Συνεχίζει να καίει για 5η μέρα η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη.

Χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη, σπίτια και περιουσίες έχουν χαθεί, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν πνίξει την ατμόσφαιρα.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (23/8) λίγο πριν τις 14:00 μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Κοίλα και Μελία στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου να απομακρυνθούν προς τις Φέρες.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κοίλα και Μελία απομακρυνθείτε προς Φέρες. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Εκλεισε ξανά η Εγνατία Οδός

Διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα της Εγνατίας Οδού Κομοτηνής- Αλεξανδρούπολης και Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής, αλλά και της Εθνικής οδού Σαπών – Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα, λόγω των πυρκαγιών, γνωστοποίησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συγκεκριμένα, διακόπηκε η κυκλοφορία στο ρεύμα της Εγνατίας Οδού Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης με κατεύθυνση από το ύψος του ανατολικού κόμβου Κομοτηνής έως το ύψος του κόμβου της Μάκρης Αλεξανδρούπολης και στο ρεύμα Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής από το ύψος του κόμβου Μάκρης Αλεξανδρούπολης έως το ύψος του κόμβου Μέστης Αλεξανδρούπολης.