Η ατζέντα της ημέρας: Αναζωπυρώσεις στον Έβρο – Τα συγχαρητήρια του ΝΑΤΟ – Η υποψηφιότητα Κασσελάκη

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον Έβρο, την ίδια ώρα που πυρκαγιές συνεχίζουν να εκδηλώνονται σε όλη την επικράτεια, αν και στην πλειοψηφία τους αντιμετωπίζονται σε αρχικό στάδιο.

1

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στον Έβρο - Υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών

  • Οι αναζωπυρώσεις: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου. Λόγω των αναζωπυρώσεων εκκενώθηκαν οι περιοχές Γιαννούλη και Σιδηρώ.
  • Τα μέτωπα: Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν 81 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 47 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.
  • Ο κίνδυνος: Για σήμερα Πέμπτη ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει υψηλός σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Επικράτειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις
2

Το ΝΑΤΟ συνεχάρη την Τουρκία για τη Μικρασιατική καταστροφή

  • Η ανάρτηση: H ΝΑΤΟϊκή Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM), με έδρα τη Σμύρνη, ανάρτησε στο λογαριασμό της στο X συγχαρητήριο μήνυμα στην Τουρκία με αφορμή τον καθιερωμένο εορτασμό της λεγόμενης «Ημέρας Νίκης», της επετείου δηλαδή της έναρξης της επίθεσης των κεμαλικών δυνάμεων που οδήγησε στην ήττα του ελληνικού στρατού στη Μικρά Ασία.
  • Το διάβημα: Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ απάντησε άμεσα με γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, κατόπιν σχετικών οδηγιών από το Υπουργείο Εξωτερικών.
  • Δεύτερη φορά: Υπενθυμίζεται ότι κάτι τέτοιο είχε συμβεί και πέρυσι, με τη LANDCOM να διαγράφει τότε την ανάρτηση της μετά τη διαμαρτυρία της ελληνικής πλευράς.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Εσωκομματικά «πυρά» δέχεται η υποψηφιότητα Κασσελάκη

  • Τα φίλια «πυρά»: «Έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που δεν θα φυτεύονται από το instagram και τα διάφορα συμφέροντα. Δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες», ανέφερε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, για την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη.
  • Το παραδικαστικό «μυστήριο»: Σε αποκαλύψεις σχετικά με το πως επηρεάστηκε η οικογένεια του Στέφανου Κασσελάκη από το παραδικαστικό κύκλωμα προχώρησε ο συντάκης του «Βήματος» και των «Νέων» Βασίλης Λαμπρόπουλος, τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
  • Η υποψηφιότητα: Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητα του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ μέσω βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
4

Στους 16 του κόσμου η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ

  • Η πρόκριση: Εθνική μπάσκετ, με μία τεράστια ανατροπή από το -15 (28-43), πανηγύρισε σπουδαία πρόκριση στους «16» του Mundobasket χάρη στη νίκη με 83-74 επί της Νέας Ζηλανδίας.
  • Οι κορυφαίοι: Η Εθνική μας ομάδα είχε σε εξαιρετικό βράδυ τους Ιωάννη Παπαπέτρου (27 πόντους) και Γιαννούλη Λαρεντάκη (20 πόντους) που την οδήγησαν στη νίκη – πρόκριση.
  • Οι προσεχείς αντίπαλοι: Στα δύο επόμενα παιχνίδια της η Εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Λιθουανία και το Μαυροβούνιο στοχεύοντας σε πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου.
5

Η «μάχη» για τη σκοτεινή πλευρά της σελήνης

  • Η αποστολή της Ινδίας: Την περασμένη Τετάρτη η Ινδία έγινε η πρώτη χώρα που προσσελήνωσε μη επανδρωμένο σκάφος στο πλαίσιο της αποστολής Chandrayaan-3 στη νότια, σκοτεινή και ανεξερεύνητη πλευρά της Σελήνης
  • Το κλειστό «κλαμπ»: Η Ινδία έγινε η τέταρτη χώρα μετά τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα η οποία έστειλε σκάφος στη Σελήνη και εισήλθε επισήμως στη λέσχη των διαστημικών δυνάμεων.
  • Το διακύβευμα: To διακύβευμα στη συγκεκριμένη νέα φάση του παγκόσμιου ανταγωνισμού στο Διάστημα είναι, όπως αναφέρουν όλοι οι ειδικοί, το νερό, ο νέος «χρυσός» για τον οποίο θα ανταγωνιστούν οι διαστημικές δυνάμεις στον νότιο πόλο της Σελήνης.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr