), Λιάβας, Μπαλντασάρα (74′ Τσιγγάρας), Πέρες (63′ Φ. Ντουάρτε), Χατζηθεοδωρίδης (63′ Ζοάο Πέδρο), Καρέλης (62′ Χουάνπι), Σενγκέλια.