Η ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκε να περάσει πάνω από το εμπόδιο και με το 3-0 επί του Παναιτωλικού να πάρει τη νίκη στο εξ αναβολής παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής της Super League.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μπήκε ορμητικά από το πρώτο λεπτό και οι ευκαιρίες της άρχισαν να χάνονται η μία μετά την άλλη. Με κύριους εκφραστές τους Ελίασον – Πινέδα κι εκτελεστές όλους τους άλλους οι «κιτρινόμαυροι» πάτησαν καμιά 20αριά φορές στην περιοχή του Καπίνο χωρίς όμως να βρουν δίχτυα.

Πάνω που πέρασε το μισάωρο και οι παίκτες του Παναιτωλικού αναθάρρησαν, ο Βίντα έκανε ξανά του… κεφαλιού του, λύνοντας τον γόρδιο δεσμό. Δύο λεπτά αργότερα ο Ρότα μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 του πρώτου μισού σ’ έναν αγώνα που ήταν μονόλογος.

Παρά το «καθαρό» προβάδισμα της Ένωσης, η μπάλα συνέχισε να κινείται στο μισό των φιλοξενουμένων. Τουλάχιστον οι παίκτες του Πετράκη επιχείρησαν να φανούν κι επιθετικά, επενδύοντας στην πιο γρήγορη μετάβαση.

Με την ΑΕΚ να έχει μειώσει στροφές από το 55′, κλασικές ευκαιρίες δεν υπήρξαν. Εν τέλει τΤο κερασάκι στην τούρτα ήρθε ξανά από έναν αμυντικό. Έπειτα από κόρνερ του Άμραμπατ η μπάλα έφτασε στα πόδια του Μουκουντί για να τη σπρώξει από κοντά στα δίχτυα.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς (59′ Μουκουντί), Χατζισαφί (77′ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον, Πινέδα, Πισάρο (77′ Ζίνι), Ελίασον (77′ Άμραμπατ), Μάνταλος, Αραούχο (83′ Πόνσε)

Παναιτωλικός: Καπίνο, Μαλής, Μλάντεν, Μπρούνο Ντουάρτε (73′ Στάιτς), Τορεχόν, Πέρεζ, Ξενιτίδης (57′ Ντουάρτε), Μπουζούκης (46′ Λιάβας), Σενγκέλια (82′ Βοΐλης), Χατζηθεοδωρίδης (73′ Χατζηθεοδωρίδης), Πέδρο.