5 το πρωί: Η ψήφιση του προϋπολογισμού – Οι λιμενικοί με την κοκαΐνη – Η νέα τροπή στη Super League

Η προτελευταία εβδομάδα του 2023 βρίσκει την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να έχει λάβει την «ψήφο εμπιστοσύνης» που επιζητούσε μέσω του προϋπολογισμού, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που στα ποδοσφαιρικά πεπραγμένα της χώρας αμφισβητείται πλέον εντόνως.

1

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2024

2

Τα πυρά της αντιπολίτευσης στην Κυβέρνηση

  • ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ ψήφισαν τις αμυντικές δαπάνες: Αν και τόσο ο Σωκράτης Φάμελλος, ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσαν τα βέλη τους στην κυβερνητική πολιτική, η στάση που τήρησαν στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Άμυνας ήταν κοινή. Ενέκριναν αμφότερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα κονδύλια που αφορούσαν το στράτευμα και ψήφισαν υπέρ των δαπανών που αφορούν την ασφάλεια της χώρας.
    Το «Νόμπελ» του Κουτσούμπα: Αντιλαϊκό και ταξικό χαρακτήρισε από την πλευρά του τον προϋπολογισμό ο γγ. του ΚΚΕ, εξαπολύοντας νέα επίθεση για το νομοσχέδιο – «έκτρωμα» που αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ταυτόχρονα πάντως άσκησε σκληρή κριτική και στον Στέφανο Κασσελάκη, συμβουλεύοντας τους συνεργάτες του να τον προτείνουν για «Νόμπελ οικονομίας».
    Τα άλλα κόμματα: «Θα απολογηθείτε στην ιστορία εσείς οι παλαιοί πατριώτες», είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος απευθυνόμενος κυρίως στον Μάκη Βορίδη με αφορμή την τροπολογία νομιμοποίησης των μεταναστών, ενώ ο Βασίλης Στίγκας αναρωτήθηκε «για ποια ανάπτυξη μιλάμε όταν η κυβέρνηση δεν μπορεί να πατάξει τη γραφειοκρατία». «Οι άνθρωποι νιώθουν φτωχοί, ακόμα κι αν δεν είναι», υποστήριξε από την πλευρά του ο Αλέξης Χαρίτσης, την ώρα που η Ζωή Κωνσταντόπούλου έλεγε πως «αντί να λογοδοτείτε στους πολίτες, λογοδοτείτε στους δανειστές». Τέλος ο Δημήτρης Νατσιός σημείωσε ότι «χωρίς Έλληνες δεν υπάρχει εθνική οικονομία και εθνικό ΑΕΠ»

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Λιμενικοί εμπορεύονταν ναρκωτικά που είχαν κατασχέσει

  • Συνελήφθησαν δύο λιμενικοί: Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο Λιμενικό Σώμα η είδηση πως δύο αξιωματικοί εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Μάλιστα ο ένας εξ αυτών είναι ο διοικητής του τμήματος δίωξης ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Πειραιά, άρα άμεσα εμπλεκόμενος σε υποθέσεις εξάρθρωσης τέτοιων κυκλωμάτων.
  • Έρευνα δύο μηνών: Την υπόθεση έφερε στο φως η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία κατέχει τη δικαιοδοσία να επεμβαίνει και να ελέγχει υποψίες διαφθοράς ένστολων που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας. Οι «αδιάφθοροι» είχαν λάβει τις πρώτες πληροφορίες από καιρό και παρακολουθούσαν τους δύο άνδρες τουλάχιστον από τον Οκτώβριο. Κατά συγκεκριμένες πηγές, οι δύο λιμενικοί προωθούσαν στην αγορά τις ποσότητες της κοκαΐνης που είχαν κατασχέσει από ελέγχους στο λιμάνι του Πειραιά.
  • Το υπόλοιπο κύκλωμα: Μαζί με τους δύο αξιωματικούς του σώματος έχουν συλληφθεί άλλα οκτώ άτομα, καθώς εντοπίστηκαν στην κατοχή τους τουλάχιστον οκτώ κιλά ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη, κάνναβη). Επίσης δεν αποκλείεται στην οργάνωση να έχουν ενεργή συμμετοχή και άτομα με βαρύ ποινικό μητρώο που αυτήν την περίοδο εκτίουν ποινές σε φυλακές. Όλα αυτά εξετάζονται ενδελεχώς.
4

