Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 5-0 του Ατρόμητου στο εξ αναβολής ματς της 1ης αγωνιστικής για τη Super League και πλασαρίστηκε δεύτερος, σε απόσταση μιας νίκης από τον Ολυμπιακό.

Αν κάποιος ρωτούσε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να του περιγράψει μια ιδανική και ρεαλιστική εξέλιξη της αναμέτρησης, είναι πολύ πιθανό να του περιέγραφε όλα όσα έγιναν στο πρώτο ημίχρονο, με το «Τριφύλλι» να ανοίγει το σκορ στο 3′ και να σημειώνει άλλα δυο γκολ μέχρι την επιστροφή των δυο ομάδων στα αποδυτήρια.

Στο 3′ ο Μλαντένοβιτς συνέχισε από εκεί που είχε τελειώσει το ματς με τον ΠΑΟΚ, καθώς «σέρβιρε» στον Τζούρισιτς για το 1-0. Στο 32′ ο Παναθηναϊκός βρήκε χώρο στη μεσαία γραμμή με τον Τζούρισιτς να τροφοδοτεί τον Παλάσιος κι αυτός με ένα εξαιρετικό διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0 θέτοντας γερές βάσεις για την «πράσινη» νίκη.

Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Αργεντινός κέρδισε πέναλτι περίπου στο σημείο από το οποίο είχε νωρίτερα σκοράρει, με τον Σπόραρ να το εκτελεί εύστοχα και να διαμορφώνει το 3-0. Μάλιστα ο Ασεβέδο, που υπέπεσε στην παράβαση, αποβλήθηκε.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Ατρόμητος ξαναβρέθηκε στη σέντρα, με τον Σπόραρ να εκμεταλλεύεται το λάθος γύρισμα του Ιμερέκοφ στον Τσιντώτα και τον Τζούρισιτς να κάνει το 4-0.

Δυο λεπτά νωρίτερα, η Λεωφόρος είχε σηκωθεί στο πόδι για την πρώτη εμφάνιση του Ζέκα μετά από έξι χρόνια. Ο Ελληνοπορτογάλος πέρασε στο γήπεδο εν μέσω καθολικής αποθέωσης και πήρε μάλιστα το περιβραχιόνιο. Στο 85′ πάντως αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων τέλος ο Παλάσιος με κεφαλιά έδωσε ασίστ στον Γερεμέγεφ κι αυτός σκόραρε για δεύτερο σερί παιχνίδι ανεβάζοντας το σκορ στο τελικό 5-0.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (79′ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Γεντβάι (58′ Αράο), Μλαντένοβιτς, Πέρεθ, Βιλένα (58′ Ζέκα), Τζούριτσιτς (79′ Ιωαννίδης), Παλάσιος, Βέρμπιτς, Σπόραρ (69′ Γερεμέγεφ)

Ατρόμητος: Τσιντώτας, Κεσχρίντα (88′ Κιβρακίδης), Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Γκονζάλες (57′ Φριντγιόνσον), Έρλινγκμαρκ, Γιουμπιτάνα (46′ Ιμερέκοφ), Καμαρά, Βαλένσια (68′ Κούεν), Βέργος (68′ Αντζέλσκι)