Την επίδραση του παραδικαστικού κυκλώματος είχε καταγγείλει ο πέμπτος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στην καταστροφή της οικογένειάς του, που την οδήγησε στην πτώχευση και αυτόν στην ξενιτιά των ΗΠΑ.

Ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος» , Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε στο LIVE NEWS πως το 2002-2003, όταν είχε μπει συνεταίρος του πατέρα του Στέφανου Κασσελάκη ένας συγκεκριμένος δικηγόρος, υπήρχαν κάποιες συγκεκριμένες οικονομικές κατηγορίες για εκκρεμείς συναλλαγές για μεγάλα χρηματικά ποσά και υπήρχε εν εξελίξει ένα δικαστήριο.

Στην πορεία έχασε και το εργοστάσιο αλλά και το σπίτι στην Εκάλη καθώς υπήρχε δικαστική εκκρεμότητα.

Στη συνέχεια, το 2008-09 έγινε παραπομπή του πατέρα Κασσελάκη στο δικαστήριο. Αργότερα, υπήρξε μία ενέργεια από την πλευρά Κασσελάκη ώστε να μην παραπεμφθεί στο Εφετείο για τη συγκεκριμένη δίκη, αίτημα που όμως δεν έγινε δεκτό από τον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη η υπόθεση το 2015, μετά από πολλές αναβολές, και ο κ. Κασσελάκης αθωώθηκε.

Ποια πρόσωπα κρύβονται πίσω από τις αναφορές για το παραδικαστικό

Ο δικηγόρος, ο οποίος υπήρξε συνέταιρος του πατέρα του και έδωσε το χρηματικό ποσό στον πατέρα Κασσελάκη, φαίνεται να συνδέεται με το παραδικαστικό κύκλωμα που είχε δημιουργηθεί το 2005.

Ο δικηγόρος φαίνεται να είχε επαφές και με άλλους κατηγορούμενους του παραδικαστικού κυκλώματος, και να είχε εμπλακεί σε κάποιες υποθέσεις που ερευνούσε τότε ο Άρειος Πάγος για τη δράση του παραδικαστικού κυκλώματος ως νομικός εκπρόσωπος.

Το σημαντικότερο, ήταν πως τότε είχε γίνει έρευνα στο εσωτερικό της δικαιοσύνης και είχε αποκαλυφτεί πως ο συγκεκριμένος δικηγόρος είχε δώσει το αυτοκίνητο του σε συγκεκριμένο δικαστή, ο οποίος υποχρεώθηκε αργότερα να παραιτηθεί από το δικαστικό σώμα, με την αναφορά πως ο συγκεκριμένος δικαστής έδινε το «παρών» στο γραφείο του συνεταίρου του κ. Κασσελάκη, δηλαδή του δικηγόρου.

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος δεν έχει καταδικαστεί ποτέ και σήμερα έχει αποβιώσει.

Οι δικαστικές αποφάσεις

Το 2009 υπάρχει το πρώτο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που αφορούσε μία αντιδικία μεταξύ της οικογένεια Κασσελάκη και του συνεταίρου του.

Το πρώτο βούλευμα είναι κατά του και ένα χρόνο μετά βγαίνει το δεύτερο βούλευμα. Ο πατέρας του κ. Κασσελάκη είχε προσφύγει κατά του συνεταίρου του, όμως η υπόθεση δεν βγήκε υπέρ του.