Υπάρχουν ακόμα και τώρα και ενώ ολοκληρώνεται η ΕΔΕ, ορισμένα αναπάντητα ερωτήματα για την έκρηξη στην αποθήκη των πυρομαχικών στην 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο. Για παράδειγμα ποίος ήταν ο ρόλος της πυροσβεστικής; Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική για την ύπαρξη πυρομαχικών και τι έκανε; αναρωτιέται ο ΒΗΜΑτοδότης.

Γιατί, όπως σημειώνει,  υπάρχουν μαρτυρίες ότι όχι μόνον ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική, αλλά υπήρξε προς αυτήν προειδοποίηση ότι στο σημείο αυτό υπάρχουν πυρομαχικά.

Μάλιστα από τις μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν κοντά στα γεγονότα, μετά το πέρας της επιχείρησης ορισμένοι από την πυροσβεστική δήλωναν: «Α δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχουν πυρομαχικά εκεί;». Δηλαδή κοτζάμ πτέρυγα μάχης και τι νόμιζαν ότι υπήρχαν στις αποθήκες; Κλινοσκεπάσματα;

Και επιπλέον, όπως πληροφορήθηκε ο ΒΗΜΑτοδότης, η Πυροσβεστική διέθετε επιβραδυντικό υγρό, το οποίο μπορούσε να το εκτοξεύσει στις αποθήκες, αλλά αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι εκείνη την ώρα έσβηνε κάποια χόρτα στο Βελεστίνο.

Όσον αφορά τώρα γιατί δεν δόθηκε εντολή για την απομάκρυνση των πυρομαχικών της αποθήκης, έμαθα και τούτα, καταλήγει η στήλη: Για σκεφτείτε προς στιγμή πόσα φορτηγά γεμάτα με βόμβες θα χρειάζονταν για να απομακρυνθούν τα περίπου 2.000 πυρομαχικά από την αποθήκη; Και εάν συνέβαινε κάτι σ ένα από τα φορτηγά στον δρόμο ή εάν ένα φορτηγό το τύλιγαν οι φλόγες την ώρα που περνούσε από περιοχή όπου η φωτιά δεν είχε ακόμα σβήσει, δίπλα σε πολίτες;

Τραγωδία…