Η ατζέντα της ημέρας: Οι γαλάζιες Περιφέρειες – Τα ντέρμπι των Δήμων – Η κλιμάκωση στο Ισραήλ

Την κυριαρχία της στις Περιφέρειες της χώρας επιβεβαίωσε στις χθεσινές κάλπες η ΝΔ με τους υποψήφιους της να επικρατούν στις 7 από τις 13 από το πρώτο γύρο. Την ίδια ώρα, η κατάσταση στο Μεσανατολικό έχει εκτροχιαστεί μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

1

Νέος περιφερειάρχης Αττικής ο Νίκος Χαρδαλιάς

2

Δεύτερος γύρος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα

  • Σε δεύτερο γύρο 86 δήμοι: Tο όριο του 43% για εκλογή δημάρχου που θεσπίστηκε για αυτές τις εκλογές έχει ως αποτέλεσμα να πηγαίνουν στον β’ γύρο 80-86 δήμοι. Η εκλογή δημάρχου κρίθηκε από χθες στους Δήμους Πειραιά, Ηρακλείου Κρήτης και Λάρισας, ενώ την επόμενη Κυριακή θα κριθεί η πρωτιά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.
  • Στηρίζει Δούκα ο Κασσελάκης: Tη στήριξή του στον Χάρη Δούκα εξέφρασε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Ο κ. Κασσελάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις απαράδεκτες δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου καλώντας την δικαιοσύνη «να κάνει την δουλειά της».
  • Τρίτη θητεία Μώραλη στον Πειραιά: Την τρίτη συνεχή θητεία του κέρδισε ο Γιάννης Μώραλης στον Πειραιά. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» ανέφερε ότι «ο κόσμος μας επέλεξε για μια ακόμη φορά για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί αναγνώρισαν τα καλά αποτελέσματα της δουλειάς μας, ότι ο Πειραιάς έχει ήδη αλλάξει, και δεύτερον, γιατί μας εμπιστεύονται ώστε να λύσουμε τα προβλήματα που προφανώς είναι υπαρκτά σε κάθε μεγάλη πόλη».

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Επικίνδυνη κλιμάκωση στο Ισραήλ

  • Κήρυξη πολέμου από τον Νετανιάχου: Μπροστά στην πιο θανατηφόρα επίθεση που δέχεται στο έδαφός του από την ίδρυση του το 1948, το Ισραήλ κήρυξε επισήμως τον πόλεμο στη Χαμάς μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε το Σάββατο το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα από τη Λωρίδα της Γάζας, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται συνολικά σε πάνω 1.000. Αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση ότι 250 άνθρωποι πέθαναν σε επίθεση της Χαμάς σε μουσικό φεστιβάλ.
  • Στέλνουν βοήθεια οι ΗΠΑ: Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford, τα συνοδευτικά πλοία του, μοίρες μαχητικών αεροσκαφών F-35, F-15, F-16 και A-10 στέλνουν οι ΗΠΑ στην περιοχή κοντά στο Ισραήλ στο πρώτο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας. «Το Ισραήλ θα έχει αυτό που χρειάζεται» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken.
  • Συνελήφθη ο υπαρχηγός της Χαμάς: Στο μεταξύ επίλεκτη μονάδα κομάντο του Πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ πραγματοποίησε στη Λωρίδα της Γάζας επιχείρηση στην οποία φέρεται να συνελήφθη ο αναπληρωτής διοικητής της Χαμάς, Μοχάμεντ Αμπού Αλί.
4

«Ανάσα» για το πετρέλαιο θέρμανσης

  • Πώς διαμορφώνεται η τιμή: Κοντά στο 1,45 ευρώ το λίτρο διαμορφώνεται – με τα δεδομένα των τελευταίων ημερών – η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, μια εβδομάδα πριν την έναρξη της διάθεσης του στην αγορά σημειώνοντας σημαντική αποκλιμάκωση σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας της πτώσης των διεθνών τιμών.
  • Κοντά στο επίπεδο με πέρυσι: Ουσιαστικά η τιμή χωρίς την κρατική επιδότηση – που δεν προβλέπεται να υπάρξει εφέτος – διαμορφώνεται πολύ κοντά στο επίπεδο που ξεκίνησε η περίοδος θέρμανσης πέρυσι (1,41 ευρώ) μετά από επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 0,2 ευρώ ανά λίτρο συν ΦΠΑ και την πρόσθετη επιδότηση 7,5 σεντς ανά λίτρο από τα διυλιστήρια.
  • Πότε ξεκινά η διάθεσή του; Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στους καταναλωτές θα ξεκινήσει την ερχόμενη Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου που σημαίνει ότι η τιμή εκκίνησης θα διαμορφωθεί ανάλογα την πορεία των διεθνών τιμών αλλά και της ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου την ερχόμενη εβδομάδα. Ουσιαστικά, η τιμή ενδέχεται να μειωθεί περαιτέρω αλλά μπορεί και να αυξηθεί.
5

Κυριακή με ποδόσφαιρο και μπάσκετ

  • Η δεύτερη πεντάρα του: Ο Παναθηναϊκός άνοιξε νωρίς το σκορ απέναντι στον Ατρόμητο, μόλις στο 3′, και με τρία γκολ από το πρώτο μισό του παιχνιδιού δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στο συνολικό 5-0. Η αποβολή του Κάρλος Ζέκα, στην επανεμφάνισή του με τα πράσινα ύστερα από έξι χρόνια, δεν επηρέασε το γιορτινό κλίμα στο εξ αναβολής παιχνίδι για την 1η αγωνιστική της Super League.
  • Υπόθεση αμυντικών: Στο άλλο χρωστούμενο ματς της πρεμιέρας, ακόμη ένα γκολ του Ντομαγκόι Βίντα ήταν εκείνο που έλυσε το «γόρδιο δεσμό» για την ΑΕΚ, προτού οι Ρότα και Μουκουντί διαμορφώσουν το τελικό 3-0 επί του Παναιτωλικού στη Νέα Φιλαδέλφεια.
  • Στη μνήμη του Γιάννη Ιωαννίδη: Τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατο του Ξανθού ο Άρης και ο Ολυμπιακός, οι δυο ομάδες με τις οποίες συνέδεσε ως επί το πλείστον την προπονητική ζωή του, συναντήθηκαν στο Αλεξάνδρειο για την πρεμιέρα της Basket League. Οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν 81-72 των «κίτρινων», χάρη σε 25 πόντους από τον Κάναν, αλλά από το ματς θα μείνουν χαραγμένες οι στιγμές πριν από το τζάμπολ, όταν η άδεια καρέκλα με το σακάκι και τη φωτογραφία του εκλιπόντος γέμισε λουλούδια.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr