Όσο πέφτει το σκοτάδι τόσο ενισχύεται ο φόβος για ένα πολύ δύσκολο βράδυ τη Βοιωτία, εξαιτίας της φωτιάς που εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτα.

Η πιο πρόσφατη εξέλιξη αφορά την ενεργοποίηση του 112 για το Στείρι, το χωριό στο οποίο βρίσκεται η μοναδικής ομορφιάς και ιστορικής σημασίας Μονή του Οσίου Λουκά. Ένα μέρος της οποίας δεν γλίτωσε και καταστράφηκε.

Αναλογιζόμενες τις δύσκολες συνθήκες, οι Αρχές έλαβαν την απόφαση να εκκενώσουν την περιοχή και να στείλουν τους κατοίκους προς το Δίστομο προκειμένου να μην ριψοκινδυνεύσουν.

Πολλοί εξ αυτών είχαν ήδη αρχίσει ν’ απομακρύνονται, διότι έβλεπαν από μακριά τις φλόγες να πλησιάζουν. Η απόσταση μπορεί να είναι ακόμη μεγάλη, αλλά οι φλόγες ταξιδεύουν με ταχύτητα και σε μερικά λεπτά δεν αποκλείονται να βρίσκονται στα όρια του χωριού.

Εκκενώθηκε και η Ζάλτσα, απειλείται το Κυριάκι

Αντίστοιχη εκκένωση αποφασίστηκε ελάχιστα λεπτά νωρίτερα για τη Ζάλτσα. Οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα να διαφύγουν μέσω της Παναγιάς Καλαμιώτισσας προς το Κυριάκι.

Βέβαια, όπως αναφέρεται στα σχετικά ρεπορτάζ, η φωτιά έχει ήδη αρχίσει να πλησιάζει το Κυριάκι και έχει κατεύθυνση προς το Στείρι.

Το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο ήδη και το βράδυ δεν θα είναι καθόλου εύκολο για τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και όλους τους εμπλεκόμενους, διότι οι αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν ανέτρεψαν τα ισχύοντα δεδομένα.