Μάχη με τις αναζωπυρώσεις συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν 81 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 47 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Ειδικότερα:

-Στην Πάρνηθα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.

-Στον Έβρο, λόγω αναζωπυρώσεων που εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή, στις 14:15, εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής Γιαννούλη, προκειμένου να απομακρυνθούν προς την περιοχή Σουφλί Έβρου και στις 14:19, εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής Σιδηρώ, προκειμένου να απομακρυνθούν προς την περιοχή Μέγα Δέρειο Έβρου.

Στο Τσικράκι Φαρσάλων επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα, 5 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρέχουν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από Γαλλία (δύο αεροσκάφη που επιχείρησαν στην Αλεξανδρούπολη), Γερμανία (δύο αεροσκάφη που επιχείρησαν στην Αλεξανδρούπολη), Ισπανία (δύο αεροσκάφη που επιχείρησαν στην Κοτρωνιά Έβρου), Κύπρο (30 πυροσβέστες που επιχειρούν στις Τρείς Βρύσες Έβρου), Ρουμανία (52 πυροσβέστες με 10 οχήματα που επιχειρούν στα μεταλλεία Κίρκης, στην Αλεξανδρούπολη), Τσεχία (35 πυροσβέστες με 6 οχήματα που επιχειρούν στην Κοτρωνιά Έβρου), Βουλγαρία (36 πυροσβέστες με 4 οχήματα που επιχειρούν στην περιοχή Λεπτοκαρυά Έβρου), Σλοβακία (39 πυροσβέστες με 10 οχήματα που επιχειρούν στην περιοχή Λύρα Έβρου), καθώς και μέσω διακρατικής συμφωνίας από Αλβανία (46 πυροσβέστες με 5 οχήματα που επιχειρούν στην Κοτρωνιά Έβρου) και από Σερβία (30 άτομα πεζοπόρο τμήμα που επιχειρούν στο Παπίκιο Κομοτηνής).

Επίσης, συνδρομή παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχουν διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Για αύριο Πέμπτη παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της επικράτειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Τέλος, το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.