Η ατζέντα της ημέρας: Πύρινα μέτωπα – Θάνατος Πριγκόζιν – Οπενχάιμερ

Η Πέμπτη ξημερώνει με τη χώρα να μην έχει ξυπνήσει από τον εφιάλτη των πυρκαγιών σε Πάρνηθα, Βοιωτία και Έβρο. Ο θάνατος του Πριγκόζιν τάραξε τη διεθνή σκηνή, την ώρα που ο «Οπενχάιμερ» του Νόλαν κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα.

1

Από την Πάρνηθα στη Βοιωτία

2

Νεκρός ο Γεβγκένι Πριγκόζιν

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενοικιαστές

  • Για την αύξηση των ενοικίων: Από τον νόμο έχουν θεσπιστεί κάποια όρια για την αύξηση του ενοικίου για μισθώσεις πρώτης κατοικίας. Συγκεκριμένα, η ελάχιστη περίοδος μίσθωσης είναι τα τρία έτη, ανεξάρτητα από το αν τα συμβαλλόμενα μέρη υπέγραψαν σύμβαση με μικρότερη διάρκεια. Μετά τη πάροδο της τριετίας, το μίσθωμα καθορίζεται και πάλι ελεύθερα από τον ιδιοκτήτη και μπορεί να τύχει διαπραγμάτευσης.
  • Για την πρόωρη καταγγελία μίσθωσης: Η πλειονότητα πιστεύει ότι μπορεί να φύγει από την κατοικία που έχει μισθώσει ακόμη και πριν από τη λήξη του συμβατικού χρόνου. Ως αποτέλεσμα, πολλοί ενοικιαστές βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν μετά από λίγους μήνες τούς κοινοποιήθηκε αγωγή πληρωμής ενοικίων ως και τη λήξη της μίσθωσης. Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί προτείνουν την έγγραφη ενημέρωση του ιδιοκτήτη αρκετούς μήνες πριν από την αποχώρηση. Εάν το συμφωνητικό λήγει, καλό θα ήταν ο μισθωτής να ενημερώσει για την πρόθεση ανανέωσης ή λήξης του.
  • Τι ισχύει για την ιδιοκατοίκηση: Η ιδιοκατοίκηση δεν αποτελεί λόγο λύσης της μίσθωσης κύριας κατοικίας, αφού ο Ν. 1703/1987, που την προέβλεπε, έχει πάψει να ισχύει, με την επιφύλαξη της παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 1703/1987, που αντικαταστάθηκε ως εξής: Σε περίπτωση χρησιμοποίησης του μισθίου για κύρια κατοικία ή για μικτή χρήση, αν ο εκμισθωτής ή ο κύριος του μισθίου, σύζυγός τους ή τέκνο τους, δεν έχουν ιδιόκτητο χώρο στην ίδια πόλη ή σε προάστιό της, που να καλύπτει τις ανάγκες στέγασης της επαγγελματικής του δραστηριότητας, ο εκμισθωτής ή ο κύριος μπορεί να καταγγείλει τη μίσθωση και να ζητήσει την απόδοση του μισθίου για ιδιόχρηση μετά τη λήξη του συμβατικού χρόνου της μίσθωσης, όχι όμως πριν περάσει τριετία από την έναρξή της.
4

Στις αίθουσες το «Oppenheimer» του Νόλαν

  • Πρώτη προβολή: Πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους κάνει σήμερα το «Oppenheimer» του εμβληματικού σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν. Ήδη από τον πρώτο μήνα διανομής του το χολιγουντιανό φιλμ έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 700.000 δολάρια από εισπράξεις στο παγκόσμιο box office και συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του.
  • Η υπόθεση: Η πολυσυζητημένη ταινία σκιαγραφεί, σε ένα υπερθέαμα που εκτείνεται σε διάρκεια τριών ωρών, τη ζωή του Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, του «Αμερικανού Προμηθέα», του επιστήμονα που έχει πιστωθεί την κατασκευή της πρώτης ατομικής βόμβας. Σε αυτό του το δημιούργημα ο Νόλαν καταφέρνει να μην αφήσει ούτε ένα κομμάτι διαλόγου, ούτε μια τόση δα πληροφορία από την ενδελεχή αυτή βιογραφία ανεκμετάλλευτη.
  • Οι πρωταγωνιστές: Τους βασικούς χαρακτήρες της ταινίας ενσαρκώνουν σπουδαίοι ηθοποιοί όπως ο Κίλιαν Μέρφι, η Έμιλι Μπλαντ, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, ο Ματ Ντέιμον, η Φλόρενς Πιου και ο Κένεθ Μπράνα.
5

Ελληνικές βραδιές στην Ευρώπη

  • Ζωντανός ο Παναθηναϊκός: Χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Μαντσίνι στο 95′ η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κράτησε ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Η Μπράγκα επικράτησε 2-1 στην Πορτογαλία, αλλά οι «πράσινοι» έχουν τη ρεβάνς της Αθήνας την ερχόμενη Τρίτη (29/8, 22:00).
  • Πρώτο βήμα για Ολυμπιακό: Με όπλο το κάστρο τους οι «ερυθρόλευκοι» θα ψάχνουν απέναντι στην Τσουκαρίτσκι από τη Σερβία ένα αποτέλεσμα που θα μετατρέψει σε τυπική διαδικασία το δεύτερο παιχνίδι στο Βελιγράδι και δεν θα διακινδυνεύσει τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Europa League. Ο Αργεντινός Έσε και ο Άγγλος Ρίτσαρντς δηλώθηκαν στην ευρωπαϊκή λίστα από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Η σέντρα του αγώνα είναι προγραμματισμένη για τις 22:00.
  • Στη Σκωτία ο ΠΑΟΚ: Εκτός έδρας αρχίζει ο «Δικέφαλος του βορρά» την προσπάθεια πρόκρισης στους ομίλους του Conference League. Αντίπαλός του η Χαρτς από το Εδιμβούργο. O αγώνας αρχίζει στις 21:45.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr