Την έντονη αντίθεσή του στην υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο πρώην βουλευτής και υπουργός του κόμματος, Νίκος Φίλης.

Ο Νίκος Φίλης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ανάγκη από πολιτικούς του instagram, αναφέροντας χαρακτηριστικά, «έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που δεν θα ‘’φυτεύονται’’ από το instagram και τα διάφορα συμφέροντα. Δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες».

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια, τόνισε την ανάγκη να γνωστοποιηθούν οι ακριβείς πολιτικές θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ παράλληλα ανέφερε πώς,  «έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που θα προκύπτουν μέσα από την κοινωνία». «Δεν γνωρίζει καν ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε στη συνέχεια.

«Δυστυχώς όχι στην Ελλάδα μόνο, αλλά διεθνώς και έρχεται και στην Ελλάδα, έχουμε το μοντέλο των πολιτικών του instagram. Των πολιτικών που ξαφνικά γίνονται γνωστοί από το instagram. Δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνία. Είναι περιηγητές κομμάτων. Άκουσα χθες τον κύριο Κασσελάκη, να υποστηρίζει τον κύριο Μητσοτάκη, όταν ήταν υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ. Δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες, αλλά από πολιτικούς που θα δίνουν λόγο στην κοινωνία και δεν θα ‘’φυτεύονται’’ από τα instagram και τα διάφορα συμφέροντα», είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ύστερα από την άποψη που εξέφρασε ο Νίκος Φίλης, του τέθηκε το ερώτημα από δημοσιογράφο εάν εννοεί ότι «τους «φύτεψαν» τον κ. Κασσελάκη», με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά ότι «δεν προκύπτει μέσα από τις ελληνικές πολιτικές διαδικασίες».