Το ντέρμπι της αγωνιστικής στο «Γ. Καραϊσκάκης» βρήκε νικήτρια την ΑΕΚ με 2-1 κόντρα στον Ολυμπιακό, όμως οι ερυθρόλευκοι έχουν δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία του Μαρέβκα. Ο Σλοβάκος ρέφερι ακύρωσε καθαρό γκολ του Μασούρα και έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι πάνω στον Ναβάρο.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με πολύ δυνατές μονομαχίες, αδιάκοπο τρέξιμο, πίεση στη μπάλα και αναζήτηση ρηγμάτων στην αντίπαλη άμυνα. Σε αυτό το διάστημα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν βγήκαν τελική προσπάθεια, σε αντίθεση με τους «κιτρινόμαυρους» που είχαν 2-3 ακίνδυνες επισκέψεις.

Ολα αυτά έως το 32ο λεπτό, οπότε από εκτέλεση κόρνερ ήρθε το 0-1. Ο Αμραμπατ εκτέλεσε από δεξιά στο σημείο του πέναλτι, ο Μπιανκόν έπιασε αέρα και ο Λιβάι Γκαρσία με άπιαστη κεφαλιά έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Το 0-1 έδωσε ακόμη καλύτερη ψυχολογία στους «κιτρινόμαυρους» που με τον ίδιο περίπου τρόπο βρήκε και δεύτερο γκολ μέσα σε διάστημα επτά λεπτών. Νέο κόρνερ του Αμραμπατ από δεξιά, νέα νίκη του Λιβάι στην εναέρια μονομαχία με τον Μπιανκόν, η μπάλα κατέληξε στον Τσούμπερ που με το αριστερό έγραψε εύκολα το 0-2.

Πάνω που η πλάστιγγα του αγώνα έγειρο προς την πλευρά των φιλοξενούμενων, οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν διατεθειμένοι να παραδώσουν τα όπλα και το απέδειξαν στο 44′. Σε μια κινηματογραφικά εκτελεσμένη επίθεση, ο Ποντένσε ακούμπησε τη μπάλα στον Φραν Ναβάρο, εκείνος την έσπασε με το στήθος στον Φορτούνη, με τον αρχηγό να πασάρει στον κενό χώρο, στην κούρσα που επιχείρησε ο Μασούρας. Ο διεθνής κυνηγός έφερε το σώμα του σε σωστή θέση για να πλασάρει κάτω από τα πόδια του Στάνκοβιτς και να γράψει το 1-2.

Με φόρα από το φινάλε του πρώτου μέρους επέστρεψαν στο τερέν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Μόλις στο 48′, ο Ποντένσε ταλαιπώρησε τον Ρότα, αλλά ο Εσε που έγινε κάτοχος της μπάλας σούταρε άστοχα από πλάγια θέση. Στο 52′ νέο σουτ του Μασούρα, με το αριστερό, μπλόκαρε ο Στάνκοβιτς.

Το παιχνίδι κύλησε με τους γηπεδουχους να έχουν ελαφρά υπεροχή, τους «κιτρινόμαυρους» να προσέχουν στην άμυνα και να ψάχνουν τους κενούς χώρους στην κόντρα. Στο 63′ ο Κάλενς πρόλαβε στο τσακ κι έδιωξε με το κεφάλι προ του Ρέτσου από φάουλ του Φορτούνη. Την προσπάθεια του Ολυμπιακού για να επιστρέψει στο παιχνίδι δεν βοήθησε η έλλειψη χημείας με τον Φραν Ναβάρο, ο οποίος, ωστόσο, πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Διπλό φαλτσοσφύριγμα του Μαρέβκα

Στο 68ο λεπτό, υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος! Ο Μασούρας σκόραρε με το αριστερό στην πλάτη της άμυνας, ο Σλοβάκος διαιτητής είδε χέρι, η μπάλα, ωστόσο, είχε βρει ξεκάθαρα στον ώμο του διεθνούς άσου, οπότε το γκολ έπρεπε να μετρήσει! Το φοβερό της υπόθεσης είναι πως ούτε το VAR κάλεσε τον διαιτητή για να τσεκάρει μια φάση που ήταν πεντακάθαρη!

Τρία λεπτά αργότερα, ο Φραν Ναβάρο βρέθηκε στο έδαφος, εντός περιοχής, από μαρκάρισμα του Κάλενς, ο οποίος ξεκάθαρα τον βρίσκει στο δεξί πόδι. Ούτε εδώ έγινε επισκόπηση της φάσης, καθώς ο VARίστας έκρινε πως ο διαιτητής είχε δίκιο στην αρχική του απόφαση! Ενα ακυρωμένο γκολ κι ένα πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ του Ολυμπιακού μέσα σε μερικά λεπτά, με τον διαιτητή και το VAR να κλείνουν τα μάτια!

Οι έντονες αποδοκιμασίες από τον πάγκο είχαν ως αποτέλεσμα την αποβολή του Κώστα Καραπαπά, την ώρα που και ο Κάρλος Καρβαλιάλ ήταν έξαλλος με τις διαιτητικές αποφάσεις. Στο 79′ λίγο έλειψε να έρθει το 2-2 έπειτα από προσπάθεια του Μπιανκόν, ενώ αμέσως μετά κεφαλιά του Πινέδα έστειλε τη μπάλα άουτ, αφού προηγουμένως βρήκε και το δεξί δοκάρι.

Ολα για όλα στο τελευταίο 10λεπτο από τον Καρβαλιάλ, με τους Ζέλσον Μάρτινς, Ρίτσαρντς και Αλεξανδρόπουλο να παίρνουν θέση στο τερέν αντί των Ποντένσε, Ορτέγκα και Καμαρά δίχως όμως να αλλάζει το 2-1 υπέρ της ΑΕΚ το οποίο παρέμεινε μέχρι το φινάλε.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Μπιανκόν, Ορτέγκα (83′ Ρίτσαρντς), Έσε, Καμαρά (83′ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης, Ποντένσε (83′ Μαρτίνς), Μασούρας, Ναβάρο.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς (90+1′ Μήτογλου), Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Πινέδα, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς (90+1′ Φερνάντες), Τσούμπερ (90+1′ Πόνσε), Γκαρσία (77′ Γιόνσον).