Ικανοποιημένος από την έκβαση των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στον πρώτο γύρο εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις που έκανε από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός, αφού συνεχάρη τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους που κέρδισαν από την πρώτη Κυριακή, ισχυρίστηκε πως μέσω των αποτελεσμάτων «οι πολίτες επανεπιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία και στις επιλογές που έκανε».

«Είχα πει ότι θα προσδώσουμε πολιτικό στίγμα και σε τουλάχιστον επτά εξ αυτών έχουν κριθεί υπέρ της Νέας Δημοκρατίας», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας ξεχωριστά για τόσο για τον Νίκο Χαρδαλιά όσο και τον Απόστολο Τζιτζικώστα, οι οποίοι εξασφάλισαν εκλογή και επανεκλογή αντίστοιχα από τον πρώτο γύρο σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία. Αντίστοιχα αναφέρθηκε στις Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου, στις οποίες οι γαλάζιοι υποψήφιοι εξασφάλισαν υψηλότερα ποσοστά από εκείνα της παράταξεις τις εθνικές εκλογές.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε τα βέλη του στην αντιπολίτευση, σημειώνοντας πως «μόνο σε μία περιφέρεια θα υπάρχει παρουσία στον β’ γύρο», γεγονός που κατά τον κ. Μητσοτάκη «μας οδηγεί σε συγκεκριμένα συμπεράσματα».

Ανέφερε επίσης πως «το γαλάζιο του χάρτη είναι γαλάζιο δημιουργίας και μάχης με την καθημερινότητα», συμπληρώνοντας ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει τη δουλειά της για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».

Γι’ αυτό και δεσμεύτηκε πως «ανεξαρτήτως της πολιτικής διάστασης, είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε με κάθε περιφερειάρχη και δήμαρχο, διότι τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα».

«Το κάναμε», άλλωστε όπως επισήμανε «αυτά τα τέσσερα χρόνια, έχοντας προικίσει την αυτοδιοίκηση με πόρους», προαναγγέλλοντας το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Αφήστε να δούμε πώς θα διαμορφωθεί το αποτέλεσμα στον β’ γύρο», αποκρίθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν δέχθηκε το ερώτημα για τις μάχες που έπονται, καταλήγοντας πως «γνωρίζαμε ότι υπήρχαν περιφέρειες με υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας χωρίς στήριξη, ρωτήστε τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠαΣοΚ γιατί έχουν μόνο σε μια περιφέρεια υποψήφιο στον β’ γύρο».