Μακελάρης βύθισε στο πένθος το Μεξικό

  • Πυρά σε πάρτι νεολαίας: Τουλάχιστον δώδεκα νεκρούς άφησε πίσω του ο ένοπλος δράστης που επιτέθηκε σε νεαρά άτομα τα οποία διασκέδαζαν στην πόλη Σαλβατιέρα του Μεξικού. Ακόμη έντεκα άτομα τραυματίστηκαν από τις σφαίρες και νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία.
  • Το σκηνικό του τρόμου: Σύμφωνα με μαρτυρίες από το μακελειό, ο δράστης εισέβαλε στο μικρό ξενοδοχείο που διεξαγόταν το πάρτι κι άρχισε να πυροβολεί ανεξέλεγκτα δίχως να σημαδεύει συγκεκριμένα. Αμέσως μετά την αιματηρή επίθεσή του τράπηκε σε φυγή, πυρπολώντας δύο οχήματα και δύο μοτοσυκλέτες που ήταν σταθμευμένα στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου.
  • Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη: Η Εισαγγελία της Πολιτείας καταδίκασε το συμβάν κι έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή ερευνών που θα οδηγήσουν στα ίχνη του μακελάρη. Οι περιγραφές όσων επέζησαν ίσως βοηθήσουν στον εντοπισμό του και κατ’ επέκταση στα αίτια της αιματηρής επίθεσης που βύθισε στο πένθος όλη τη χώρα.
5

Πρώτος ο ΠΑΟΚ και περιμένει

  • Μπλόκο στο Περιστέρι: Τις ολιγωρίες του γκολκίπερ Μπρινιόλι πλήρωσε ακριβά στο Περιστέρι ο Παναθηναϊκός, με συνέπεια να χάσει 3-2 από τον Ατρόμητο και να πέσει από την κορυφή της Super League. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με άλλο ένα πέναλτι του Ιωαννίδη, αλλά τα παιδικά λάθη του Ιταλού τερματοφύλακα επέτρεψαν τη σπουδαία ανατροπή και τη δίκαιη επικράτηση των γηπεδούχων.
  • Άνετο πέρασμα από την Τρίπολη: Η ήττα του «Τριφυλλιού» ευνόησε βαθμολογικά τον ανεβασμένο ΠΑΟΚ, ο οποίος έκανε επίδειξη δύναμης στην έδρα του Αστέρα χάρη στο 4-1. Με δύο γκολ από τον Μουργκ κι άλλα δύο από τον Ντεσπόντοφ, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε τους τρεις βαθμούς και μαζί την ευκαιρία ν’ ανέβει στην πρώτη θέση της κατάταξης.
  • Αποστολές για Ολυμπιακό και ΑΕΚ: Η ομάδα που απειλεί να τον ρίξει από εκεί σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών είναι η ελλιπής Ένωση, η οποία στις 17:00 θα δοκιμαστεί στην έδρα του Παναιτωλικού. Ενδεχόμενη απώλεια των «κιτρινόμαυρων» στο Αγρίνιο θα επιδιώξει να εκμεταλλευτούν οι Πειραιώτες, που στις 18:00 θα παίξουν στις Σέρρες. Η ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ έκανε ένα νέο ξεκίνημα κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα και θέλει να μειώσει την απόσταση από την κορυφή, πιάνοντας στη χειρότερη περίπτωση τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr