Ο ΠΑΟΚ δεν αντιμετώπισε προβλήματα στην Τρίπολη και επικρατώντας 4-1 του Αστέρα επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου από δύο γκολ πέτυχαν οι Μουργκ και Ντεσπόντοφ, την ώρα που ο Ζουκάνοβιτς είχε μειώσει προσωρινά για τους γηπεδούχους.

Ο αγώνας

Ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά και μόλις στο 5’ είχε δυνατό σουτ του Μουνάφο που έδιωξε δύσκολα ο Κοτάρσκι, ενώ από το κόρνερ που προέκυψε ο Αλάγκμπε σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι από τη μικρή περιοχή.

Η πρώτη τελική του ΠΑΟΚ ήρθε στο 12’ από σουτ του Σβαμπ, με τον Παπαδόπουλο να μην έχει πρόβλημα να μπλοκάρει. Στο 21′ ο Κουλιεράκης κέρδισε κατά κράτος τη μάχη στον αέρα, αλλά και πάλι ο γκολκίπερ των Αρκάδων είπε «όχι». Πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν νέα ευκαιρία στην κόντρα επίθεση, αλλά ο Ζουγλής από θέση τετ α τετ δεν πλάσαρε σωστά.

Στο 35′ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Μουργκ να εκμεταλλεύεται την κόντρα από το σουτ του Κωνσταντέλια, να περνάει τον Παπαδόπουλο και να πλασάρει σε κενή εστία.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο ΠΑΟΚ βγήκε στην κόντρα, αλλά ο Ντεσπόντοφ σούταρε πάνω στον Παπαδόπουλο. Στο 59′ οι «ασπρόμαυροι» διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Ντεσπόντοφ να αξιοποιεί την εξαιρετική σέντρα του Σαμάτα και με κοντινό πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Ζουκάνοβιτς μετά από λάθος έξοδο του Κοτάρσκι, όμως στο 69’ ο ΠΑΟΚ πήρε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων.

Μετά από λάθος του Άλβαρες, ο Σαμάτα έκλεψε την μπάλα και ο Μουργκ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό τέρμα του. Το «κερασάκι στην τούρτα» της νίκης του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη έβαλε ο Ντεσπόντοφ μετά από πάσα ασίστ του Τζίμα για το τελικό 4-1.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Άλβαρες, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Μουνάφο (77′ Βαλιέντε), Αλάγκμπε, Ζούγλης (77′ Σίτο), Μπαρτόλο (27′ Γκος), Καλτσάς, Μιριτέλο (77′ Μάντζης)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Βιεϊρίνια (73′ Σάστρε), Οζντόεφ (73′ Μεϊτέ), Σβαμπ, Κωνσταντέλιας (81’ Μπράντον), Μουργκ, Ντεσπόντοφ, Σαμάτα (89′ Τζίμας)