Ο Ατρόμητος θριάμβευσε απέναντι στο «φάντασμα» του Παναθηναϊκού επικρατώντας 3-2 για τη 14η αγωνιστική της Super League. Οι «πράσινοι» σκόραραν δύο φορές με πέναλτι, αλλά δεν ισορρόπησαν τα παιδικά λάθη του γκολκίπερ Μπρινιόλι και η καλοστημένη ομάδα του Ίλιτς πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός πήγε στο Περιστέρι με απουσίες και την πίεση που δημιούργησε ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός. Σε αυτά προστέθηκε το πλήγμα με Αϊτόρ που έμεινε εκτός τελευταία στιγμή (όπως και ο Τσέριν) λόγω ενοχλήσεων.

Κάπως έτσι οι «πράσινοι» βρέθηκαν χωρίς λύσεις και εμπνεύσεις απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα του Ατρόμητου, αλλά κι αντιμέτωποι με ακόμη ένα σοβαρό λάθος του Μπρινιόλι που επέτρεψε την ισοφάριση σ’ ένα κομβικό χρονικό σημείο.

Προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση ο Ατρόμητος είχε έρθει το 0-1 του Παναθηναϊκού από τον Φώτη Ιωαννίδη. Ο Διαμαντόπουλος καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Παλάσιος, με αποτέλεσμα ο Έλληνας φορ ν’ ανοίξει το σκορ στο 38′. Το προβάδισμα, πάντως, δεν κράτησε πολύ, καθώς ο Εντερ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έκανε το 1-1 μετά το λάθος του Ιταλού κίπερ, ο οποίος ουδείς κατάλαβε τι ακριβώς πήγε να κάνει.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο δεύτερο μέρος ήρθε η κατάρρευση για τον υπνωτισμένο Παναθηναϊκό που βρέθηκε να χάνει 3-1! Στο 50′ ο Βέργος έκανε την ανατροπή, με κεφαλιά πάνω από τον Γεντβάι, και στο 64′ ο Ρομπάιγ έριξε το τρίτο «χτύπημα» στην ομάδα του Γιοβάνοβιτς με πλασέ στην (υποτιθέμενη) έξοδο του Μπρινιόλι.

Ενδιάμεσα ο Παλάσιος είχε ξοδέψει μεγάλη ευκαιρία για το 2-2 με εξ επαφής κεφαλιά που κατέληξε άουτ, στη μοναδική μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων κατά πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους.

Στο κάκιστο βράδυ του «τριφυλλιού» προστέθηκε και ο τραυματισμός στο γόνατο του Χουάνκαρ λίγο πριν από το φινάλε.

Το δοκάρι του Μαντσίνι στο 89′ και το δεύτερο πέναλτι του Φώτη Ιωαννίδη στις καθυστερήσεις συνέθεσαν την εικόνα του αγώνα στο Περιστέρι, με το 3-2 να γράφει την ιστορία μίας σπουδαίας νίκης της ομάδας του Ίλιτς.

Ατρόμητος: Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Κούντε, Καμαρά (87′ Φρίντγιονσον), Έντερ (94′ Ιμερέκοφ), Ρομπάιγ (87′ Γιουμπιτάνα), Βέργος, Βαλένσια

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας (68′ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γέντβαϊ (68′ Αράο), Χουάνκαρ (88′ Κλεϊνχέισλερ), Βιλένα, Πέρεθ, Μπερνάρ, Παλάσιος (68′ Σπόραρ), Ιωαννίδης, Μαντσίνι